Stav X

..prológ... ...bol jedným z mnohých, vyučujúcich kontrolu stavu X. Jedným z mnohých preto, že to už vedel takmer každý. Pravdu mal v tom, že to bola naozaj úžasná vec. Za pomoci modernej technológie sa vynašiel spôsob, vďaka ktorému sa dokonale natrénovaným pohybom ruky dalo preniesť do stavu X. V praxi to znamená asi toľko: čas sa zastaví, ste v nekonečne bielom priestore a môžete tu pobudnúť celé dni, týždne a rozmýšľať. A ste nahý. Ale to je detail. Že to až taký detail nie je, sa ukázalo chvíľu po zavedení tejto novinky...
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Prológ
"Taký stav X je úžasná vec", vysvetľoval tučný muž s ružovými lícami, presne ten typ, ktorého nenávidíte preto, lebo vždy vie všetko najlepšie. Výnimočne mal pravdu. Okrem posilňovacích prostriedkov, práškov na chudnutie a zaručene značkovej elektroniky bol jedným z mnohých, vyučujúcich kontrolu stavu X. Jedným z mnohých preto, že to už vedel takmer každý. Pravdu mal v tom, že to bola naozaj úžasná vec. Za pomoci modernej technológie sa vynašiel spôsob, vďaka ktorému sa dokonale natrénovaným pohybom ruky dalo preniesť do stavu X. V praxi to znamená asi toľko: čas sa zastaví, ste v nekonečne bielom priestore a môžete tu pobudnúť celé dni, týždne a rozmýšľať. A ste nahý. Ale to je detail. Že to až taký detail nie je, sa ukázalo chvíľu po zavedení tejto novinky. Predpokladalo sa, že vďaka tomu, že do tohoto stavu sa môžu dostať aj dve osoby (čo je ale úplné maximum), sa vyrieši množstvo problémov ľudstva. Čas stojí, nemusíte jesť, ale môžete donekonečna filozofovať a premýšľať. Nič si ale nemôžete nikde zapísať. Paradoxne však fakt, že je človek nahý až taký detail nebol, lebo ľudia začali stav X využívať na sex. Niektoré upadajúce hviezdy túžiace po titulných stránkach bulvárnych časopisov dokonca tvrdili, že to robili aj niekoľko mesiacov bez prestávky. Všetci sexovali ako zajace, až na vedcov, ktorí by možno tiež radi sexovali, ale mali oveľa väčší záujem na riešení globálnych problémov ľudstva, čo ale robiť nemohli, pretože len čo sa dostali do stavu X, boli nahí a začali sexovať. Zdalo by sa, že situácia nemala riešenie, ale mala. Predtým sa však niekoľko vecí muselo zrútiť. Tento príbeh teda nie je o sexuálnych orgiách, dokonca je to veľmi slušný príbeh a hovorí o všetkom hnusnom, čo stav X spôsobil. Tento príbeh je len jeden z mnohých, ale jeho autorka možno vysúdi dosť peňazí na to, aby našla toho tučného muža s ružovými lícami a zabila ho.
Kapitola I.
(na požiadanie)

Nicki

Nicki

Diskusia

Benjo (Anonym)
Nechcem provokovat, ale uz mozete nazov tejto sekcie zmenit. Namiesto "Poviedky" jej viac pristane "prology, Uvody..." :-(
K "poviedke": zaujimave, pokus o cosi zaujimave. Ale co tu chces hodnotit? Napad? Gramatiku? Naco to sem davate? Iba co mam pokazenu naladu.
06.04.2006
kanys (Anonym)
Suhlasim z benjom. Dopisat. Potom posielat.
06.04.2006
Nicki (Anonym)
cize asi to nema cenu dokoncit, podla vasich prispevkov.... :(
no co uz, nehnevajte sa
06.04.2006
SARS
to Nicki: Takto experimentovat sice moze usetrit cas (pokial je to "humus", tak naco to pisat :), ale rovnako to aj nahneva citatelov (hlavne v obdobi, kde to nie je prva poviedka tohoto typu). Tento "prolog" je prilis kratky na to, aby sa dal nejako hodnotit. Tym sme ta vobec nechceli odradit, prave naopak tesime sa ked to cele dopises a publikujes. btw: Mala rada do buducnosti, ked chces napisat len urivok z dovodu uspory casu. Nech to reprezentuje celu poviedku, co holy prolog v ziadnom pripade nie je (na www.fantasyplanet.cz su urivky k romanom - skus sa inspirovat). Aj tak by sme najlepsie prijali kompletnu poviedku!
06.04.2006
žjuvka (Anonym)
Hm.... nad cim asi tak autorka uvazuje, ak toto je len prolog. No ak to ma byt cim viac tym konkretnejsie, tak by to asi fakt chcelo inu sekciu.... Nerob nam zle a ak to nie je len taky ojedinely zablesk napadu, dopis to.
06.04.2006
Nicki (Anonym)
ano.. vlastne to bol len taky zablesk a napisala som to.. zdalo sa mi to celkom originalne... ale vzhladom na reakcie sa to uz nechystam dokoncit
06.04.2006
Benjo (Anonym)
Prepac Nicki. Nechcem ta odradit od dalsieho pisania. Naopak, budem rad ked to dokoncis. Pretoze, to bolo to co ma nahnevalo. Zaujimavy napad, ktory sa moze uberat tolkymi smermi, ale s toho co si sem dala sa neda ani len odhadnut co ti preblesklo hlavou. A to ma hneva. V poslednom case (aj ked 1. april bol zaujimavy) sem chodia len prology a podobne. Ja sa tesim na peknu poviedku, a nie na uputavku. To mozem ist do knihkupectva a citat si obaly knih. A bez urazky, ked to je uz na pulte urcite to bude mat vyssiu uroven ako prology ktore su tu.
06.04.2006
Benjo (Anonym)
Este dodam, ze ta tvoja prva poviedka sa mi pacila. Toto bol asi len pokus rychlo nieco zlepit a hodit to sem. Nerob to. Ja som sem dal druhu poviedku az po takmer roku. A teraz ked presiel skoro dalsi rok este stale nemam ziadnu o ktorej si myslim, ze stoji za to aby tu bola.
06.04.2006
SARS
Nicki, to preboha nie! My CHCEME aby si to dopisala. Napad sa mi zda celkom originalny, ale prosim ta nezabudaj, ze prolog moc o poviedke samotnej nehovori. Teda vlasne nemame co hodnoti (a to hodnotime :). Len sme (dufam, ze ostatnym nevadi, ze hovorim aj v ich mene) znechuteny z privalom (posledny tyzden) nedokoncenych poviedok. Jednoducho som chcel povedat, ze mozme to ohodnotit az potom co to napises (a publikujes) kompletne.
06.04.2006
Maťo (Anonym)
Pridávam sa k väčšine a do pléna dávam tri apely: Prvý autorke, aby poviedku dokončila (som zvedavý, ako dopadne tučný značkový chlapík), druhý ostatným autorom, aby sem skutočne písali poviedky a nie poznámky nápadov na poviedky a tretí apel je pre administrátorov, aby sem publikovali skutocne iba poviedky (črty, novely, shortstories a pod.) Rád totiž čítam v posteli a takto sa k tomu ani poriadne nedostanem... :)
07.04.2006
žjuvka (Anonym)
Moj apel je jednoduchsi, aj ked asi ani nie ovela kratsi. Ak ma autorka pocit, ze taketo rychle dokoncenie poviedky by nebolo dobre, ze by tym viac pokazila ako ziskala, tak nech si da radsej cas a dopise to neskor. Hoci nemam zalubu v nervydrasajucom cakani, je tu ochota pockat. Nech sa rozhodne sama, tu nie sme na otrokarskej stranke, kde na nas tvorcovia poviedok robia, aby sme si my, co ich hodnotime, mohli dopriat sebecke potesenie, burger a hry.
