Dragon Age: Inquisition - novinky

Dragon Age Inquisition bude tretí titul hernej série Dragon Age. Pozrite sa, čo o ňom zatiaľ vieme.
Podporte scifi.sk
Dragon Age: Inquisition - Plagát - cover
Dragon Age: Inquisition - Plagát - cover / Zdroj Disclaimer
V centre hry bude Inkvizícia, organizácia, na ktorej čele bude stáť hráč. Svetom sa šíri zlo a démoni a každý, kto by sa im mohol postaviť, je v problémoch. V Orlaise vypukla občianska vojna, Kruh Mágov sa vymkol spod kontroly a je nebezpečnejší, než hocikedy predtým, Rad Templárov sa osamostatnil od Chantry, aby vyhlásil vlastnú vojnu voči mágom. A navyše aj Wardeni sa začínajú chovať podozrivo. Nad tento chaos sa môže postaviť človek, ktorý ako jediný videl a prežil príchod démonov. Človek, ktorý založí Inkvizíciu, organizáciu, ktorá bude mať za cieľ odstrániť zo sveta korupciu a zlo. Tým človekom bude hráč.
Dragon Age: Inquisition - Celý záznam - komentár vývojárov Disclaimer
Inkvizácia bude v rukách hráča. Nebude to náboženská organizácia postavená proti mágom. Inkvizícia je skôr rebelská organizácia postavená ako protiváha voči vôli Chantry. To, ako bude orientovaná, bude záležať na hráčových rozhodnutiach v úvode hry. Inkvizícia bude skúmať vojny a politické udalosti, ktoré dostali mocnosti sveta do stavu, v ktorom nemôžu efektívne fungovať. Čo je s príchodom démonov celkom problém. Inkvizícia bude získavať moc a spojencov. Bude to organizácia, ktorú bude svet rešpektovať. Či však tento rešpekt získa od ľudí svojou činnosťou dobrovoľne, alebo si ho vynúti silou, je v rukách jej vodcu. Hráč bude postavený do otvoreného sveta, kde nebude formovať iba svoj charakter, ale aj vlastnú organizáciu, ktorá svojou činnosťou ovplyvní celý svet.
Dragon Age: Inquisition - 1
Dragon Age: Inquisition - 1 / Zdroj Disclaimer
Vývojári navrhujú hru tak, aby hráči mali možnosť importovať uložené pozície z predchádzajúcich hier a aby tak tento nový titul bol schopný zobrazovať všetky rozhodnutia, ktoré hráč v predchádzajúcich hrách urobil. Kto vedie Ferelden, aký bol Wardenov vzťah s Morrigan, ale aj všetky ostatné rozhodnutia ovplyvnia dianie v Dragon Age: Inquisition. Zároveň vývojári sľubujú, že hráč bude mať lepšiu kontrolu nad tým, ako ovplyvní svet v hre a že úlohy, ktoré bude plniť, budú úlohy, ktoré si hráč sám zvolil a nie niečo, čo musí urobiť, lebo tak hra povedala.
Dragon Age: Inquisition - Morrigan
Dragon Age: Inquisition - Morrigan / Zdroj Disclaimer
Jedna z najčastejších otázok ohľadne tejto hry je: „Čo s Morrigan?“. Bolo ohlásené, nanešťastie, že Morrigan nebude v hre vystupovať ako hrateľná postava. Napriek tomu však zohrá veľmi dôležitú úlohu. DA: Inkvizácia by mala byť jej veľkým momentom a vysvetlených by malo byť mnoho otázok ohľadne jej príbehu.
Dragon Age: Inquisition - 2
Dragon Age: Inquisition - 2 / Zdroj Disclaimer
Čo sa týka hrateľných postáv, je tu správa, ktorá určite každého fanúšika poteší. Možnosť zvoliť si rasu hlavnej postavy je späť a zážitok z hry ovplyvní oveľa viac, než predtým. Hráč totiž bude viesť Inkvizíciu a pokiaľ na čele organizácie bude stáť agresívny trpaslík, dôvera ľudí bude oveľa menšia. Avšak oveľa ľahšie bude získať si na svoju stranu príslušníkov rasy. Medzi potvrdenými rasami sú zatiaľ ľudia, trpaslíci a elfovia. Sľúbená je aj vysoká customizácia postáv, kde sa výstroj tvarom aj vlastnosťami prispôsobí postave, ktorej hráč daný kus vybavenia dá.
Dragon Age: Inquisition - Celý záznam - návrat možnosti výberu rás Disclaimer
Zmenou prejde aj systém boja. Prítomných by malo byť viac taktických možností než v predchádzajúcej hre, čím sa chcú vývojári priblížiť Dragon Age: Origins. Ako zatiaľ tento systém vyzerá, si môžete pozrieť vo videu.
Dragon Age: Inquisition - Ukážka - systém boja Disclaimer

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB