Celovečerný film "Akty X 2" sa stáva skutočnosťou

Produkcia druhého celovečerného filmu Aktov X sa začína už v decembri 2007.
Filmová história scifi
Takmer 10 rokov po premiére prvého celovečerného filmu Aktov X v roku 1998 a viac ako päť rokov po skončení vysielania televízneho seriálu v roku 2002 spoločnosť 20th Century Fox v stredu 31. decembra 2007 potvrdila výrobu druhého celovečerného filmu Aktov X. Takisto bolo potvrdené, že produkcia filmu sa začne už 10. decembra 2007 a film sa bude nakrúcať vo Vancouveri v Kanade, kde sa nakrúcalo prvých päť sérií seriálu. Scenár filmu napísali Chris Carter a Frank Spotnitz, ktorí spolu napísali aj príbeh prvého filmu a budú aj producentmi druhého filmu. Réžie filmu sa chopí Chris Carter, ktorý už predtým režíroval viaceré epizódy televízneho seriálu, a v hlavných úlohách filmu budú vystupovať David Duchovny ako Fox Mulder a Gillian Andersonová ako Dana Scullyová. Predbežná americká premiéra filmu je stanovená už na 25. júla 2008. Film ešte nemá oficiálny názov a jeho zápletka je predmetom prísneho tajomstva zo strany všetkých zainteresovaných. Štúdio však zdôrazňuje, že zápletka filmu nebude nadväzovať na seriálovú mytológiu, ktorá sa točila okolo vládneho sprisahania na utajenie existencie mimozemského života. Namiesto toho pôjde o žánrovo nadprirodzený thriller, ktorého samostatne stojaci príbeh "vezme komplikovaný vzťah medzi Mulderom a Scullyovou do nových smerov". V inom článku sa dokonca uvádzajú "nečakané smery".
Aj autor Aktov X Chris Carter potvrdil, že príbeh dlhoočakávaného filmu sa zameria na samostatne stojacu záhadu a "bude strašidelný". Na otázku, čo očakávaný projekt teraz rozbehlo, Carter odpovedal, že roky zmluvných sporov so spoločnosťou Fox sa vyriešili vtedy, keď hrozba hroziaceho štrajku scenáristov dospela do kritického štádia. V Hollywoode sa totiž už nejaký čas schyľuje ku štrajku scenáristov. Carter sa vyjadril, že keby film nenakrútili teraz a štrajk by sa natiahol, film by sa do kín dostal až o niekoľko rokov neskôr. "A to bolo príliš neskoro. Buď teraz, alebo nikdy," povedal Chris Carter.
Navyše herec Nicholas Lea, ktorý v Aktoch X roky stvárňoval postavu zradného Alexa Kryceka, potvrdil, že on v druhom celovečernom filme vystupovať nebude. Nick sa stal dobrým kamarátom Davida Duchovného, ktorý v seriáli hral Foxa Muldera a bude hrať aj v druhom filme. "Duchovny mi zavolal a povedal: 'Dobrou správou je, že tam hore budem zopár mesiacov. Zlou správou je, že ty v ňom [vo filme] nie si.' Dúfajú, že ak urobia aj tretí [film], všetkých nás doň vrátia."

X_Follower

X_Follower

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Roman
Huraaaa, no to je skvela sprava, uz 12 rokov sledujem dookola cca 200 casti serialu a jeden celovecerak, je super, ze uz tento rok nam pribudne dalsi :)
25.01.2008
xloverin
Aj ty? Myslim,ze viac ludi sa takto potesilo:-)
28.01.2008

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB