Poobhliadnutie za IstroConom 2009

Už sme po akcii roka, čo bolo dobré, čo zlé, a hlavne o čo ste prišli.
Stano Lacko
Filmová história scifi
Na začiatok len krátke zhrnutie, v dňoch 11. - 13. september 2009 sa konala akcia IstroCon 2009/Comics Salón 2009 v Bratislave v socialisticky megalomanskom objekte Istropolis.
O výťažku diania z akcie z piatku a v sobotu si môžete prečítať v spacenews Aktuálne z Istroconu 2009.
Aby tam nebol chaos vzniklo toto poobhliadnutie a úvaha o niektorých veciach.
Bola to super akcia, kopec ľudí a bohatý program. Ak sa na neho pozriete z pohľadu fanúšika scifi, tak najviac zaujímavých informácií som dostal v piatok a v nedeľu. V sobotu totiž program akosi poobete zaostával. Ale nebolo to na škodu veci, pretože tento čas sme využili na kopec iných činností, hlavne v občestvovacom podniku v budove.
Čo ma zozačiatku úplne štvalo bola absencia programu v jednotlivých salónikoch. Organizátori však využili comeback Fantázie, a tak bol program súčasťou špeciálneho vydania časopisu Fantázia - istrocon špeciál, ktorá obsahovala aj mapu a množstvo reklamy. A to to práve išlo, ak by bol program inde, časopis by veľa návštevníkov zahodilo, takto ho mal takmer každý vždy v ruke, lebo akonáhle skončil program, už sa študovalo, kam pôjdeme znova.
Filmový fanúšik si prišiel na svoje, filmy ako StarTrek, X-Men: Wolverine, Watchmen, THe Spirit, Twilight a mnohé iné išli bez prestávky v preplnenej kino sále. Hoci sa District 9 nekonal, návštevník nemal čo banovať.
Ak ste však chceli vedieť niečo o nových filmoch, mali ste smolu, totiž z dvoch prednášok ste sa toho veľa nedozvedeli, a tak nám neostáva len konštatovať, že asi dva krát viac noviniek nájdete u nás, hmm, že by sme predstavovačku urobili budúci rok my? Asi nám nič iné nezostane.
Čo bolo zaujímavé a to čas podujatia. 24:00 prišiel "kľúčiar" do baru, či tu je niekto, kto spí priamo v salónikoch, že zamyká hlavný vchod. Tož, polnoc a padla. Kde sú hodinové prechádzky zo Súzy do mesta na ubytovňu či hotel.
Zaujímavosťou bola nedeľa, ktorá bola bohatá na program, ale návštevníkov už bolo rapídne menej. A tak sa stalo, že v scifi salóniku bolo na prednáške 7 ľudí, čo je pre prednášajúcich, uznajte, veľmi frustrujúce.
No a nakoniec hodnotenie 1-10, pre mňa 8.

Stano Lacko

Stano Lacko
Programátor a fanúšik najmä sci-fi literatúry. Stojí pri scifi.sk od jeho vzniku ešte ako fanúšikovský projekt o sci-fi seriáloch.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Šaňo aka Babcom
Kedze som sa zucastnil tak jednej paetiny Istroconu, priznavam, ze nie som najlepsi recenzent... co ale chcem vyzdvihnut, je, ze WC boli zadarmo... na druhej strane, WC boli masove... nieco take som uz davno nevidel. jedna velka miestnost s ca. 50-timi toaletami otvorene... hehe... :) inak sa mi Istrocon pozdaval. :) priestory su sice v dost nedobrom stave, ale na tuto akciu ako stvorene. :) velka sala konecne fungovala - tiez velke plus! a bola teda dost plna, co sa mi pacilo. co este: stretol som velmi vela novych ludi a utvrdil si stare zvaezky, co bolo tiez super... :) tesim sa na buduci rocnik, kedy urobime viacero scifi.sk prednasok a tiez Babylon 5 kviz s podnazvom: Sano odpoveda na otazky. :D
15.09.2009
kAnYs
Na kviz uz sa tesim :) *mydli si ruky, sialene sa smeje a tvar mu zacina zahalovat rusko temnoty*
16.09.2009
cyberstorm
no, ak dozijem, mozno pojdem o rok aj ja...
16.09.2009
žjuvka
Vliecť sa večer z práce a vidieť tam tých maníkov, ktorí si to užívajú, muky pre dušu i telo poviem vám. A na druhý deň znova.... Takže aj ja na rok.
16.09.2009
robert petrik
bolo dobre, ale mohlo byt aj lepsie ))) ludi 9006 ks. samozrejme prevaha anime mladeze, ale aspon volaco. konecne som vyhral babylon 5 kviz. este raz vdaka sanovy. btw uz si budem pametat z v sektore modry m4 sa naxadza kaplnka ))). ps tie wc bola fakt haluz, ale bolo to tak ze tie wc mysi nalavo boli ako pisoare a kabinky boli vpravo vzadu )))
18.09.2009

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

Ďalšie články a poviedky v téme Istrocon 2009

Poobhliadnutie za IstroConom 2009

Už sme po akcii roka, čo bolo dobré, čo zlé, a hlavne o čo ste prišli.

Aktuálne z Istroconu 2009, doplnené 1x

Akcia roka priebežne, cez mobil cez T9 (och bože moje prsty) alebo klasicky a obsiahlejšie klasickou klávesnicou.