Pokračovanie Enderovej hry nebude podľa knihy

Úspešná adaptácia Enderovej hry napovedá, že pokračovanie bude. Otázkou je, ktorou cestou sa vydá.
Stano Lacko
Podporte scifi.sk
Pozor, článok obsahuje Spoilery.
Ender''s Game -  - Official Ender''s Game movie synopsis reveals a game will definitely be played by someone named Ender
Ender''s Game - - Official Ender''s Game movie synopsis reveals a game will definitely be played by someone named Ender / Zdroj Disclaimer
Po vyhladení Termiťanov odchádza Ender so svojou sestrou prvou kolonizačnou raketou mimo slnečnú sústavu. Stretávame sa s ním v druhej knihe Enderovho cyklu Mluvčí za mrtvé (knižné vydanie, Laserbooks), vďaka ktorému vlastne vďačíme za pôvodnú knihu Enderova hra, ktorá bola námetom filmu. Autor Orson Scott Card, totiž chcel napísať knihu Mluvčí za mrtvé, ale tá by samostatne bez predchádzajúceho silného príbehu nebola práve to orechové, a tak zobral poviedku Enderova vojna a rozpísal ju do krásneho a strhujúceho diela do Enderovej hry.
Úspech Enderovho cyklu znamenal, že vydavatelia sa chytili šance a vznikla paralelná Fazolková séria, ktorá popisuje obdobie Enderovho pobytu vo vojnovej škole, ako aj vojnu s Termiťanmi z podľadu osoby Fazolka (Bean). Po skončení vojny a odchode Endera jeho príbeh pokračuje.
Sledujeme vzostup Hegemona (Enderovho brata), Enderove osudy na kolonizačnej lodi a prvej kolónii a samozrejme Fazolkov príbeh.
Autori filmového pokračovania majú veľký výber či premostiť Enderove osudy v ďalekej budúcnosti cez Fazolkov cyklus, úplne tento cyklus vynechať, sledovať osudy Hegemona a Fazolka, alebo napísať niečo úplne nové.
Ak to celé bude pod taktovkou Orsona S. Carda, máme sa na čo tešiť.
Ender's Game - Trailer - Final Trailer Disclaimer

Stano Lacko

Stano Lacko
Programátor a fanúšik najmä sci-fi literatúry. Stojí pri scifi.sk od jeho vzniku ešte ako fanúšikovský projekt o sci-fi seriáloch.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB