Klamlivý opak

Čo by som do nej napísal? ja neviem, že vám budem dávať časti postupne, a že ten príbeh je skutočvý, ale srandujem - taký osud by sme si azda nezaslúžil. Ja len dúfam, že sa vám to bude páčiť, prajem príjemne čitanie. . .
Podporte scifi.sk
1
Tridsiaty ôsmy október dvetisíc tristoosemdesiat tri. Áno, toto je ten deň, ktorý sa zapíše do pamäti mnohých ľudí. Toto je deň, keď sa konečne dlho plánovaný let uskutoční. Po prvý krát v histórii Marsu sa odvážna posádka s názvom DERTA, konečne vydá na náročnú cestu za poznaním, uskutočniť dôkladný prieskum prostredia na zničenú Modrú planétu. Táto skupina vycvičených ľudí bola náročne mesiace pripravovaná tak, aby na planéte našla známky po živote. Každý dúfal, že sa jej to podarí, a že sa opäť môže ľudstvo vrátiť späť do svojej rodnej krajiny, na Zem.
*
Cesta bola dlhá a neuprosená, no v nie veľkom raketopláne vládol kľud. Každý zo šesť ‒ člennej posádky myslel len na jedno, na výsledky. Deň sa míňal za dňom. Prázdne unudené srdcia, ktoré trápili kozmonautov počas letu, sa začali napĺňať radosťou. Spozorovali totiž, že na plexiskle v riadiacej kabíne okrem miniatúrnych hviezd, objavila sa tam aj malá modra guľa. Pevne verili, že je to ona. Krásna planéta z obrovskými oceánmi, očarujucími horami, mnohými mestami, ktoré zväčša boli zničene.

Patrik

Patrik

Diskusia

xius
Doslo k nejakej chybe, nie? Alebo proste prvy april? :P Sice tesne neskoro... Mno skarede chyby. (z/s, ciarky, kľud??????, nespravne vazby, etc) Ale ak by to bolo len o chybach v rovine gramatiky. Tak to prejdem jednou vetou... Toto proste nemoze byt myslene vazne. :) Ak to aj tvori nejaky vacsi celok, silne, divoko pochybujem, ze to bude mat vacsiu uroven ako slohova praca na temu "daleka buducnost ludstva"... Dielo ma zaujat prvou vetou, to je jedna z najzakladnejsich pouciek pisania. :X A toto sa zatial tvari ako klise hrubeho zrna. Najhrubsieho. *spusta palec doluuuu*
02.04.2007
Stranger
Mno, takto som začínal svoju ešte nezverejnenú poviedku(postnutá už je). Som si napísal, okolo čoho sa bude odohrávať dej a potom som sa snažil okolo toho rozpisovať. Zrejme taký menší scenár. 8)) Ako nápad sa mi celkom páči, ale spracovanie už nie. Byť poviedky filmami, tak to je asi len podmaz k úvodným titulkom a aj to len do ich polky. Moc sem neprispievam, ani od svojej poviedky si toho veľa nesľubujem, ale toto nie je práca na zverejnenie. Ak majú byť pokračovania písané týmto štýlom, radšej ich ani nezverejňuj.
02.04.2007
cyberstorm
A?????????
To je vsetko???
02.04.2007
SARS
Prvý Apríl!!!!! ...jediná vec, čo sa dá k tomu dodať. A autor (bez urážky) by sa mal ešte veľa spisovateľského mliečka pojesť...
02.04.2007
Nicki
preco je toho tak malo?
02.04.2007
marcus
ehm... a? je to len cast? alebo je to cele? ak je to cast tak dufam ze nie vsetky budu take kratke, ak to je cele tak to je co ? myslienka na poviedku?.....
03.04.2007
jurinko
Dal som 2, lebo urcite existuje nieco horsie (ale prave si na nic neviem spomenut :-)). Mne to pripominalo, akoby niekde nad pivom niekto niekomu hovoril, ze planuje napisat poviedku a o com by asi zhruba mala byt. Takze tak.
03.04.2007
Nicki
ale nazov je dobry:))
03.04.2007
žjuvka
Nicki:))
03.04.2007
cyberstorm
Ale Nicki ma pravdu, nazov je dobry. Presne vystihuje nase ocakavanie nad poviedkou a potom ten pocit, ked to docitame :)
04.04.2007
žjuvka
Sajby:)) Tym smailikovanim chcem dosmailikovat, ze ste to vystihli. A objavit na vsetkom to lepsie, tak to je ten prud fotonov, ktory mi do duse prenika len malokedy. Tak diky.
04.04.2007
draculin
Anciasa!Na nejaku dobu sa clovek vytrati a ked sem strcim buľvu, prve co zocim je toto..Nekomentovatelne nieco.Autor si zasluzi uznanie ze do minimalneho priestoru nacpal viacej hrubok ako ja,ale inac uplna konina.Ak to bol zart tak nepodareny,a ak to bolo myslene vazne - doporucujem prepisat a poslat sem rozsypanu pimenkovu polievku.Howgh.
17.04.2007
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.