Kozmodróm 2015 už tento víkend

Občianske združenie SciFi Guide pripravuje v spolupráci so Strediskom kultúry Bratislava Nové Mesto na Vajnorskej ulici už siedmy ročník festivalu vedeckej fantastiky s názvom Kozmodróm. Podujatie sa uskutoční 24. októbra v priestoroch SK Vajnorská.
Filmová história scifi
Kozmodróm 2015 - Reklamné - Slide
Kozmodróm 2015 - Reklamné - Slide Disclaimer
Hlavnou líniou Kozmodrómu 2015 je pásmo deviatich prednášok, ktoré sa budú konať v hlavnej sále. Prispeli doň profesionálni prednášajúci, ako aj nadšenci z radu fanúšikov. Leitmotívom pásma budú „hviezdne návraty“ a preto sa mnoho príspevkov bude zaoberať touto témou. Návštevníci si budú môcť vypočuť prednášky o návratoch sci-fi seriálov, či filmov, o novej verzii legendárnych Aktov-X a keďže fanúšikov čaká na konci roka aj premiéra ďalších Hviezdnych vojen, účastníci sa budú môcť dozvedieť novinky sprevádzajúce tento film.
Program vyvrcholí v popoludňajších hodinách. V hlavnej, vedeckej prednáške o Plute a exoplanétach, sa budú môcť návštevníci dozvedieť, kam ľudstvo pokročilo v bádaní vesmíru. Úplným záverom však bude hviezdny galavečer, v ktorom sa okrem súťaží naskytne účastníkom festivalu možnosť vychutnať si aj fantastický standup comedy výstup Martina Hatalu a Mateja Kubriczkého.
Neodeliteľnou súčasťou festivalu je aj mimoprogramová zábava, ktorá vytvára jadro fantastickej atmosféry, a dá sa považovať za jeho druhú sekciu. Počas ročníka 2015 sa priestory SK Vajnorská zaplnia sci-fi spoločenskými hrami, ktoré festivalu zapožičalo iHRYsko.sk – návštevníci budú mať možnosť zahrať si tieto hry a vyskúšať si ich na vlastnej koži. Aktívne budú môcť účastníci tráviť čas aj v predajných stánkoch Olejar Books alebo vo Funtasticu.
Kozmodróm však nie je len zbierka činností a prednášok, ktorým môžu fanúšikovia tohto žánru vyplniť svoj čas. Ide hlavne o stretnutie ľudí s rovnakou krvnou skupinou, ktorí majú radi netradičnú a interaktívnu formu zábavy a nezaoberajú sa svojimi menej všednými koníčkami len v súkromí svojho domova, ale snažia sa šíriť veci fantastické aj do povedomia verejnosti, na čo Kozmodróm poskytuje ideálny priestor. Preto na festivale radi privítame každého, komu koluje fantastika v žilách a kto má záujem stráviť deň v spoločnosti ľudí zapálených pre vec.
Festival Kozmodróm 2015 sa uskutoční v priestoroch Strediska kultúry Bratislava Nové Mesto na Vajnorskej ulici č. 21. Vstupné na celý deň je 6 € a program začína o 9:00 ráno. Vstupenky sa budú dať zakúpiť na mieste, no do piatku funguje ich predpredaj v MadMaxon Shope na Heydukovej ulici, ako aj v pokladnici SK Vajnorská, či na Ticketportali. Konkrétny rozpis prednášok a detailný popis programu nájdete na www.kozmodrom.scifi-guide.net alebo na facebook.com/FestivalKozmodrom.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB