Hviezdna brána: Atlantída (2004)

Po náleze ruín zaniklej civilizácie Atlantisu, a zistení, že táto stojí za vytvorením systému hviezdnych brán, sa ľudstvo vydáva do vzdialenej galaxie, v ktorej nachádza civilizáciu Antikov - potomkov Atlanťanov - pod hrozbou nového temného nepriateľa.

Info

Slov. názov Hviezdna brána: Atlantída
Orig. názov Stargate: Atlantis
Hodnotenie 80 % (1 hodnotení)
Anotácia Po náleze ruín zaniklej civilizácie Atlantisu, a zistení, že táto stojí za vytvorením systému hviezdnych brán, sa ľudstvo vydáva do vzdialenej galaxie, v ktorej nachádza civilizáciu Antikov - potomkov Atlanťanov - pod hrozbou nového temného nepriateľa.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
John Sheppard Joe Flanigan
Teyla Emmagan Rachel Luttrell
Dr. Rodney McKay David Hewlett
Ronon Dex Jason Momoa
Podporte scifi.sk

Minirecenzie

Aldeberan @Aldeberan 06.10.2018 21:30:31
8
Tento seriál som svojho času odmietal pozerať pretože sa mi pripadal ako silené a nezmyselné dojenie Stargate fančízy. Potom som sa ale dal dohromady s mojou súčasnou polovičkou, ktorá mala Atlantis z nejakého dôvodu veľmi rada a musím sa priznať, prepadol som mu aj ja. Vo svojej podstate ide o celkom jednoduché, priamočiare a veselé vesmírne dobrodružstvo s ansámblom sympatických postáv. Tie nie sú nijako prevratné a extra hlboko charakterizované, sú to tie typické archetypy z 90. rokov, ale sú aspoň napísané a zahrané dobre. Akcia zábavná, špeciálne efekty obstojné a humor vtipný. Naviac, keď scenáristi autori chceli, tak vedeli sakra dobre zahrať aj na city (ah, those feels!). Každý, kto si pamätá jednu z posledných epizód z alternatívnej prítomnosti, ktorá sa odohráva v Las Vegas a soundtrack má od pesničku od Johnnyho Casha, mi dá za pravdu. Seriál skončil predčasne po 5. sezóne a na rozdiel od SG-1 nebol nikdy poriadne dokončený vo filmoch, aspoň čo viem. To je už ale chyba neschopnosti štúdia udržať sa finančne nad vodou. Je naozaj smutné, že prosperujúca séria, ktorú mali fanúšikovia radi, skončila vlastne iba preto, že vlastníci licencie skrachovali a potom Stargate visela pár rokov vo vzduchoprázdne. Následne si nový vlastníci povedali, že na Hviezdnu bránu si aj tak asi nikto nepamatá, takže to radšej zabalíme. Neviem, čo by frančíze pomohlo k oživeniu. Možno nový Emerichov film (ale Emerich v poslednom desaťročí robí hrozné filmy), každopádne to určite nebude tá nudná a amatérsky vyzerajúca miniséria, ktorú zverejnili na Stargate Universe.
Tomas @key75 30.05.2011 23:29:57
10

Videá

Trailer - Trailer 1