Rušh

Počas jedného nájazdu na jeden nepomenovaný dungeon v jednom magicko fantastickom svete.
Filmová história scifi
'Počas jedného nájazdu na jeden nepomenovaný dungeon v jednom magicko fantastickom svete.'
"Tak a je to tu." Zahlásil oplátovaný Paladin striehnuc u pootvorených dverí, oznamujúc celej skupine, že sa blíži skupina mobov vedená Mid-bosom.
"Skvelé, jednoducho skvelé." Zasťažoval si Mág sediaci vo svojej róbe na dákom kameni. "Takže nám dali len to málo času, aby sme si len trošičku vydýchli. Týmto tempom ma vyšťavia o mannu ešte predtým než sa dostaneme k cieľu a potom si nás konečne podajú." Odpľul si znechutene, keď sa veľmi nespokojne pozrel na stenčujúcu sa zásobu fľaštičiek s veľmi nechutnou modrou gebuzinou, ktorá vlastne urýchľovala obnovu manny.
K mágovmu kňučaniu sa pridala i elfka s podrezaným jazykom, svojím povzdychnutím, ktoré vyznelo ako zavrčanie divokého zvieraťa. "Už som na ten odpad vypitvala deväť sad šípov a musela som ich tam nechať. Tak aby ste vedeli, už mám iba päť orieškov, ktoré môžem použiť na doplnenie svojho tulca na šípy. Radšej by ste mali použiť tie svoje natvrdlé mozgy a vymysleli dáky plán, ktorý by nás z tejto patetickej výpravy dostal živých. Pretože toto doterajšie bežanie z miesta na miesto mi už vážne lezie na nervy."
"Vždycky môžeme bežať ešte viacej, zlato. Tvoje nôžky už neraz dokázali že sú z nás najrýchlejšie." Podpichol ju trpaslík ktorého červený nos vychutnávača alkoholu už ani nemenil farbu. Hneď na to po ňom niečo hodila.
"Ah, bolo by lepšie ak by sme s nimi vôbec nemuseli bojovať." Pridal sa už takmer porazeneckým hlasom z kúta klerik vo svojej kňazskej róbe.
Na tieto ich slová zareagoval zamyslene gladiátor so svojím červeným plášťom visiacim z jeho pliec. "Hmm." Keďže len občas preriekol dákeho slova upútal pozornosť celej skupiny, keď sa k nim otočil a prehovoril. "Leeroy Jenkins?" [Džinkiš]
Paladin sa okamžite nadchol a zdvihol súhlasný palec.
Ale Mág bol iného názoru. "Nie, nie a nie! My nebudeme robiť Leeroy Jenkins! Za prvé je to kravina, ktorá stála životy celého nájazdu. Za druhé, i keby sme to dajako zvládly, naša formácia by šla k čertu, už po pár minútach pretože niektorý z nás by jednoducho nedokázali udržať to tempo."
"Zabudnite i na moje požehnanie vetru!" Pridala sa elfka. "Ak by som ho chcela použiť na viac než jedného ďalšieho tak by ma to úplne znehybnilo."
"To by zas nebola taká prehra. Tú tvoju uzučkú prdelku by pre mňa nebol problém prehodiť cez rameno. Len jedno ďalšie vrece navyše. He, he." Zachechtal sa trpasík, a jej znechutený výraz mu napovedal, aby si od nej na čas držal odstup.
"Aaaa." Panikáril klerik. "Všetko by bolo lahšie ak by sme aspoň mohli použiť aspoň tamten konský záprah. Moja nebeská ochrana by ho pred tou zberbou uchránila len na päť úderov-- Avšak nemáme ani kone, tak je to aj tak k ničomu." Smutne zvesil hlavu.
"Leeroy Jenkins." Zopakoval gladiátor naznačiac niečo ako úsmev.
Jeho poznámka o voze ktorý ostatný dokázali prehliadnuť rýchlo presmerovala pozornosť celej skupiny na daný objekt. Rázom bolo hašterenie a lamentovanie zvyšku v ťahu. Trpaslík s elfkou dali tomu celému pol minútovú prehliadku než podvihli palce že to pôjde. Paladin s gladiátorom sa rázom precvičovali, automaticky počítali s tým že sa zhostia role tých ťažných koní. Mág vytvoril niekoľko nových vrások na svojom čele ako narýchlo prišiel s dokonalým plánom.
[O krátky moment neskôr.]
Mid boss zavelil k útoku na miestnosť v ktorej sa schovávala družina údajných dobrodruhov. Moment na to sa dvere rozleteli a proti nim vyrazil povoz ťahaný Paladinom a Gladiatorom. Hneď na to Mág zoslal rozsiahli magický útok ktorým vytvoril pre ich záprah koridor. Elfka zoslala požehnanie vetra na ich konskú silu, čímž neuveriteľne zrýchlili až tak že priam presvišťali okolo hordy obliehaťelov. Mid-boss sa síce zahnal na voz a jeho osádku ale trpaslík mu oponoval svojím kladivom. Moment pred tým než sa ich zbrane skrížili klerik zoslal nebeskú ochranu a bol to boss kto sa zvalil späť po tom čo sa jeho zbraň rozbila na kúsky.
Mobovia sa síce vydali prenasledovať výpravu, ale tento vlak už nešiel zastaviť na svojej ceste k cieľu tejto družiny.

