Ocenenia Emmy 2008

21. septembra sa v USA rozdávali ocenenia Emmy, ktoré sú všeobecne považované za televíznych Oskarov. A niekoľko z nich si odviezli aj scifi či fantasy seriály.
Filmová história scifi
Pushing Daisies - Poster Pushing Daisies - Poster
Pushing Daisies (Ako voňajú fialky zospodu - voľný preklad autora) si domov za pilotnú časť nazvanú Pie-lette odniesol ako jediný fantastický seriál Primetime Award, čiže ocenenie v klasifikácii večerných programov, a to v kategórii Outstanding Directing For A Comedy Series (Výnimočná réžia pre komediálny seriál). Túto časť režíroval Barry Sonnenfeld (Men in Black).
Týždeň predtým sa rozdávali ocenenia Prime-Time Emmy v kreatívnom umení, kde Pushing Daisies vyhralo ďalšie dva technické ceny a to za Výnimočný strih v komediálnom seriáli (jedno- alebo viackamerový) za časť Pie-lette a v kategórii Výnimočná hudobná kompozícia v seriáli (pôvodné dramatické ozvučenie) za epizódu Pigeon (Holub).
Battlestar Galactica (2) - Poster Battlestar Galactica (2) - Poster
Battlestar Galactica si domov odniesla tiež dve Emmy pre kreatívne umenie: jednu za Výnimočné špeciálne efekty v seriáli za epizódu He That Believeth in Me (Ten, ktorý vo mňa verí) a jednu za Výnimočný program špeciálnej triedy - Krátky formát živého zábavného vysielania za webizódu k filmu Razor na SCIFI.COM číslo 4.
Ďalšími výhercami boli Tin Man (Cínový muž), ktorého produkovala stanica SciFi v kategórii Výnimočný mejkup pre minisériu alebo film (neprostetický), Chuck v kategórii Výnimočná koordinácia stuntov, Lost v kategórii Výnimočný zvukový mix v komediálnom alebo dramatickom seriáli (jednohodinový) a Smallville získal ocenenie v kategórii Výnimočný strih zvuku v seriáli.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB