Fangs, fur and magic!

Nebyť celkom normálny má svoje negatíva, no dá sa to vydržať. Mladá Lucy však musí čeliť pomerne veľa problémom naraz. Ako zvládne fakt, že sa ocitla vo svete upírov, čarodejníc a vlkolakov? Prvá poviedka tejto autorky na našom serveri je časťou väčšieho diela.
Filmová história scifi
1. Ešte normálny deň
Už sú to dva týždne, čo chodím do školy. No chodím ako chodím. Vždy som bola dobrá vo flákaní. Ani tento rok nie je výnimkou. Sú to presne štyri dni, čo som bola v škole. Ou, ešte som dobrá vo vymýšľaní ospravedlneniek.
Mojich pestúnov to netrápi, takže si môžem robiť, čo sa mi zachce. Hej, mám pestúnov. Moji rodičia zomreli pri autonehode, keď som mala tri roky, čiže si na nich veľmi nepamätám.
Inak môj čas vypĺňam zmysluplnejšie. S mojou partiou robíme všelijaké bláznovstvá. Bez nich by som hádam ani nežila. Ja, Nick, Chris a Vickey. To je naša štvorka. S Vickey sa poznám od nepamäti. Sme spolu odvtedy, čo som sa presťahovala ku pestúnom. Bývame v tom istom paneláku. V prvej triede sme sa spoznali s Nickom a Chrisom. Odvtedy sme stále spolu.
Dnes som mala v pláne ísť do školy, ale je štvrtok, deň pred mojimi narodeninami a musím urobiť nákup na party. Budem mať sladkých sedemnásť. Hrozne sa teším. Takže žiadna škola.
Chalanom som dala zariadiť chľast, cigarety a trávu (vždy sa nájde niekto kto si dá a predsa raz za čas je to zdravé). Zase o nealko a jedlo v podobe čipsov, chrumiek ja a Vickey.
Party sa bude konať u Chrisa doma. Jeho rodičia sú zvyknutý a majú úžasný veľký dom s bazénom. Oproti môjmu dvojizbovému bytu je to palác.
Ako každé ráno som sa zobudila a nikto nebol doma. Tak som si hodila ľahké raňajky, zavrela sa na pár minút v kúpeľni a potom stála pred skriňou. Vyberala som si niečo na seba. Keďže bol začiatok septembra, bolo celkom teplo, tak som to využila. Obliekla som si rifľovú minisukňu a čierne tielko, ktoré malo zozadu čipkovaný chrbát. Rada ukazujem svoje nohy. Som vysoká asi tak stosedemdesiatštyri centimetrov a mám chudú postavu (časom by som ju chcela aj vyšportovať). Dlhé plavé vlasy som si zopla do vysokého chvosta. V tom mi zazvonil mobil.
,,Lucy, kde si?“ ozvala sa Vickey s naštvaným hlasom.
,,Doma, prečo?“ zo stola som schmatla peňaženku a išla do chodby.
,,Nepýtaj sa ako sprostá. Dohodli sme sa na pol ôsmu. Čo ti to tak trvá?“ vždy na mňa čaká.
Obúvala som si čierne topánky na sedem centimetrovom opätku:,, Prepáč, už som na ceste. Daj mi pár minút.“
Položila som a dala mobil do vrecka. Ešte som si zobrala rifľovú bundu a vybehla z bytu.
Čakala ma s kávou v ruke pri autobusovej zastávke:,, No konečne.“
,,Ešte raz sa ospravedlňujem, ale veď ma poznáš,“ žmurkla som.
Obzrela som si ju od hlavy po päty. Mala na sebe červené minišaty a tiež opätky. Ma postavu podobnú mojej. Vietor sa jej hral s ryšavými vlasmi.
,,No veď práve, že ťa až príliš poznám,“ na zamračenej tvári sa jej objavil úsmev.
Zobrala som si od nej kávu:,, ideme nakupovať?“
Prikývla a išlo sa. Vstúpili sme do obrovského supermarketu. Sadla som si do vozíka a všetko potrebné doň nakladala. Vickey práve brala kartóny vody, keď do mňa vrazili zozadu chalani. Vo vozíku sedel Chris a vyvaľoval na mňa jeho veľké gaštanové oči. Tlačil ho Nick, ktorý dostal záchvat smiechu, lebo som sa strašne zľakla. Pišťala som na celý obchod.
Vickey pribehla a zapchala mi ústa rukou:,, Chalani šibe vám?“
Konečne som sa upokojila:,, Sprostá otázka. Im šibe stále. Mám lepšiu. Už ste kúpili všetko, čo ste mali?“
,,No áno až na alkohol. Práve sme ho kupovali, keď sme vás zbadali,“ Chris vyskočil z vozíka.
Má sexi svalnaté telo, také má aj Nick. Vlastne oni sú ako dvojičky. Tie isté telá, oči aj vlasy majú dlhšie a trošku zvlnené, ale Chris má hnedé a Nick blond.
,,Super, tak poďme zaplatiť a odvezieme to ku tebe,“ udrela som Nicka päsťou.
On mi zato rozstrapatil vlasy:,, Dobre, ale cestou sa zastavíme ešte po sudy piva.“
,,Čudujem sa, že vám toto všetko predajú,“ zamyslela sa Vickey.
Chris sa pousmial:,, Vieš, keď robí žena, tak je to oplatíš dákou službou.“
Zatvárila som sa znechutene:,, Chris ty si, ale prasa.“
Keď sme všetko nahádzali do košíkov, išli sme zaplatiť. Vytiahla som svoju krásnu kreditku. Všetky peniaze, čo tam boli som zarobila minulý rok pre tento deň. Mienim ich minút kvôli mojim narodeninám. Podľa mňa si zaslúžim raz osláviť, tak ako sa patrí.
Všetko sme poplatili a nakladali to do auta. Bolo som veľmi rada, že sme to tam napchali, ale ja a Vickey sme sa nezmestili, keďže išli ešte po to pivo.
,,Vidíme sa potom. My ideme ešte na obed a stretneme sa u teba Chris,“ žmurkla som naňho.
,,Dobre, tak vás budeme čakať. Dúfam, že si švihnete, nie ako minule,“ pripomenul Nick.
,,Ale minule bola výnimočná situácia. My zato nemôžeme, že sme spoznali niekoho nového a pozvali nás na kávu,“ obraňovala nás Vickey.
Chalani len prikyvovali hlavami. Nick naštartoval auto a už ich nebolo.
Ja s Vickey sme zašli do McDonalds. Viem, že je to nezdravé jedlo, ale aj také občas treba. Objednali sme si dva hamburgery. Sadli sme si a začali sa napchávať.
,,Ja sa tak strašne teším na tú tvoju party,“ zvýskla Vickey a popri tom ma oprskala kúskami jedla.
Utrela som si tvár a zatvárila sa znechutene:,, Ďakujem za mäsovú masku.“
,,Aj nabudúce,“ smiala sa mi.
Keď sme dojedli, namierili sme si to ku Chrisovi domov. Nechcelo sa nám čakať desať minút na autobus, tak sme sa vybrali pešo. Síce býva na opačnej strane mesta. Cestou sme mali čas prebrať celý priebeh party aj čo si oblečieme, aj chalanov, dokonca aj školu. Trvalo nám to tri hodinky dokým sme sa tam dokotúľali.
,,Baby, čo vám to tak trvalo? Zase ste spoznali dákych fešákov?“ podpichol nás Nick.
Utrela som si kvapku potu z čela:,, Tento krát vtom neboli chalani.“
,,Koľko je vlastne hodín?“ celá zafučaná sa pýtala Vickey.
,,Päť. Vám to fakt dlho trvalo,“ smial sa Chris.
,,Prepáč, že bývaš na kopci a my sme išli celý ten čas pešo až od McDonaldu,“ strčila som doňho.
Konečne sme sa zvalili na gauč. Nohy som si vyložila na Nicka a hlavu na Vickey. Chris doniesol minerálku a zapol plazmu. Nadstavil to na hudobný program a dal to naplno. Vyskočila som na nohy a začala skákať v rytme hudby. Pustil dáke techno.
,,Aha a že unavená. Stačí pustiť hudbu,“ smiala sa Vickey.
,,Nick, zvoní ti telefón!“ kričal Chris cez hlasnú hudbu.
Nick vypol televízor a zodvihol mobil:,, Áno mami?...“
,,Radšej odišiel do druhej izby. Dokelu vedel, že mu chcem robiť zle,“ hundral Chris.
Po pár minútach sa Nick vrátil so zvesenou hlavou:,, Musím ísť domov. Kto ide so mnou?“
,,Mne sa dnes nechce ísť domov,“ psími očami som kukla na Chrisa.
,,Dobre. Môžeš spať u mňa. A čo ty Vickey? Chceš aj ty u mňa spať?“
,,Nie. Vlastne Nick, mohol by si ma hodiť domov?“ drgla doňho Vick.
Prikývol. Rozlúčili sme sa s nimi a zavreli sa v Chrisovej izbe. Nie raz som u neho prespala a vždy to bola zábava. Spali sme spolu v jednej posteli a rozprávali sa do rána. Takýto vzťah príde niekomu divný, ale my sme vážne len úžasný kamaráti. Tak isto aj s Nickom. Síce on má menšiu posteľ ako Chris. Dokonca sme aj všetci štyria spali spolu v jednej posteli. Vlastne v dvoch, ktoré boli spojené.
,,Chris, idem do kúpeľne. Za takých päť minút som tu,“ zamierila som do Chrisovej kúpeľne.
,,Jasné. Čiže polhodinka,“ on ma už riadne pozná.
Zabuchla som dvere a umyla si zuby, odlíčila sa a vbehla pod sprchu. Náhodou som sa celkom rýchlo osprchovala. Hodila som na seba Chrisove veľké tričko a nohavičky. Keď som vyšla z kúpeľne vo vzduchu sa vznášala vôňa sladkých rožkov. Chris ležal na posteli kukal telku a jedol rožky. Bol už osprchovaný. Asi zbehol do inej kúpeľne.
,,Dáš si?“ ponúkol ma z nich.
,,Že váhaš. Však som ešte nevečerala,“ sadla som si vedľa neho a zobrala si rožtek.
Usmial sa:,, Asi ti chutí, keď ich tak hádžeš do seba.“
,,Ticho! Lebo dostaneš,“ utrela som si z úst práškový cukor.
,,Ou, už sa ťa bojím,“ dal mi päsťou po ramene.
,,Ja to myslím vážne. Mám vankúš a nebojím sa ho použiť,“ utrela som si ruky a schytila vankúš.
,,Tak sa ukáž,“ hodil po mne vankúš.
Začala sa bitka na život a na smrť. Hádzali sme po sebe vankúše a bláznili sa. Vybehla som von z izby a behala po celom dome. Chris ma naháňal a občas trafil vankúšom. Nakoniec som vybehla von na záhradu. Bežala som okolo bazéna, keď na mňa skočil zboku a zrútil nás do vody. Objal ma studený mráz z vody. Vynorila som sa nad hladinu, ale Chris mi chytil hlavu a ponoril ju. Proti nemu som nemala šancu. Konečne ma prestal topiť.
,,Si sa zbláznil?“ ofrkla som ho vodou.
,,To sa vážne pýtaš?“ už bol na brehu a sušil sa.
,,Máš pravdu. Teraz mi môžeš dať nové tričko,“ vyliezla som za ním.
Dal mi uterák okolo pliec:,, Jasné alebo budeš musieť pri mne spať nahá.“
Prevrátila som oči:,, Ty si teľa.“
Prebehli sme cez celý dom, tak aby nás nikto nevidel. Našťastie mi dal ďalšie tričko a zaľahli sme do postele. Kukali sme telku a rozprávali sa ako ináč do rána. Ja som aj tak nemohla zaspať kvôli tej party. No napriek tomu sme zaspali asi tak o štvrtej ráno.

Miroslava Kubenová

Miroslava Kubenová

Diskusia

Jozef Kohúr
"Hrozne sa teším" ...pre zmilovanie božie, to snáď nie
01.03.2014
Adhara
Nezaujalo – a na dôvažok nevidím ani žiadne fantastické prvky. Banálne opisy toho, čo partia mladých ľudí robí počas dňa, opisy bez zaujímavých detailov, bez náznaku, že sa z nich niečo sľubné vykľuje a mám podozrenie, že aj bez významu pre dej. Ak šlo o charakteristiku postáv, tá sa dá robiť aj inak. Ďalej mi do očí udrelo pár gramatických chýb a nezrovnalostí – anglické mená a bývanie v paneláku? Hmmm... Celkove na internete je veľmi veľa (nedokončených) príbehov, kde je hlavnou hrdinkou super krásna baba so super priateľmi a super životom – buď je to také už od začiatku, alebo k tomu super dospeje v deji. Toto z nich ničím nevybočuje.
02.03.2014
mayo
v poslednom odstavci sa mal v bazene vynorit netvor a zozrat ich :) a ten Chris bol nejaky divny? "Hodila som na seba Chrisove veľké tričko a nohavičky"
03.03.2014
jurinko
Kym to nebude mat nejaky fantasticky prvok a uceleny aspon naznak deja, tak to nehodnotim. Cize budem cakat na nieco dalsie...
03.03.2014
Dávid Novotný
Tiez mi udreli do oci tie americke mena, aj jazyk mi miestami nesedel na styl akym ropravaju nastrocni...celkovo to posobilo ako tinedzersky film made by USA odohravajuci sa na slovenskom sidlisku, opisy postav ako do zoznamky vsetci su sexi so super postavami (no ok beriem na skolach sa bezne vytvaraju partie looserov a vyvolenych), par veci co mi nesedi - obcas prespava u Chrisa to znamena ze je tam uz nastahovana s kozmetikou a zubnou kefkou? ked hej preco nema aj pyzamo?:) hej Chris bude divny nosi nohavicky, je to super kamos len na pokec, a ma rad bitku s vankusmi:)
05.04.2014
Dávid Novotný
ak sa nejaky fantasticky prvok objav,i bude to asi ze sa nich stanu vlkodlaci a upiri len aby bolo...twilight mania by uz mohla prestat. tiez mi tam padlo do oka nikolko opakovani rovnakych slov vo vetach po sebe: "Ja som aj tak nemohla zaspať kvôli tej party. No napriek tomu sme zaspali asi tak o štvrtej ráno. " stale je sposob ako danu vetu prepisat inymi slovami aby to neposobilo umelo
05.04.2014
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.