Dretnoth

Dretnoth

Diskusia

Milan "Miňo" Tichý
Okej...bude to asi odo mňa trápne, ale kde je použitie nejakej témy??? :D ale nevadí, aj tak super za každý príspevok do PnP, i keď stačilo spomenúť, že sa na nich valila vlna nepriateľov :D :D :D....no, k textu...príliš veľa postáv! Príliš veľa na tak krátky text, stačili by keby boli traja...takto je to len skratkovitý opis situácie a preskakovanie medzi priamou rečou, v ktorej sa vyznáme len vďaka tomu, že v uvádzacej vete je napísané kto hovorí. Inak len tak btw. miesto gladiátora by sa mi tam hodil skôr barbar, podľa jeho prejavu :) ...takže ozaj také Dungeons & Dragons prerozprávané Dungeon masterom :D
25.08.2019
Magda Medvecká
ja som tiež rozmýšľala nad tým, ku ktorej téme to bolo, ale hovorila som si, že možno som to len prehliadla :D veľa postáv mi ani tak nevadilo, skôr sa mi zdalo, že text bol trochu "rozhádzaný", ale to je niečo, čo sa dá ľahko upraviť pri ďalšom čítaní. ale prosím, slovo "svoj" používaj menej. mal si ho tam použité 9x, pričom reálne malo byť asi raz ("použite tie svoje natvrdlé mozgy"). Ak chceš opísať, čo má postava oblečené, tak úplne postačí "klerik v kňažskej róbe, gladiátor s červeným plášťom visiacim z pliec", jedine, že by veľmi chcel zdôrazniť, že má svoj plášť, pretože doteraz chodil v cudzom oblečení a konečne ho získal späť. podobne "trpaslík sa zahnal kladivom", všetkým je jasné, že je to jeho kladivo, lebo trpaslík + kladivo = VL. vlastne si nie som istá, či je to vôbec gramaticky správne, tak, ako si to používal ty.
26.08.2019
Magda Medvecká
čo mi ale najviac vadilo bolo to, že ako neznalcovi D&D mi vlastne ušiel hlavný vtip/pointa príbehu, keďže netuším, čo znamená Leeroy Jenkins. chápem, že pre niekoho, kto to pozná, stačí spomenúť jedno slovo, aby sa pobavil a vedel o čo ide, a v podstate to v tom texte bolo použité dobre (vlastne sa mi dosť páčilo, keď tichý gladiár zrazu prehovoril a povedal len 2 slová a všetkých zaujal, prišlo mi to také akurát dramatické). ale ani scéna na konci mi nijako neosvetlila, ktorá činnosť bola ten Leeroy? stalo sa tam toho príliš veľa - bolo to s tým vozom? s tým, že zapriahli ľudí? ochranné kúzla? samovražedné vrhnutie sa medzi nepriateľov? ak by to bola poviedka určená primárne pre fanúšikov D&D okey, ale pre "širšie" publikum mi tam chýbalo niečo konkrétnejšie.
26.08.2019
Magda Medvecká
Ja viem, že je to veľa kritiky na PNP, ale v podstate sa mi tam nepáčili 2 veci, jedna je gramatická chyba, ktorú robí veľa ľudí a druhá vychádza z pocitu, že som to nepochopila, a taký pocit u čitateľa nechce vyvolať asi žiadny autor. :) Nie je to zle napísané, len treba počítať s tým, že (normálnu) poviedku treba po napísaní ešte uhladiť a možno trochu „prispôsobiť“ publiku.
26.08.2019
Kei
Na hodinu písania pekný výsledok, ja by som štvrtinu času trávila vymýšľaním všetkých tých mien.
Čo mi vadilo najviac, je, že netuším čo alebo kto je to ten Leeroy Jenkins. ak by to bolo niečo nepodstatné, tak neriešim, ale vyznelo to ako nejaká hybná sila. A googliť sa mi nechce, nie keď čítam poviedku.
A tiež márne hľadám, ku ktorej téme to je napísané. Inak je poviedka do pohody. dokonca som sa na niektorých pasážach aj pobavila.
26.08.2019
Marek Čabák
Veľmi zlý text, ako obsahovo, tak aj štylisticky. Reálne z World of Warcraft alebo celkovo zo sveta RPG nie každý čitateľ pochopí. Keby to bol príspevok na nejakom fóre alebo fanstránke k hre, bolo by to odpustiteľné, takto ale ide o text, ktorý je pre mnohých čitateľov veľmi nezrozumiteľný , pretože predpokladá isté vedomosti, ktoré tí čitatelia skrátka nemajú. Alebo potom sa pripraviť na to, že všetky tie veci treba čitateľovi skrátka vysvetliť, ale na to by nebol čas ani priestor v tejto konkrétnej súťaži. Ako prvotný pokus o písanie nie zlé a odradiť sa tým nenechaj, len s tým počítaj do budúcna. Štylistické a obsahové uhladenie by sa možno pri dostatku času dalo spraviť, takže to beriem s rezervou.
30.08.2019
Aleš Horváth
Marek Čabák to asi najlepšie vystihol. Keďže je to v PnP, tak sa dá tolerovať to opísanie Dungeon hry, mne chýba tomu dej. Nejaké to "prečo" sa to odohralo.
09.09.2019
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.