O jedno stroskotanie neskôr

Za zrkadlom? VR inak. Vikingovia na výprave
Filmová história scifi
Jedna výprava dobrodruhov v tématike Norských Wikingov na lúpežnej výprave sa nebojácne plavila (len tematicky) nekonečnou hladinou posiatou vlnami. Keďže sa plavili príliš neohrozene, nebrali náhodne okoloidúcu búrku (doslova ich prenasledovala) príliš vážne. Rozbúrené vlny si hrali s ich veslicou ako búrkové vlnobitie s plastovou kačičkou v obsadenej vani. Avšak oni moc nebrali ohľad nad zdolaním Poseidonovho hnevu a račej sa venovali pozorovaniu pre pre prípadných divákov. A tak sa stalo čo sa malo stať.
O jedno stroskotanie neskôr, ktoré skoro ako naskryptovaná udalosť v ich príbehu.
Ich veslica sa vyvalila na pláž vyhodiac svoju osádku na breh ako vylovené sardinky sta truc za ich lajdáctvo a sama skončila na boku zaborená do piesku.
Veliteľ sa konečne pozbieral na nohy a porozhliadol sa po spúšti naoko. Jeho tlupa bola ešte viac roztrúsená po pláži než zásoby ktoré si zo sebou viezli. V jednej ruke zvieral pozostatok z kormidla a v druhej kompas. Na jeho tvári sa zračil spokojný výraz. "Výborne vyzerá to, že sme sa doplavili do našej destinácie. Moje navigátorské schopnosti nás neomylne a neohrozene dostali cez ďalšie úskalie. Výborná práca chlapy velebte ma!"
Zato Lučišníkovy navrela žila na čele a hneď aj štekol po tej kope prehnanej sebedúvery. "To čo si zas trepol? Mal by si skutočne zapracovať na svojom sarkazme, pretože toto je už smutné a nedávaj mi smutné oči. Nechaj ma zhrnúť len zopár drobností v ktorých máš nedostatky. Ten kompas podla ktoré sa riadiš je ako stojacie hodinky. Už keď sa objavila tá búrka tak si v panike hulákal o tom že všetci zahynieme. V návale adrenalínu si urval kormidlo a následne volal na vlny nadávky nech si po teba prídu. Keď sa utrhla hlavná plachta, pretože si neudržal lano a tebe dala premietajúca macatá ryba facku vlastným cvostom začal si volať svoju mamičku cmuľajúc si palec. K tomu všetkému tí NPC boli nonstop v lihu a ani nehli prstom."
Obvinený so slzami v očiach sa chcel už obhajovať, keď sa slova ujal ich ničím nerozhodiťeľný duchovný, ktorý pripomínal mága s tou veľkou knihou pod pazuchou. "Čo sa stalo to azda malo stať, ale i tak sa mi nepozdáva tá prehnaná roleplay. Čo si dáky vyvrhel spoločnosti ktorý pozbieral posledné zvyšky duchaprítomnosti a vydal sa ako dúfa na jednosmernú výpravu bez návratu. Len sa pozrite na tých NPC, už stavajú niečo ako tábor. Určite po nás budú chcieť aby sme šli na dáku výpravu zatiaľ čo oni budú sedieť na zadku so založenými rukami u ohňa.
Smutnému veliteľovi sa okamžite navrátila jeho bojovne dobrodružná nálada. "Tak teda elita celej výpravy musí zaistiť úspech akcie, zatiaľ čo B-tým bude strážiť základňu."
Lučišník bol ale plný štekotu. "Že strážiť základňu, už teraz ti viem povedať, že až sa vrátime tábor bude v troskách, všetci mŕtvy a mi ich pôjdeme pomstiť!"
Mág poukázal na neďaleký útes, na plošinu, na ktorej vlalo niekoľko vlajok a i z diaľky to vyzeralo ako dajaké rituálne miesto. Lenže cesta k nemu musí byť pekná zachádzka. "Pokiaľ tomu jest tak, tak tamten altár na vyvolávanie draka bude naša ďalšia zastávka."
"Výborná práca chlapi, je načase sa prebojovať hustým lesom plných všelijakých monštier a nástrah."
"Hej, zbytočná zachádzka! I odtiaľto tam vidím zvon, ktorý si priam praje aby na neho niekto zazvonil, mohol by som ho trafiť."
"S kúzlom patriot by to mohlo ísť. Nie je to tak že by mal mať dáku ochranu proti úderu z diaľky."
Lučišník i Mág spojili svoje sily a napriek Velitelovým námietkam poslali šíp, ktorý preletel tú diaľavu a bezchybne trafil svoj ciel.
Zvon sa rozoznel a na pri jeho vyzváňaní, priletel hulákajúci drak držiac veľký balvan vo svojich dolných nohách. Nalietol na tábor a NPC sa pokúsili o obranu. Vystrelili šíp ktorý trafil draka nad oko a zasekol sa v jeho lebke. Avšak to nezabránilo aby zhodil ten balvan, ktorý záhadne nabral na veľkosti a rozdrvil ten tábor. Následne drak podpálil plamenným dychom prevrátenú veslicu, urobil zopár víťazných kolečiek a odletel do vnútrozemia.
Tým-A pristúpil k táboru a jedinému NPC, ktorý to prežil s ťažkými zraneniami. V dojemnom monológu im zdelil že nemali šancu a že nemajú byť smutný, že tam s nimi neboli. Spomenul ten šíp v lebke a prianie aby ich pomstili, moment pred tým než teatrálne vydýchol posledný krát.
Veliteľ už mal svoj monológ, ale tí dvaja ho utli.
"Tak to stačí: volám po OOC! OOC! [Out off character] Tento Skyrym scenár je pekne odfláknutý. Než sa pokúšať dodržiať, radšej sa pokúsme ho pekne dopáliť, či sa nám ho podarí zbugnúť."
"Fajn, ale najbližšie si aspoň overme čo je to zač, pretože rozhodne nechcem zažiť rovnakú patáliu ako s ohnivým pohárom."
Po týchto slovách dobroduhovia odvážne zamierili k veslici, prebudujúc na plť aby sa vydali na otovorené more. Na ich prekvapenie dorazili na dračie ostrovy, kde na nich čakal ich finálny protivník Dračí král a tam ich príbeh skončil.

Dretnoth

Dretnoth

Diskusia

Monika Kandriková
Nie som hráčka a neviem čo je NPC -- prosím, informovať. Nedávno som čítala jednu novelu, v ktorej som zažila podobný hračsky chaos a odvtedy viem čo je OOC. :D :D Iba to. Dávam dosť bodov za srandičky. :D :D
27.06.2020
8HitBoy
No. Každopádne, snaha sa vždy cení a každá poviedka, ktorá sa v PnP objaví, je veľmi vítaná. Táto ale trpí na veľa neduhov, ktoré ju zrážajú na kolená, čo je škoda. Ako prvé: preklepy a gramatika. Viem, že hodina je krátky čas, ale podobné formálne nedostatky neskutočne znižujú celkový dojem. Po druhé: bolo to neskutočne chaotické. Vlastne asi ani úplne nechápem, čo presne bola pointa. Fakt, skús si nabudúce tú poviedku po sebe prečítať. Pokojne aj dvakrát a vychytaj muchy. Vtipy sú príjemné a určite je tam z tvojej strany nejaký potenciál do budúcna na vtipné fantasy poviedky.
27.06.2020
YaYa
Uf, no, podľa mňa text ako-taký nefunguje. Porušuje veľmi veľa pravidiel - gramatických, štylistických, výstavby príbehu - a ostáva len ťažko čitateľný experiment. Možno sa mýlim, ale povedala by som, že menej hrať, viac čítať.
29.06.2020
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.