Dracula opäť ožíva v novej Castlevanii

Meno Simona Belmonta by pre starých gamesníkov nemalo predstavovať problém. Castlevania sa dočkala televízneho spracovania a my si povieme niečo málo o tom, čo pre nás Netflix pripravil.
Podporte scifi.sk
Producent Adi Shankar si na svojom facebookovom profile mädlí ruky. Má prečo. Scenárista a najmä komiksový autor Warren Ellis sa ponoril do mytológie okolo jednej z najstarších frenčíz herného priemyslu a preniesol ju v štýle Hier o tróny do scenáristickej podoby.
Simon Belmont, bájny bojovník proti upírom, začal svoju históriu písať totiž už v roku 1986, kedy vyšiel prvý diel Castlevanie - plošinovky, v ktorej úlohou hráča bolo prerúbať sa (alebo preplieskať bičom) cez Drakulov zámok, poraziť všetkých jeho pobočníkov, ktorí predstavovali eklektický mix rôznych hororových záporákov (napr. Frankensteinovo monštrum, Igora, múmie, netopiere či medúzu) a následne spočinúť tvárou v tvár samotnému Drakulovi.
Nový seriál príde na Netflix už budúci týždeň a včera sa k nemu online objavil konečne aj malý trailer:
Castlevania - Trailer - Teaser Disclaimer
Animáciu prevzalo štúdio Frederator Studios, ktoré stojí aj za hitom Adventure Time, takže sa - zdá sa - máme na čo tešiť.
Čo na to hovoríte?

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

(2017)

Castlevania

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2017)

Castlevania