del Toro o bytostiach z Hobita

Režisér Guillermo del Toro, že väčšina príprav po roku práce na dizajne nového filmu, sa chýli ku koncu. Projekt by mal prejsť do realizácie počas budúceho roku.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Najmä Smaug, drak v Hobitovi, bude unikátnym kúskom: "Dokončujeme prácu na jeho farebnej palete a trochu na textúre povrchu. Ale skoro celý nám trval asi roku, úplne reálne. Bolo to najmä kvôli špeciálnym aspektom tohto draka. Na začiatku produkcie som prišiel s veľmi silným nápadom, ktorý by tohto draka spravil odlišným od všetkých ostatných drakov. Problém bol s implementovaním tohto nápadu. Myslím ale, že sa nám to podarilo," dodáva del Toro.
Na otázku ohľadom dejovej línie príbehu bol plán držať sa Tolkienového dobrodružstva v Hobitovi, no "integrujeme do toho príchody a odchody Gandalfa" a v porovnaní s knihou budeme mať tú možnosť "vidieť, kam odchádza a s čím sa stretne".
Ak si chcete prečítať celé interview, skočte na stránku Total Filmu.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB