del Toro o bytostiach z Hobita

Režisér Guillermo del Toro, že väčšina príprav po roku práce na dizajne nového filmu, sa chýli ku koncu. Projekt by mal prejsť do realizácie počas budúceho roku.
Filmová história scifi
Najmä Smaug, drak v Hobitovi, bude unikátnym kúskom: "Dokončujeme prácu na jeho farebnej palete a trochu na textúre povrchu. Ale skoro celý nám trval asi roku, úplne reálne. Bolo to najmä kvôli špeciálnym aspektom tohto draka. Na začiatku produkcie som prišiel s veľmi silným nápadom, ktorý by tohto draka spravil odlišným od všetkých ostatných drakov. Problém bol s implementovaním tohto nápadu. Myslím ale, že sa nám to podarilo," dodáva del Toro.
Na otázku ohľadom dejovej línie príbehu bol plán držať sa Tolkienového dobrodružstva v Hobitovi, no "integrujeme do toho príchody a odchody Gandalfa" a v porovnaní s knihou budeme mať tú možnosť "vidieť, kam odchádza a s čím sa stretne".
Ak si chcete prečítať celé interview, skočte na stránku Total Filmu.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB