Guy Ritchie to skúsi s Excaliburom

Guy Ritchie (Snatch, RocknRolla) sa pravdepodobne pokúsi vytiahnuť Excalibur zo skaly v novej verzii filmového prepisu tejto prastarej britskej legendy pod názvom Excalibur. Aspoň tak to plánuje štúdio Warner Bros.
Podporte scifi.sk
Tento pokus by sme si nemali mýliť s prerábkou klasiky Excalibur od Johna Boormana z roku 1981, ktorá je tiež plánovaná a ku ktorej bol už pristavený Bryan Singer. Ten projekt je ale v ranných štádiách vývoja bez scenáristu alebo režiséra.
Excalibur Guya Ritchieho mal byť podľa niektorých správ založený na divej verzii tejto ságy od komiksového autora Warrena Ellisa, no najnovšie správy hovoria o tom, že to bude iný projekt. Warrenova verzia sa podľa niektorých ponáša skôr na Hviezdne vojny. Zatiaľ sa ale hľadá scenárista na tento počin.
Projekt sa asi výraznejšie pohne dopredu, keď Guy Ritchie skončí práce na druhej časti Sherlocka Holmesa.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Roland Axenberg
Artus so svetelnym mecom? To znie cool :)
11.03.2010
SARS
Ach, zaze. Kral Artus, rytieri od okruhleho stolu a Excalibur mal uz tolko filmovych spracovani, ze nepotrebuje dalsie. Namiesto toho by sa mohli pusti do neprebadanych vod inej mytologie (slovanskej, alebo germanskej). Samozrejme s vypravou a efektami holywoodskych kasovych trhakov :).
11.03.2010
kAnYs
To chce hollywoodskeho producenta so slovenskym povodom. Aby k tomu mal aj vztah :)
12.03.2010
SARS
Koprodukcia, nieco ako Jakubiskova Bathory
14.03.2010
kAnYs
Myslis tu, ktora bola v originale po cesky? :)
15.03.2010
Stano Lacko
Len to nie, bo ked uz prekrutili historiu batoricky aj janosika, radsej ruky prec, hmm mame este nejaku nespracovany mytologiu?
15.03.2010
SARS
Prekrútili? Jánošika som ešte nevidel, ale Báthory sa mi zdal zatiaľ najreálnejší :). O slovanskej mytológii moc neviem, ale možno nejaké Dopšinského rozprávky.
15.03.2010
Aldeberan
chcelo by to spraviť hororové sporacovania slvoenských ľudových rozprávok. Nie jednej, ale sklbit elementy z dvoch-troch menej známych a z jednej veľmi známej, podľa kt. by sa to pomenovalo. Zasadit to do druhej polovice 16. storočia, rádoby realisticky, ale pri tom hororovo. Pretože to sú naše ľudové rozprávky. Horory :-D A inak, pokiaľ viem, tak o slovanskej mytologii, zvlast zapadoslovanskej, sa toho prilis nevie. Holt, nezachovali sa ziadny slovansky Niebelugovia, ani Edy, len Rusi majú Pluk Igorov a niečo môžeme čerpať zo zmienok o mytologii Baltskych narodov a zopár skúpych zmienok z iných kroník.
15.03.2010
SARS
Dopšinského horor, to by bolo skvelé. Osobne síce nie som zastanca hororu, ale vždy lepšie než tupá dobrodružná komédia typu Múmia. A vlastne nemusí to byť nijaká konkrétna legenda. Skôr zlepenec rôznych legiend. Takto to znie síce strašne, ale keď sa to dobre urobí, može to byť super. Dôležité je iba to, aby autor to mal skutočne naštudované, nie, že niečo začul z tretej ruky, ako to v Hollywoode bežne chodí.
15.03.2010

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB