Cioccolata

PnP
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Po prebratí som na nemocničnom nočnom stolíku zbadala čokoládu a naplo ma. Už pol roka to pre mňa znamenalo jediné. Nahradili mi ďalšiu časť tela svojim mechanickým vynálezom. Do izby bez zaklopania vošiel doktor Zelené dredy skontrolovať ako sa nový prístroj v mojom zápästí uchytil.
„No čo oriešok, ako sa dnes máme?“ švitoril popri tom ako vypol poistku svojim kľúčom a vysunul čepeľ skrytej dýky. Odpoveď nečakal, pretože mi hlasivky znefunkčnili už druhý týždeň po mojich neutíchajúcich vydesených výkrikoch. Teraz ich počuť len z okolitých izieb.
„Ale si sa nám vydarila. S ostatnými nemáme také šťastie a namáhame sa zbytočne,“ ukončil prehliadku tak, aby som žiadne mechanizmy sama používať nemohla.
„Už nie dlho a budeme ťa môcť začať cvičiť do terénu. Nezabudni spapať odmenu,“ žmurkol na mňa a odišiel za iným nešťastníkom.
Jeden večer som popíjala s kamarátkami v bare a oslavovala povýšenie so šarmantnými mužmi, na druhý deň som sa zobudila v tejto izbe. Už mám namiesto nohy Kalašnikov, mechanické oči, umelé obličky. Pomaly som upadala do driemot keď sa za dverami začal rozruch. Vresk, čistá nočná mora. Rozleteli sa dvere a v nich stála vydesená sestra Ryšavé lokne. Odrazu sa jej roztvorilo torzo a cez striekajúcu krv hučala motorová píla. Znova zmizla, sestrička padla na zem a odhalila muža s nahradeným ramenom. Pribehol ku mne, zdravou rukou uvoľnil remene pút a pomohol mi na nohy. Chodba bola plná tiel, niektoré ešte stále stonali. Vyzeralo to tak, že neznámy sa najprv vyšantil kým za mnou prišiel. Presunuli sme sa k východu. Cez sklenené výplne dverí bolo vidno červené a modré svetlá majákov. Predtým než sme riskli objaviť sa takto pred kýmkoľvek mi Krvavá píla podal poistný kľúč s pohľadom plným odhodlania.

BocianSara

BocianSara
Požieračka fantastických príbehov.

Diskusia

Magda Medvecká
V prvom momente mi to až tak nesadlo, zo žánrového hľadiska, ale vlastne je to celkom dobre napísané! Na malom priestore si vytvorila pár zaujímavých obrazov a veľkú intenzitu deja (to s tým otvorením hrudníkom bolo skvelé). Páčilo sa mi, ako si ich sama pomenovala podľa nejakej výraznej časti. :D A trochu mi to pripomenulo jeden film, neviem ako sa to volalo, ale bol to western tuším, celkom masaker, tiež tam bola nejaká ženská so zbraňou namiesto nohy a tak :D (myslím, že to malo len trailer a film nikdy nenatočili. Možno niekto iný bude vedieť? :D )
23.10.2021
BlackTom
@Magda Medvecká Grindhouse: Planet Terror ;)
23.10.2021
Magda Medvecká
Marquis: Ano, to bude ono! :D Aj keď ešte niečo s Dany Trejom také bolo.
23.10.2021
BlackTom
@Magda Medvecká Planet Terror obsahoval trailer na film Machete s Trejom, ktorý neskôr naozaj vznikol :)
23.10.2021
Aleš Horváth
toto ani za poviedku by som nepovažoval, skôr za nejakú úvodnú scénu väčšieho celku.
ale vzhľadom na obrazy sa mi to celkom "zamlouvá". určite to rozvin, aspoň do FP.
24.10.2021
Milan "Miňo" Tichý
Taká miniepizódka. Super pomenovanie postáv, len škoda, že sa to nestihlo trochu rozviť. Napísane dobre, celkom úderne.
24.10.2021
WriterInTheDark
Obdivujem ako si vtesnala do malého priestoru dobrý príbeh. Mne osobne to nič nepripomína, asi nemám toľko napozeraných filmov, ako ostatní. Páčilo sa mi to!
24.10.2021
BocianSara
Ďakujem :) Ono je to lacný guláš rôznych vecí, vrátane Rose McGowan v Grindhouse :D @Aleš - do FP by som chcela keď tak prepísať niektoré iné svoje PnPčka, ak sa k tomu niekedy dostanem :D
24.10.2021
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.