Poviedky

Keď vám život znepríjemňujú časopriestoroví hlodavci, pomôže len jedno. Deratizátor!
22.09.2023 20:30 Tomáš Staviteľ mystery / horor / uchronia Poviedky na počkanie 6
Počas noci pred veľkými cirkevnými oslavami v hlavnom meste Severskej ríše sa záhadný muž vydal so svojim vozom naprieč nebezpečnými ulicami Húštin, zatiaľ čo veliteľ mestskej gardy trávi čas vo vychýrenom bordeli U rohatých sestier. Na pozadí všetkých udalostí sa však deje niečo, čo všetkým uniká a niekto si potajme spriada svoje plány.
Horí, horí, ohníček, popáliš si prstíček. Keď nám svetielko zhasne, grilovačka hneď začne.
21.08.2021 20:04 Tomáš Staviteľ fantasy / mystery / horor / uchronia Poviedky na počkanie 8
Byrokracia (z fr. bureau ako úrad, písací stôl; a gr. kratein ako vládnuť) je vláda činiteľov verejnej správy, vláda úradníctva. Pôvodne vláda úradníkov, pokus o racionálne usporiadanie výkonu verejnej správy a vlády, prostredníctvom hierarchie nadriadenosti a podriadenosti platených zamestnancov. Dnes úhlavný nepriateľ každého bežného občana...
Augustus vložil ruku do klobúka. A vytiahol ďalšieho Augusta. Diváci tlieskali. Trik vyšiel.
22.05.2021 20:30 Tomáš Staviteľ mystery / uchronia Poviedky na počkanie 4
A zatiaľ čo sa celá Stoka dívala na blázna, ktorý ňou s úsmevom a rytmom tancoval, akoby bol v muzikáli, Xanmerián si len ďalej užíval Queenov, hrajúcich mu v ušnom implantáte, zatiaľ čo sa blížil k bránam klubu Červia diera.
6.05.2021 9:26 Tomáš Staviteľ scifi / fantasy Fantastická poviedka 8
Malcom sa pokúsil spýtať ešte niekoľko otázok. Žiadna však nepriniesla uspokojivú odpoveď. Mal pocit, že na tom istom mieste stojí v rade už celú večnosť. Nič tu nedávalo zmysel. Keď začínal mať pocit, že sa z čakania a ničnerobenia už zblázni, oslepil ho farebný záblesk.
17.04.2021 20:30 Tomáš Staviteľ fantasy / mystery / uchronia Poviedky na počkanie 5
Oazis, kedysi nádherný svet. Plný hustých zelených lesov, vysokánskych skalnatých hôr a nekonečných modrastých oceánov. Domov bilióna úžasných živých tvorov. Harmónia bytia udržiavaná starodávnou mágiou. Kedysi tomu veru tak bolo...
20.03.2021 20:30 Tomáš Staviteľ fantasy Poviedky na počkanie 4
Straussová už pomaly začala strácať nádej, že z neho dokáže dostať spoľahlivé informácie. Čoraz viac sa dostával do akéhosi tranzu a mysľou bol úplne neprítomný. Každú chvíľu sa na ňom začali prejavovať nové nekontrolovateľné mimiky či gestá. Rozhodla sa však, že to ešte nevzdá. „Agent, potrebujem vašu pomoc. Ste jediný, kto dokáže vyriešiť tento prípad.“
11.03.2021 9:52 Tomáš Staviteľ scifi / mystery / uchronia Fantastická poviedka 10
Jeden chlapec bol vždy vo všetkom najhorší. A keď sa to ani pribúdajúcimi rokmi nemenilo, Takal upadal do čoraz väčšieho smútku a beznádeje. Hlboko v ňom rástol vnútorný hnev a pocit bezmocnosti. Starešina tento stav nazývala Zarak Ahma – spaľujúci temný oheň.
20.02.2021 20:30 Tomáš Staviteľ fantasy Poviedky na počkanie 8
Každý detektív má v svojom profesijnom živote prípad, na ktorý dookola spomína. Dosluhujúci Mal Malkiri ich má hneď niekoľko. Je známy svojou záľubou v rozprávaní zauzlených historiek, ktoré zažil počas svojej dlhej kariéry. Táto však bude mať pokračovanie, o akom sa mu ani nesnívalo, keď stane sa sám len začiatkom mysteriózneho príbehu.
31.01.2021 9:11 Tomáš Staviteľ scifi / mystery / uchronia Nesúťažná poviedka 5
Kde nebolo, tam nebolo, na hrade Majnkraft sa odohrával tradičný bál. Všetci zúčastnený sa prišli nielen zabaviť, ale aj prizrieť sa jedinečnej udalosti, kedy si princ Hnilozub vyberie svoju mŕtvu nevestu a strávi s ňou večnosť na tomto či onom svete.
30.01.2021 20:30 Tomáš Staviteľ fantasy / horor Poviedky na počkanie 5
Skôr, ako sme si to vôbec boli schopní uvedomiť, obliekli nás do uniformy a naučili pochodovať. Predurčili nám naše ciele. Vzali nám život, slobodu, naše rozhodovanie je len ilúziou. Všetci sme zomierali už pri narodení. Stali sme sa len naprogramovanými strojmi sveta, ktorý sme si stvorili. Sme už len tiene bytia, ktorým sme kedysi boli. Naša existencia zaniká, naši duchovia sa strácajú. Vraciame sa k najprimitívnejším pudom. Množíme sa, aby sme sa množili.
Hou, Hou, Hou! PNP
27.12.2020 21:20 Tomáš Staviteľ horor Poviedky na počkanie 6
Poznáte ten pocit, keď si ako GM/PJ napíšete originálny epický storyline/quest, ktorý má vyrozprávať nejaká NPC postava, avšak hráči ju nenájdu, odignorujú, alebo rovno zabijú skôr, než stihne čokoľvek povedať? Nuž, pri týchto troch sa mi to stávalo v jednom kuse...
30.11.2020 23:31 Tomáš Staviteľ fantasy Súťaž Majstri svetov 0