Riot zakazuje pro hráčom streamovať iné hry

Či sa to ľuďom páči alebo nie, hry sa stávajú legitímnym športom. Teda e-sportom. Zdá sa však, že niektoré spoločnosti dávajú svojim „športovcom“ zvláštne podmienky.
Filmová história scifi
League of Legends patrí medzi najpopulárnejšie online hry súčastnosti. Má milióny hráčov po celom svete, ktorí môžu okrem hrania pre zábavu súťažiť aj v množstve turnajov. LCS 3. sezóna mala neočakávaný úspech a na turnaj si získal stotisíce divákov. Na online vysielania profesionálnych hráčov sa denne pozerajú desiatky tisíce ľudí. Byť profíkom v takejto hre má mnoho výhod, či už finančné odmeny alebo obrovské množštvo fanúšikov z celého sveta. Avšak zdá sa, že Riot poriadne pritvrdil. Prichádza 4. sezóna LCS a s ňou podmienky, ktoré mnohým prídu ako nezmyselný extrém. Riot totiž každému profesionálnemu hráčovi, ktorý podpísal zmluvu o účasti v LCS, zakazuje streamovať konkurenčné hry ako Dota 2, StarCraft 2, Hearthstone, World of WarCraft, and World of Tanks.
Informoval o tom ongamers, ktorý sa dostal k dokumentom, ktoré obsahujú tieto informácie. Následne správu potvrdil riaditeľ sekcie Esports v Riote, Whalen 'RiotMagus' Rozelle. Jeho vyjadrenie si môžete http://www.reddit.com/r/leagueoflegends/comments/1s38ea/lcs_2014_contract_stipulates_players_cannot/cdtp3xjprečítať tu.
V skratke hovorí o tom, že doteraz sa pro hráči starali iba o to, aby prezentovali svoju osobnú značku, poprípade aby používali klávesnice a vybavenie sponzorov a počas streamovania neprezentovali iné produkty. Avšak keď hráč vysiela pre 50 000 divákov, nereprezentuje iba seba, ale celý šport. Podľa Riotu sa ani od hokejového hráča nedá očakáť, že bude prezentovať futbal. Profesionálni hráči môžu hrať aké hry chcú, ale počas streamov môžu prezentovať iba ich hru, teda iba League of Legends, v ktorom pôsobia.
Čo si o tomto celom myslíte vy? Mnoho ľudí sa v online diskusiách vyjadruje o riote skôr negatívne. Teda veľmi negatívne a ja s nimi súhlasím. Čo vy? Myslíte si, že takéto praktiky sú OK a mali by sa stať bežnými? Alebo ste proti nim? Alebo e-sport odsudzujete na celej čiare?

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Marek Páperíčko Brenišin
Ja to hodnotím ako nezmysel, veď hrá sa hlavne pre radosť a hráči, ktorí streamujú LoL, sú často kvalitní aj v iných hrách a je to nefér voči iným fanúšikom. Iné je, ak by "oficiálny lolkár" začal písať, že Dota 2 je lepšia a whatever, ak je profi, tieto vyjadrenia by si mal strážiť.
Ozaj, druhý odsek, stále neviem, čo si môžeme s vyjadrením dotyčnej osoby :-D
08.12.2013
Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
No a čo by človek nečakal, Riot zmenil podmienky. Vraj po 24 hodinových diskusiách zmenili názor a teraz dovoľujú pro hráčom stremovať aj iné hry, ale majú zakázané za takéto streamovanie brať od iných firiem sponsorship. :D
08.12.2013

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB