Krvavá ruža

Pozor si dajte, kde svoju lásku hľadáte.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Kto by si to len pomyslel? Áno iste, boli tu dáke tie nápovedy. Stopy, ktoré ak by sa nad nimi zamyslel mali ho doviesť k nevyhnutnému záveru, ktorý by mu zachránil život. Ale...
Kto by ignoroval všetky tie výstrahy?
Tak minimálne jeden sa našiel. Ale... prečo?
Teda pri pohľade na posmrtný úsmev nebožtíka snáď každému ako prvé príde na um láska. Hlúpe zamilovanie.
Myslím tým že to vyznie ako učebnicový prípad: Chlapík stretne osamelú krásku, ktorá sa drží ďalej od všetkých. Skrýva sa so zahalenou smutnou tvárou v tieňoch stromov. Kto by nebol v pokušení zastať úloha svätca v tomto príbehu. Možno to začalo len rozhovorom, potom spoločnou večerou a za chvíľu už niesol kvety. Snehovo biele ruže.
A ako skončil?
Leží stuhlý v tráve pod stromom s tvárou namierenou ku korune. Bledý ako stena s dvoma dierami na krku. Ešte stále je okolo nich vidieť odtlačok ženských pier. A na rozlúčku dostal len jednu z vlastných ruží. Dokonale červenú, napustenú jeho vlastnou krvou.
Prečo vlastne takto skončil? Rozhodne sa líšil od ostatných. Teda, myslím osobnosťou. I prácu mal inú. Že by spravil chybu? Rovnakú, ako jeho predchodcovia.
Biele ruže.
Možno jej tým zlomil srdce a videla na ňom, že by odmietnutie nezvládol. Možno to bola od začiatku pasca a ruže slúžili už len ako posledný krok. Možno nenávidí biele a aspoň po ich smrti im povie že má rada červené. Isté je, že zakaždým z kytice chýbali minimálne dva kvietky. Takže nech to robí z hocijakého dôvodu. Počet obetí by vydal na celú kyticu krvavých ruží. Možno ich stále ešte má.
Trofeje...?
No čo už. Indícií už mám viacej než dosť. Netreba to preťahovať. Tak na záver už len dodám:
Krvavá ruža‼ Tvoje noci sú už zrátané‼ Zápal romantickú sviečku vo svojej izbe ruží! Obleč si svoje posledné, najlepšie šaty! Pretože už poznám tvoj pach, už mám tvoju stopu.
Už si idem po teba.
A odpusť mi, že ti musím povedať:
„Nebudeš moja prvá‼“

Dretnoth

Dretnoth

Diskusia

Dretnoth
Aspoň niečo mi na to povedzte...
Ako napríklad to že som zas experimentoval, alebo že sa mi tam vopchal ten detektýv čo si azda minulé kolo pospal. I keď bol v hábiťe lovca upýrov.
21.02.2015
Nadalan
Ahaaaaaaaa. Už som to pochopila :) Detektív. Jasné. Teraz to už dáva zmysel. Na hodinovku v pohode. Dokonca som sa aj pobavila. Predtým mi to zmysel nedávalo a nedokázala som hodnotiť. Niekam medzi prvé 3 až 4 vety stačí pridať niečo, z čoho vyplynie, že je to celé z pohľadu detektíva a bude to fajn.
22.02.2015
jurinko
DetektYv a upYr? Ty koky...
23.02.2015
Nadalan
A ešte habiťe :)
23.02.2015
mayo
tiez mi to bez napovedy nedavalo zmysel, vdaka tomu dodatku na konci som si myslel, ze rozpravacom je ten upir. aj tato veta bola velmi matuca: "Teda pri pohľade na posmrtný úsmev nebožtíka snáď každému ako prvé príde na um láska. Hlúpe zamilovanie." no neviem, ale mne by nic take na um neprislo, to by som uz musel poznat "modus operandi" vraha :) rozpravac ho sice mozno pozna, ale v tejto vypovedi prilis generalizuje. povodne som chcel navrhnut, ze by bolo lepsie story podat len v obrazoch, to by bolo potom pochopitelnejsie aj bez vysvetlivky. ale aj tento experiment by sa mozno dal este vyladit dalsimi naznakmi... proste z pohladu rozpravaca vyvinut nejaku aktivitu na zaciatku, aby bolo jasne ze je tam a diva sa na scenu. (vybera lupu a skuma uhryznutie). alebo aj pasivitu. (z ruze sa odlupuje okvetny listok a pada mi na topanku). a dal by som prec niektore vsuvky (teda, myslim tym...)
23.02.2015
Aleš Horváth
ze je to z pohladu detektiva ma napadlo hned. bez akcie, bez napatia, skor uvaha ako poviedka. mozno iny sujet by nezaskodil, napr. cely proces az po odhalenie krasky a zneskodnenie upYra.
30.07.2016
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.