(Ne)majstrovská sezóna

Hokejisti môžu zažiariť a po sezóne zhasnúť. Žiarenie však netreba preháňať.
Filmová história scifi
Hokejová sezóna 2040/2041 priniesla na Slovensko takmer až rozprávkový príbeh. Tím z východu Slovenska (nazvime ho krycím menom HC Košice) priviedol do tímu posily, ktoré im závideli všade vo svete.
Deň, keď tréner Bogdan prvýkrát použil ruské trio Šušuškin, Kukučkin, Čičuškin, bol dňom, kedy mal také žalúdočné problémy, že ledva odkoučoval zápas. Akoby aj nie, veď toto bol podvod storočia. Ale ak by to vyšlo…
Pred pár dňami kontaktoval trénera Bogdana jeden zo sponzorov tímu, ktorý by rád videl hrať nové ruské úderné trio v tíme. Bogdan si nerád nechal diktovať zostavu, lenže toto trio mohol vidieť priamo na stretnutí na videu. A bol ohromený. Nič podobné predtým nevidel. To, čo Šušuškin, Kukučkin a Čičuškin stvárali s pukom, to bolo niečo ako z iného sveta. Privolil teda, vzal chlapcov na skúšku. Nepátral po ich minulosti, len mu bolo divné, že mu sponzor poradil, aby novinárom hovoril, že sú to tak trošku problémoví chlapci z KHL. Pravda totiž bola o dosť horšia.
Kým Bogdana na lavičke kvárili žalúdočné problémy, jeho tím ničil odvekého rivala (nazvime ho krycím menom HC Slovan Bratislava). Šušuškin, Kukučkin a Čičuškin si spravili zo zápasu exhibíciu a 8. tím tabuľky porazil dovtedajšieho lídra výsledkom 10:2. Bolo už po polovici sezóny a HC Košice (ak sa tak volali) bojoval o play-off. No kým play-off prišlo, trojica Rusov sa predrala na čelo tabuliek produktivity a Košice išli do vyraďovačky z 2. miesta! Neskutočná forma im vydržala aj v play-off, vyhrali všetky zápasy. Pred finále so Slovanom (povedzme), si trojica musela na víkend odskočiť do rodného Ruska, ale čo by Bogan nepovolil svojim najlepším hráčom, však?
Košice napokon vyhrali 4:0 na zápasy, 3 dni a tri noci sa v hlavnom meste východu (alebo niekde inde) oslavovalo a tréner aj s celým tímom sa do histórie slovenského (alebo iného?) hokeja zapísali zlatým písmom. Novinárom síce tajomný útok z Ruska nedal spať, ale čo na tom, titul bol doma!
Tréner Bogdan ešte dosiahol viacero úspechov, no kdesi vzadu v srdiečku ho stále hnevala majstrovská sezóna. Dôvod bol ten, že tajomné ruské trio bolo… Podvodom. Sponzor, ktorý hráčov do tímu dohodil, mal veľmi zvláštne kontakty na Sibíri. Kombináciu viacerých rádioaktívnych žiarení, od Alfy, cez Betu, až po všetky písmená gréckej abecedy, aplikovalo tunajšie laboratórium na troch chlapov, v snahe urobiť z nich novodobých Hulkov. Nevyšlo, ale ako vedľajší účinok sa z nich aspoň stali superhokejisti, a tak si v hokejovej (ne)krajine vyskúšali úspešnú polsezónu.
Tréner Bogdan nevedel, čo na to povedať. Keď sa ho novinári pýtali, kde sú čarovní chlapci, vyhovoril sa na manažment. Keď sa pýtali manažmentu, tí len tajomne žmurkali. A tak dookola.
Košice (alebo iný tím) pár hráčov po sezóne vymenili, kouča si nechali, a ak ma informácie neklamú, trénuje v Steel Aréne (alebo niekde inde) dodnes. A čo trio Šušuškin, Kukučkin a Čičuškin? Nič. Kvôli silnému žiareniu, ktorým prešli, a ktoré pre istotu ešte raz absolvovali pred finále play-off, im po sezóne odpadli ruky aj nohy.

JJ37

JJ37
Večne nevyspatý jedinec s hlavou plnou nápadov. Fanúšik čierneho humoru a Tarantina.

Diskusia

8HitBoy
Kristepane! Taká blbosť a pritom tak vtipná blbosť! :) Už viem ako si ťa zafixovať - ty budeš náš poviedkový športový komik! To čo fungovalo v FPčke fungovalo aj tu. Smial som sa, najviac asi na tých mystifikujúcich zátvorkách. Super! :)
25.09.2021
B.T. Niromwell
Zasa sa mi najviac páčilo, ako vieš v celom texte udržať niť, ktorá nemá s pointou nič spoločné. Ten záver bol hrôzyplný :D
25.09.2021
xius
Tieto chore hlavy miestne! Este, ze som nic nepil, lebo v zavere by som to vyplul. :D Mal som cely cas slusne deja-vu, ale kazdy z nas ma temu, ktorej sa rad drzi a ktora mu tak nejak sama ide pod prsty. Tvoja je jasna a cita sa vdacne. Zatvorky su malokedy dobry napad, ale tuto si sadli ako chlapci z tria!
26.09.2021
Straka
:DDDDDDDDD Famózne. Súhlasím s predchádzajúcimi komentármi, ten záver ma rozsekal. A áno, tie zátvorky si vymyslel perfektne :DD Už keď som videla mená tria - Šušuškin, Kukučkin, Čičuškin, vedela som, že to bude kvalitný nadpriemer, ale toto bola jedna báseň :D Som zvedavá, ako ďaleko by to chlapci dotiahli v rodnom Rusku. Možno by v sezóne 2040/2041 vyhrali aj Putinov pohár, nikdy nevieš.
26.09.2021
Aleš Horváth
xius to deja vu som mal aj ja. nakoľko ide o pnp tak neriešim. horšie bolo keď sa v FP objavila rok stará FP.
k tejto Pnp: Osobne ma to povavilo aj teraz, aj vtedy keď som to čítal kedysi prvý raz.
14.10.2021
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.