Europa Concept - recenzia on-line hry

Hovorí vám niečo skratka 7DFPS? Ak nie, tak len takto, tiež v skratke: je to akronym pre súťaž zvanú 7 Days First Person Shooter. Princíp súťaže je jednoduchý – vytvoriť plne hrateľné dielo v časovom limite 7 dní. Že sa to na prvý pohľad zdá nemožné, môže byť pravda, ale prvým pohľadom nikdy netreba veriť. Dôkazom je hra Europa Concept.
oneshock
Podporte scifi.sk
Príbeh
Je. Minimálny, ale je. Ocitáte sa na šiestom mesiaci planéty Jupiter. (Schválne, ktorý to je? Je nazvaný po jednej z Diových mileniek... Nič? Objavil ho Galileo... Stále nič? Na akom kontinente sa nachádza Slovensko? Bingo!)
No, späť k príbehu. Na Europe ste preto, lebo sa tak nejako nezvládol prvý medzihviezdny let. Je smutné, že sa skončil hneď za rohom, resp. za Marsom, ale smutnejšie je, že ste jediný, kto prežil. Nuž a ako sa s nastolenou situáciou vysporiadate, to je už na vás, že...
Europa Concept - Scéna - Screenshot
Europa Concept - Scéna - Screenshot / Zdroj Disclaimer
Budete musieť preskúmať povrch Europy, nič nevynechajte, čokoľvek pohodené na zemi sa môže zísť. Niečo tým spojazdníte, niečo zničíte, alebo vypustíte na seba nejaké príšery. To aby vám osamote nebolo príliš otupno...
Niečo k forme?
Hru v rámci súťaže vytvorili v štúdiu Quick Fingers (aký to signifikantný názov...) a áno, naozaj to stihli v stanovenom limite. Žánrovo by sme si ju mohli zasadiť niekde medzi exploračnú adventúru a „strieľačku“ z pohľadu prvej osoby.
Europa Concept - Scéna - Screenshot 2
Europa Concept - Scéna - Screenshot 2 / Zdroj Disclaimer
Europa Concept beží na Unity 3D engine a jeho možnosti autori využili, ako sa zdá, v čo najväčšej možnej miere. Hra je po vizuálnej stránke naozaj vydarená. Mňa osobne uchvátil skybox a pohľad na všadeprítomný Jupiter, ale aj celkový environment je pohľadný. Samozrejme, ide o (ešte stále) sci-fi prostredie na nehostinnom mieste, takže farby sú tomuto prispôsobené, také sychravé.
To isté platí aj o hudbe ku hre. Pri objavovaní nám hrá jemnou temnotou trhnutá atmosférická ambientná hudba. Elektronická, ako to už v sci-fi vzäčša býva.
Záverom
Áno, hra má aj svoje negatíva, tým najväčším je jej krátky hrací čas a absencia nejakej koherentnejšej a komplexnej príbehovej línie. Ale na druhej strane, čo by sme chceli za 7 dní? Jednoducho, ide o zaujímavú akčnú hru, ktorá sa nemusí za nič hanbiť. Navyše, hra je zadarmo, môžete si ju stiahnuť na tomto mieste z portálu Softmania.sk. Tých 120 MB máte za pár minút...

oneshock

oneshock

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB