Slovenský hororový príbeh od chorvátskych študentov

Pod vedením Petra F. 'Riusa Jílka, ktorý pracuje s chorvátskymi študentami slovakistiky v Záhrebe, začalo vznikať príjemné hororové dielko na pokračovanie. Ak ste teda fanúšikmi a vydržíte čakať medzi jednotlivými časťami, hor sa do čítania!
Podporte scifi.sk
"Z najvyššej veže Bojnického zámku sa ozval ženský výkrik. V tej istej chvíli zaburácal hrom. Zamračenú nočnú oblohu zaliala žiara svetla a v okne veže sa objavili siluety dvoch postáv." Takto začínajú prvé riadky hororovej poviedky, ktorú na pokračovanie píšu študenti slovakistiky z Chorvátska.
Slovak Horror Story - Inšpirované - Hororový dom
Slovak Horror Story - Inšpirované - Hororový dom / Zdroj Disclaimer
Slovenská kravata, na ktorej bude postupne poviedka uverejňovaná, je blog zahraničných študentov slovakistiky, ktorí na ňom uverejňujú svoje eseje a iné slohové práce. Vznikol v roku 2012 pod vedením pedagóga Petra F. 'Ria Jílka pôvodne ako projekt Lektorátu slovenského jazyka a kultúry Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky pri Katedre slovenského jazyka a literatúry Inštitútu západoslovanských jazykov a literatúr Filozofickej fakulty Univerzity v Záhrebe.
Ak vám je teda horor blízky a chcete si prečítať niečo originálne a podporiť literárny projekt aj spätnou väzbou, zájdite tam a prečítajte si prvé odseky.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB