Nevinná

Hranica medzi démonmi a živými prináša obete
Podporte scifi.sk
Dym zo zapálenej hranice stúpal vysoko k sivým mrakom, kde prebiehali vzdušné súboje medzi lietajúcimi strojmi a démonmi. Každodenné peklo na južnom fronte bolo dobre vidieť z oboch nepriateľských táborov. Žena bola priviazaná ku kolu na hranici medzi Deamonicou a Malabanským kráľovstvom a šialene zavýjala od bolesti.
Plamene ju nelútostne stravovali.
Obetisko zo vzdialenosti pár stoviek metrov pozorovali traja ostrieľaní vojaci. Veteráni démonického prvého pluku. Neponáhľali sa. Tak ako každý deň o takomto čase, bojovala živá bytosť s ohňom a so smrťou, bol to súboj, ktorý rozhodoval o tom, ktorá strana si pripíše víťazstvo a kam sa posunie frontová línia. Či k živým, alebo mŕtvym. Vojna prebiehala celé roky a nerozhodovala sa iba zbraňami, ale i bojom o dušu.
"Mali by sme už zasiahnúť," povedal kapitán Tekvičák, keď žena zmĺkla. "Čoskoro bude mŕtva."
"Pokoj, robíme, to predsa pre šéfa," povedal netopier, ktorý nervózne poletoval okolo guľometu v Tekvičákových rukách. "Netreba sa ponáhlať, slnko zapadne až za hodinu."
"Čo ak na to čakajú aj tí živí bastardi? Pred týždňom zletelo k hranici ich elitné komando a muža zachránili. Pamätám si, aké to bolo fiasko."
"Hej," prisvedčil tretí z partie, Frenky. "Lucifer ti rozmačkal hlavu na kašu."
Tekvičák prevrátil očami. "Na tvojom mieste by som sa nesmial, pokiaľ viem dostal si tri dni elektrošokov. A ty, Dracula sa tiež nešker. Ešte teraz cítim tú spálenú kôpku, ktorá po tebe ostala, keď ťa veliteľ vystavil slnku. Odvtedy sme sa do akcie nemohli zapojiť. Nerád by som to zase pohnojil."
"Na to, že máš hlavu z tekvice," vyceril zuby Frenky, "hovoríš celkom múdro, kamoško. Máš pravdu, mali by sme ísť po ňu, nech sa stane démonom, čo najskôr. Aj ja mám blbý pocit, že sa môže niečo pokaziť."
Už chcel namieriť guľomet, keď sa ozval Drakula. "A vieme na isto, že je zlá? Čo ak má dobrú dušu a upaľujú je nespravodlivo? Inak fuj, slovo spravodlivosť neznášam."
"Vladík, neblázni," usmial sa Tekvičák. "Nevinných už dávno neposielajú na smrť. Už by si mohol sledovať správy z frontu."
Potom ako sa zbavili všetkých pochybností, dali sa do akcie. Mali za sebou už stovky takýchto bojov a nie nadarmo patrili k elite. Ak dnes všetko prebehne hladko, čakajú ich bujaré oslavy. Od toho ich zbabraného posledného útoku démoni zaznamenali sériu siedmych prehier za sebou.
Tekvičák cítil medzi semiačkami, že dnešok bude úspešný.
Guľometná paľba odrovnala všetky hliadky okolo blčiacej hranici, padli všetci do jedného, aj démoni aj ľudia. Straty pri obetisku Lucifer nepočítal, viac ho tešil výsledok.
Frenky dobehol k ohňu a bez zaváhania skočil medzi plamene. V tom momente ako odviazal ženu sa vynorili i vojaci Malabancov. Netopier začal nálet a spoločne s Tekvičákom kryly Frenkyho, ktorý s bremenom už utekal k zákopom na démonickej strane.
Keď sa mu to nakoniec podarilo, všetci traja veteráni zajasali víťazným škrekotom. Podarilo sa!
Ale to nebol koniec, ešte ich čakalo predstúpenie pred veliteľa. Lucifera našli tak ako obyčajne pri Oltári. Zas bol zavesený za krk a húpal sa vo vetre, nad ním viseli zvony, zbrane a najrôznejšie amulety. Keby sa mu nehýbal kríž na hrudi, ani by netušili, že dýcha.
"Dnes ste mali úspech?," privítal ich dunivým hlasom.
"Áno," odpovedal Tekvičák.
"Ukážte mi ju."
Frenky postavil obhorené telo a pridržiaval ho, aby nespadlo. Lucifer sa zadíval na mŕtvolu. O tri sekundy telom šklblo a spálené viečka sa nadvihli. Telo šklblo.
"Povedz mi, si vinná, aleno nevinná?," spýtal sa Lucifer.
Tekvičák ani nedýchal pri tejto obligátnej otázke. Každá duša odpovedala veliteľovi démonov pravdivo a ak sa pomýlili, tak sa to Luciferovi určite nebude páčiť. Dúfal, že dnes sa nič nepredvídateľné nestane.
Ale zmýlil sa.
"Nevinná, pán Deamony."
Traja veteráni čoskoro pocítili Luciferov hnev, démoni prehrali aj ôsmy deň v rade. Niektorí z nich sa vyparili a iní zase nakŕmili ostatných démonov.

Arcey

Arcey
Som planetárny bojovník a ťažký knihožrút, ktorý sa v slabých chvíľkach snaží písať.

Diskusia

Veles
Vidím že tu vyhrala druhá téma. Bolo to zaujímavé, až na pár gramatických chýb. Zaujímalo by ma ale viacej o tej vojne.
29.10.2022
Arcey
Snažil som sa zakomponovať do toho všetky tri témy.
29.10.2022
Olex
Ahoj,
tvoja poviedka je plná fantázie, to sa mi veľmi páčilo. Myslím, že by bolo potrebné vysvetliť podstatu príbehu, akoby nám bola predstavená akási krátka časť komplikovanejšieho celku.
29.10.2022
B.T. Niromwell
Takže názov je vlastne spoiler, ešte že som si ho prečítala ako posledný :D No toto je už o dosť komplikovanejší príbeh ako v ostatných poviedkach, zostavený z veľmi dobrých nápadov ako stroje verzus démoni, rozmliaždená hlavička ako vysvetlenie Tekvičáka, upaľovanie obety. Dostávame sa tu potom aj k problémom, ltoré zložitejšie príbehy mávajú, napríklad ako to môžu byť traja najlepší veteráni, keď svoju úlohu konzistentne nie sú schopní splniť.
30.10.2022
Arcey
@Olex: Nemám dojem, že by to bola časť komplikovanejšieho celku. Snažil som sa vytvoriť nejaký zaujímavý svet, ktorý by mal v sebe zahrnuté všetky tri témy toho kola PnP a potom do toho zasadiť krátky príbeh. Či sa mi to podarilo, alebo nie, je otázne.
@Niromwell: Za ten názov sa ospravedlňujem, nič lepšie ma nenapadlo, chcel som, aby názov korešpondoval so záverom. Nad scenárom som premýšľal asi 15-20 minút, zvyšok mi zabralo samotné písanie. Takže logické chyby som nemal čas vylepšovať, ďakujem za pripomenutie. Niekde v texte som zabudol spomenúť to, že sa do akcie vrátili po dlhom čase, keď boli mimo boja, pretože boli pracovne neschopní po poslednom treste od Lucifera ako aj to, že na druhej strane tiež mali elitných vojakov a tak je jasné, že nie vždy bude nedeľa. Ale výhrada je to dobrá, možno by to bolo uveriteľnejšie, keby boli nováčikovia, alebo v zácviku. Našla si aj nejaké ďalšie problémy? Lebo si komentár napísala tak, ako keby tam boli aj iné logické prešlapy.
30.10.2022
Lucika
Celkom zaujímavý nápad to bol a chválim za to, že sa ti podarilo zakomponovať všetky tri témy :)
31.10.2022
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.