StarTrek (XI), opäť presuny v čase

Nový film StarTrek je očakávanejší ako tie posledné. Prečo? Niekdajšia sláva StarTreku je "ta-tam" a režisér JJ Abrams je snáď dostatočná záruka, že sa niečo zmení.
Podporte scifi.sk
StarTrek XI - Teaser poster
To, že nový StarTrek, označený poradovým číslom XI (11), bude tzv. Prequel, vie asi každý fanúšik StarTreku. Dej sa bude odohrávať na Hviezdnej akadémii, teda v San Franciscu, Zem, v období, kedy tam študovali James T. Kirk a Spock. Bude vlastne o tom, ako sa vlastne títo dvaja menovaní stretli navzájom, ako aj s ďalšími postavami posádky pôvodnej USS-Enterprise 1701.
StarTrek - Teaser Poster II
Otázka ale je, ako sa časovo do tohto prequelu dostať. StarTrek však nemá problém v cestovaní v čase a ani pri výmene generácií hercov. Totiž vo filme Generations (Generácie) vymenil posádku kapitána Kirka za posádku kapitána Picarda pomocou hviezdnych anomálií. Späť v čase v novom filme sa dostaneme vďaka Spockovi, ktorí sa ukázal v poslednom diely Nemesis, a to v pomocou jeho spomienok, ako to vlastne začalo.
Prečo je však Spock na Romule/Reme - domovskej planéte Romulanov? Fanúšikovia to určite vedia, ale snaha nového filmu StarTrek je priniesť a očariť aj tých, ktorí nemajú so StarTrekom veľa zážitkov.
Spock, ktorý je príslušník rasy Vulkáncov, sa rozhodol, že znovu spojí dve bratské rasy Volkáncov a Romulánov. Romuláni sú totiž potomkovia Vulkáncov, ktorí nechceli ovládať svoje city, osamostatnili sa a vybrali sa vlastnou cestou. Spock sa rozhodol, že v podzemnej politike bude prispievať k rozhodnutiam, ktoré by pomohli k spojeniu. Tak a to je dôvod, prečo bol tam...

Stano Lacko

Stano Lacko
Programátor a fanúšik najmä sci-fi literatúry. Stojí pri scifi.sk od jeho vzniku ešte ako fanúšikovský projekt o sci-fi seriáloch.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

masteen
Ak sa môžem spýtať...ehm, po koľkých pivách bola napísaná táto "filmová novinka"?:)) Vzhľadom k počtu gramatických, štylistických, ako aj faktických chýb by som povedal, že ich bolo zrejme dosť...
20.05.2008
Stano Lacko
No bolo to napisane po 3x po sebe iduch dnoch s vykazom prace cistych 18 hodin. Ale oki, hlava uz je cistejsia, a inak pivo nepijem ;-(
20.05.2008
masteen
No v tom pripade sa ospravedlnujem za posmesnost mojho prispevku. Mal som cerstvo za sebou statnice a tak bolo pivne odovodnenie prve a jedine co ma napadlo:) Ale skratka, jemna korekcia by tomuto clanku nezaskodila.
20.05.2008
Stano Lacko
Ale nie, vdaka, ked som to precital, som vobec nechapal, ze som nieco take mohol zo seba vypotit, tak som aspn opravil vŠakovaké veci ;-) ako aj nejaku mini stylistiku, ale fakt pisat sa mi nejako nechcelo, ale bola to zaujimava informacia.
20.05.2008
xius
Yay stylistike. :P Blee, mne sa startrekovske cesty v case seriozne prejedli. (druha polovica Enterprise :X) No co. Hlavne, ze bude dalsi muvi.
22.05.2008
kAnYs
Ehm... kde... sa objavil Spock v nemesise?
26.05.2008

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB