Vyhlásenie cien Fantázie už 7.11.2009 v Inchebe Bratislava

V rámci každoročnej výstavy Bibliotéka v bratislavskej Inchebe budú v stánku časopisu Fantázia vyhlásené výsledky súťaže Cena Fantázie 2009.
Stano Lacko
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
V sobotu 7.11.2009 o 13.30 h. sa na medzinárodnom knižnom veľtrhu Bibliotéka v Bratislave uskutoční slávnostné vyhlásenie výsledkov siedmeho ročníka literárnej súťaže Cena Fantázie o najlepšiu poviedku vo fantastických žánroch (sci-fi, fantasy, horor). Súčasťou programu bude aj diskusia s porotcami a finalistami súťaže a krst knižného zborníka s poviedkami zo súťaže.
V programe bude diskutovať porota siedmeho ročníka súťaže v zložení: Dušan Taragel, Katarína Mrázková, Michal Spáda, Ivan Pullman a Dado Nagy, ktorý bude programom sprevádzať spolu s vyhlasovateľom súťaže Ivanom Aľakšom, vydavateľom časopisu Fantázia. Zároveň sa predstavia autori piatich finálových poviedok, z ktorých jednému bude na konci odovzdaná socha – Cena Fantázie, vytvorená umeleckým sochárom Andrejom Csillagom.
V rámci programu bude už po tretíkrát udelená aj Cena Bibliotéky, ktorú venuje organizátor knižného veľtrhu, akciová spoločnosť Incheba. Súčasťou tohtoročnej Ceny Fantázie bola aj súťaž zameraná na hororové poviedky – cena Béla, vyhlasovaná občianskym združením Mastodont. Víťaza predstaví a cenu odovzdá jeden z porotcov, Michal Spáda.
Do siedmeho ročníka Ceny Fantázie bolo prijatých 69 príspevkov od 64 autorov. Každoročne sa meniaca porota po prečítaní anonymných textov posunula do finále nasledujúcich 5 poviedok (zoradené abecedne podľa priezvisk autorov):
Hladný tovar: Lucia Droppová
Rattus: Michal Jedinák
V tomto dome straším ja: Michal Jedinák
Samota: Jozef Karika
Ničiteľ škodcov: Tomáš Straňák
Finálové poviedky boli uverejnené na portáli Kultura.sme.sk, kde mohol hlasovať za svojho favorita každý čitateľ.
Doterajší víťazi Ceny Fantázie:
2008: Lívia Hlavačková (Bratislava)
2007: Lucia Droppová (Žilina)
2006: Monika Michalovová (Prešov)
2005: Scarlett Rauschgoldová (Praha, ČR)
2004: Alexandra Pavelková (Zvolen)
2003: Juraj Červenák (Banská Štiavnica)

Stano Lacko

Stano Lacko
Programátor a fanúšik najmä sci-fi literatúry. Stojí pri scifi.sk od jeho vzniku ešte ako fanúšikovský projekt o sci-fi seriáloch.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

draculin
No co povedat... Predavanie cien bolo mile, tak klasicky improvizovane, ale nikto prilis nekoktal, ani nespadol z podia. Vyhrala Lucia Droppova s dahlovskym hororom (ktory sice nebol moj favorit,ale co uz). Cize tradicia peknych laureatiek zostala zachovana :) Na druhom mieste skoncila Stranakova detektivka \"Nicitel skodcov\" a na tretom schizofrenicky vrazedny horor \"Samota\". Len klima mohla byt lepsia :)
12.11.2009
kAnYs
Oplati sa spominane poviedky precitat?
12.11.2009
draculin
Hmm,co ti budem hovorit...neboli vyslovene zle, ani jedna (tym myslim cely zbornik). Tie finalove, snad okrem Nicitela Skodcov, ktory posobil dost plocho su vcelku slusne. Uprimne povedane, nic svetoborne (to myslim aj sebakriticky), ale vzhladom na SK pomery dobre. A v kazdom pade to nie su nijake romany, takze tych zopar minut stravenych na sme.sk cloveka nezabije :) Vlastne to doporucujem - stale je to slovenska tvorba, ktorej sucastou tiez chceme byt,nie? :)
12.11.2009
kAnYs
Jj, treba podporovat.
12.11.2009
kAnYs
Preto som si aj kupil Mloka :)
12.11.2009
draculin
Divne domace zvieratko, taky mlok :) co to zerie?
12.11.2009
cyberstorm
papier, pera a napady, sem tam elektrinu a HDD s RAMkou :)
12.11.2009
cyberstorm
...ale to uz je updatnuta, Tamagochi verzia :D
12.11.2009
kAnYs
Vo svojom prirodzenom prostredi samicie panny druhu homo sapiens. Ten moj je ale vypchany, z nejakeho dovodu u mna doma po par tyzdnoch umrel podvizivenim.
13.11.2009
draculin
Tebe chcipol tamagoči?? Dobry si :)
13.11.2009

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB