Literárne súťaže

Pre všetkých súžaže - chtivých poviedkárov a milovníkov sci – fi, fantasy a hororu dávam do pozornosti dve literárne súťaže.
Culter
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Prvou je druhý ročník poviedkovej súťaže českého mesačníka Pevnost. Jej názov je AI 2052, je čisto zameraná na vedeckú fantastiku a tohtoročnou témou sú „Malé veľké veci.“ Tým sa samozrejme nemyslí veľkosť môjho konta, ani inteligencia niektorých celebrít. Samozrejme ide o čipy, procesory, obvody, relé, odpory, polovodiče a čo ja viem čo ešte (naši českí priatelia na to majú dobré slovo – udělátka...). V každom prípade sa treba pozrieť vpred do roku 2052 a skúsiť odhadnúť, ako na tom bude umelá inteligencia o 40 rokov.
Treba sa zmestiť do príjemných troch až piatich normostrán (5400 až 9000 znakov vrátane medzier), čo je však dôležitejšie, čas máte len do 10.4.2012.
Prvých pätnásť súťažiacich dostane odmenu.
Podrobnejšie info o súťaži nájdete tu.
Druhou súťažou je Fantastická povídka. Čo k tejto súťaži dodať? Minulý rok bol premiérový a prihlásilo sa doň hrôzostrašných 666 poviedok (porota, máte môj rešpekt). Víťazná poviedka bola okrem ohodnotenia cenami aj čítaná v rozhlase. Rozsah súťažnej práce je maximálne 9000 znakov a tentoraz to môže byť sci – fi, fantasy, alebo horor. A takisto pripájam pravidlá. Odpočítavanie v hornej časti stránky vám prezradí, koľko času ešte máte.
Pri písaní netreba zabudnúť na dokonalú gramatiku, štylistiku. Na zahodenie rozhodne nie je originálny nápad, štýl, alebo pútavo napísaný príbeh.
Krásne na týchto súťažiach je to, že buď záskate cenu, a ak nie, poviedku môžete zavesiť sem. V každom prípade dostávate šancu sa niečo naučiť, zlepšiť sa, či len jednoducho dať prečítať svoj výtvor aj niekomu inému, ako svojej mame, ktorá vás pochváli, aj keby ste odpísali malú násobilku.
Držte mi palce, aj ja vám ich držím.

Culter

Culter

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.