07.04.2006
SARS
Súhlasím so žjuvkom. Nie je nutne aby si sa Nicki ponáhlala, ale aby si to dopisala.
07.04.2006
kanys (Anonym)
Presne tak. Pis pis pis.
07.04.2006
Maijro (Anonym)
nj... kedze som asi posledny tak tu nebudem znovu vypisovat to, co vsetci predo mnou... ale dopisat urcite... aj ked o mesiac abo dva... casu je dost... a radsej nech nie je kvalita na ukor kvantity...
07.04.2006
Nicki (Anonym)
oki, chapem, o com hovorite... tento uryvok je stary asi tri roky... potom som dlho nic nepisala a potom Selene... a az po tom, ako som tu zverejnila svoju prvu poviedku, som dostala chut napisat nieco dalsie.. ale viete, niekedy sa clovek dlho trapi s nejakou myslienkou, a potom sa dozvie, ze ta myslienka ani za vela nestala. Prave preto som tu dala ten uryvok, ale nebolo to ferove voci citatelom. Kazdopadne by bolo pekne mat take miesto (napr forum), kde by sa davali prave taketo "zacate" veci a ludia by mohli ohodnotit, ci sa to oplati rozvijat, ci nie..
07.04.2006
SARS
Nechem ťa nejako uraziť Nicki, ale nebolo bohviekaké gesto publikovať to, keď to má tri roky (síce moj Egypťan má 6,7 rokov, ale je aspoň dokončený). Napriek všetkému chápem, prečo si to publikovala (taká pokladnica stratených nápadov nie je zlá vec). No, bolo od teba nekorektné zatajiť pravý zamer tejto "poviedky." Mala si do úvodu napísať, že je to iba ako inšpiracia pre ďalších autorov (alebo niečo podobné ;).
07.04.2006
Nicki
hehe... ale to nie je inspiracia pre dalsich:))) to je moja myslienka:)))) skor odstrasujuci priklad, nedavajte na net nedokoncene veci...
07.04.2006
Wewo (Anonym)
co k tomu dodat... nema to dej, ani vtip, ani to nema myšlienky. iba taky napad, ze ludia vsetko zneuziju na sex :) kedze je to IBA prolog, pokracovanie je nevyhnutne... a nesudte ma prosim s tym, ze ked moje powiedky su blbosti tak uz musim davat iba kladne hodnotenie!!!
08.04.2006
SARS
Nicki, ja som to pochopil, že nechceš aby tvoja myšlienka (opakujem nie je zlá) sa nestratila (niekde za skriňou :), ale s tým odstrašujúcim príkladom si ma dostala do rozpakov. Net je preprchatý "odstrašujúcimi príkladmi", prečo pridávať ďaľši? Wewo: Máš pravdu (súdi sa len podľa príspevkov ;), ale pochybujem, že bude pokračovanie (skús si prečítať aj diskusiu).
08.04.2006
Trin (Anonym)
Takze neviem hoci co mate s tymi prologmi, pretoze som tu dost dlho nebola...Ale ak sa to az tak velmi rozmnozilo asi vas to stve...Co ja viem???Ja si nemyslim, ze prology su zla vec...naozaj nie...a ani mi nevadi ich citat, takze asi nezapadnem...no neva:-)
08.04.2006
Aldeberan
Nicki : ty si posadnutá sexom. už v prvej poviedke szukali ako kralici, teraz napises päť a pol riadku o tom že ludia szukaju ako kralici v bielom onom (X). Si naozaj dievča a nie chalan, čo si z nas robi srandu ? Bo dievčatá väčšinou nepíšu takto o sexe. (Píšu o tom ako zombíci vyjedajú ludom mozgy, najväčšie úchylarne čo som kedy čítal boli od žien)Ale ty pises o szukani uplne ako chalan, jednoducho taký štýl ...
09.04.2006
Wewo (Anonym)
chalansky styl pisania o sukani :D lol...
09.04.2006
SARS
Aldeberan: A nie je svet o sukani (poliaci sa na to pozeraju inac :)? Nic abnormalneho na tom nevidim (len smer vyvoju tejto spolocnosti). btw: Tato poviedka je skorsie napisana ako Selene.
09.04.2006
kanys (Anonym)
Hm. Zaujimave ze pisat o sexe, co je vlastne mimo jedenia pitia, kadenia a spania snad najprirodzenejsia vec, vyvolava skor pozastavenie u ludi ako pisanie o vrazdeni, nasilnostiach a tonoch krvi. Hm. No nic.
10.04.2006
žjuvka (Anonym)
Ale, ale.... takze pisanie o sexe je privilegium chalanov? Dobre vediet. Aj ked neviem na co konkretne zucastneni komentujuci narazaju, pretoze tych poviedok o sexe tu zase nie je tolko, aby sa dal na prvy pohlad rozlisit muzsky a zensky styl. Alebo ano? Poucte ma.
10.04.2006
Trin (Anonym)
kanys: Suhlasij, ved sa stym cloevk stretava vsade okolo seba, samy sex, nech sa pozries hocikde, tak preco sa tak pozastavuju ludia nad tym???A je asi pravda, ze chalani viac pisu o sexe ako takom,a le ked treba fantaziu...tak myslim, ze baby su na tom lepsie..zjuvka: Ale ked si zoberies celkovo ake je tu zastupenie dievcat a chalanov, tak ti z toho vyjde, ze chalani pisu castejsie, co suhlasim, nie je pravidlo...
10.04.2006
Trin (Anonym)
Ked sa tak pozeram na ten zoznam....tak je tu prevazne viac chalanov ako bab...Ach Boze...
10.04.2006
žjuvka (Anonym)
Do not be worry about you Trin. To, ci si chalan alebo dievca by popri potenciali pisuceho nemal byt az taky problem, ale co uz, predsudky nase kazdodenne. A nehovorte mi, ze to tak nie je.
10.04.2006
SARS
žjuvka: Keď nevieš kto je kto (chalani, baby), tak chalani sú úchiláci a baby šlapky :). To znamená, že chalani vačšinou o tom len píšu, baby to robia ;). Inak, česť výnimkám (ktoré tu každodenne diskutujú o sexe a iných nezaujimavých veciach :).
11.04.2006
Nicki
no nemyslim si, ze som posadnuta sexom... myslim, ze nikde nezachadzam k nicomu, co by mohlo niekomu vadit, alebo by nebolo vhodne.. staci chytit do ruky nejaky casopis, zapnut si telku a sme zahlteni tymito vecami.. v beznom zivote to ignorujem, ale nevidim nic zle na tom, poukazat na to, ze je to prave takto...
co sa tyka toho chalanskeho stylu, je to mozne, len neviem, ci myslite celkovo, alebo len urcite pasaze (nemyslim si totiz, ze to niekde bohvieako rozoberam)... celkovo sa viac zaujimam mozno o veci, ktore su zaujimave najma pre chalanov - sci-fi, fantasy, DrD, LARP, paci sa mi Matrix, Stargate a podobne veci.. a mam viac kamosov ako kamosiek.. ale... nezda sa mi, ze pisem az tak ...... neviem, ako to pomenovat... ale co uz
11.04.2006
Aldeberan
žjuvka : mno, dievčatá sú väčšinou rozmnejšie a skôr dospievajú ako chlapci a tak nepocitujú nejakú extratúžbu písať o sexe štýlom "muhehehe, sex" ako je typické u u chalanov tak do 16 až 18-tky. A nejde mi to to že o Nicki o sexe píšeš ale ten štýl, toť štýl zarazil ma, nieto obsah, leč forma čo moju mysel kántri ! (povedal som dostatočne nezrozumitelne aby ste mi rozumeli ? :) Asi som mal byt ticho ... berte to tak, že len nahlas rozmýšlam, sakra ....
11.04.2006
Aldeberan
UŽ VIEM ! Pochytala si to do svojich kamošov, mám to ! :) skvelé jednoduché vysvetlenie ...
KANYS : mno, predsa len vraždy sa dejú priemerne tusím jeden krát za 8 minút, 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Môžeš povedať, že s rovnakou kadenciou sexuješ ? Bežný človek sa denne stretne viac s násilím ako s láskou, bohužiaľ ! :(
11.04.2006
Katarína Pivarčiová
aldeberan-myslim ze kazdy priemerny clovek si viackrat v zivote zasexoval ako niekoho zabil:) v pripade ze nie si masovy vrah, tak predpokladam ze aj ty. az take hrozne to s nasom spolocnostou nie je...:)
11.04.2006
Nicki
mozno som nieco naozaj pochytila, lebo studujem informatiku... a to znamena trieda, kde je 25 chlapcov, 6 dievcat a aj vo volnom case sa viac priatelim s chalanmi
ale inak som v poriadku:)))
11.04.2006
SARS
Tak informatička. Super! Čo presne študuješ? Inak síce sa sexuje častejšie ako vraždi, ale vražda je viditelnejšia ako sex (pokial nerobiš pornografiu :).
11.04.2006
kanys (Anonym)
Aldeberan, ja nesexujem vobec, vzhladom na to ze som single. Ale ani nevrazdim :) Presne ako povedala katka. Takze tolko k tomu.
12.04.2006
SARS
Tak tom máš nudný život ;).
12.04.2006
cyberstorm
par pripomienok-
1) dokoncit
2) plytke
3)nepochopil somna co ten stav X je (teda okrem toho, ze sa tam zmesta dvaja ludia-ako potom moze byt vyrieseny problem ludstva? Je viac oddelenych stavov, alebo jeden, velky? Ak je viac oddelenych stavova a zmesti sa do neho viac*2 ludi, sttretnu sa tam? (napr. na grupaci?:), ak je iba jeden stav, tak je to ako vytah-ostatny cakaju, kym ti dvaja vydu von?), ako sa vyvola, na com funguje, ako funguje,...
3) domysliet-cas nefunguje vnutri alebo vonku. Ak nefunguje cas vnutri, ako sa tam mozes hybat, ked pohyb suvisi so zmenou rychlosti a delat v suvisi so zmenou casu? Ak cas stoji vonku, tak vnutri plynie rovnako?, pomalsie, rychlejsie? ak cas stoji vonku, a vnutri plynie, tak jest musis, aj pit atd...
4) Niektore slovne zvratu-čas sa zastaví, ste v nekonečne bielom priestore a môžete tu pobudnúť celé dni, týždne a rozmýšľať-ked sa cas zastavy, ako ho potom mozes merat, teda za predpoklad, ze sa zastavy vo vnutri?
Okrem posilňovacích prostriedkov, práškov na chudnutie a zaručene značkovej elektroniky bol jedným z mnohých, vyučujúcich kontrolu stavu X.-nepochopil som co ma spolocne znackova elektronika a kontrolovanie toho tajomneho stavu. Trochu zla stylistika
po, ja uz ani neviem ake-DOKONCIT, napriek tymto chybam,to vyzera byt slubne. Len by som to trochu upravil, anpr., ze jedneho blizkeho, neurciteho dna v buducnosti sa objavili na Zemi mihotajuce sa oblasti, ktore vyzerali ako chuchvalce hmly. Niktonevie odkial prisly, ale ked sa do nich vstupilo, ludia sa citili mladsi atd. A ked odtiel za 10 min ich subjektivneho casu vysli, zistili, ze inde, mimo hmly ubehlo 10 dni. a bla bla bla bla...dokonci. Mozes pouzit. Trosku premakat. Ale inak zaujimave. A na koniec skus dat nejaku prekvapujucu pointu. A staci melo postav....Tot moj nazor a suhlasiom s ostatnymi: som za DOKONCENIE a sexovanie:)
12.04.2006
cyberstorm
Aldebaran: Hmm,kazdych 8 minut? to je dot. Ale nie je to malo? Vazne, ak priratame vojny (zastrelenie je t iez vrazda), popravy atd...
Ale to robi celapoulacia. A myslim, ze ak sa vrazdi kazdych 8 min, tak sexovat sa sexuje kazde 2 a menej minuty. Si len zober, kolko nas kazdou chvilou pribuda....
12.04.2006
SARS
cyberstorm: Len jednu pripomienku. Keď zoberiem do úvahy, že to Nicki napísala asi pred troma rokmi, tak asi už sa pokračovania nedočkáme (ale všetko závisí na autorke). Opakujem: Nápad je to dobrý, Nicki.
12.04.2006
SARS
btw: cybersorm, kde berieš toľko času?
12.04.2006
cyberstorm
casu? na co? na pisanie komentarov?
12.04.2006
SARS
no a poviedok k nim ;).
12.04.2006
cyberstorm
poviedku som zatial nenapisal ani jednu. Ale dufam, ze sa to zmeni:)
13.04.2006
kanys (Anonym)
Sajby, asi vyriesim tvoje casove otazky jednou vetou. Ked vojdes do stavu X cas, pre teba, ako osobu subjektivne stoji a tym sa podla mna mysli to ze pokial ty vstupis a vystupis v reale do a z stavu x skoro okamzite, ale pre teba, pre tvoju mysel, to pripada akokolvek dlho len chces. Ides na autobus, autobus pride, otvoria sa dvere, mas chut na sex, vstupis do stavu X, 4 hodiny v kuse sukas a potom ked sa vratis zistis ze neprebehla ani sekunda :) Tak som to pochopil aspon ja. Nenazival by som to nejakou casovou anomaliou skor nejaku schopnost dostat mysel do takeho stavu kedy neuralne procesy prebiehaju takou rychlostou ze v porovnani s nimi z tvojho pohladu cas stoji. Plus nejaka ta telepatia, atd. :) Tak som to aspon ja pochopil
13.04.2006
Nicki
vyborne kanys, presne tak som to myslela... dakujem :-*
13.04.2006
cyberstorm
AHA
13.04.2006
SARS
Pekná myšlienka. Stále nechápem presný princíp účasti ďaľších osôb na Stavu X. (super, teraz budeme rozoberat Stav X, akoby to bola nová revolučna teória :).
14.04.2006
cyberstorm
Darwin by sa v hrobe obracal
14.04.2006
Nicki
:)))))))) ale mam rekordny pocet prispevkov... ale vsadim sa, ze keby nieco take fungovalo, tak by sa ti to pacilo... grrrrrr
14.04.2006
SARS
cyberstorm: Ten už tam funguje ako závodná klimatizácia ("teória Inteligentného dizajnu). Nicki: Nechcem ti kaziť radosť, v počte príspevkov stále vedie Wewo.
15.04.2006
Nicki
telepatia
15.04.2006
Trin (Anonym)
btw:Ako viete kolko prispevkov ma poviedka?
Tak isto som si predstavovala Stav X:-)
18.04.2006
žjuvka (Anonym)
Trin: Stav X? Takto? Tak potom tomu niečo chýba. Čo asi?
18.04.2006
Nicki
ked klikas na poviedku, je tam napisane: "Reakcia: "
18.04.2006
žjuvka (Anonym)
Díky Nicki, naoko banálne zistenia typu " Aha, viem čítať!" sa mi teraz po ich hlbšom preskúmaní už nejavia tak plytko.
18.04.2006
Trin (Anonym)
zjuvka: Neviem o com hovoris???Ale to sa vstrebe...ja som myslela to vysvetlenie, ako napisal kanys....
A Nicki: Kde????Jasne, ze nove to vidim,ale celkovo, asi som z inej planety, ale nemozem to najst:-)
18.04.2006
Nicki
o com je tu debata? :))))))
18.04.2006
draculin
Nicky,tak najprv z poctu prispevkov sa az tak netes - tusim tu plati nepriama umera medzi kvalitou poviedky a mnozstvom prispevkov :) ale..topic ON: nemozem si pomoct,ale "poviedka" mi pripominala soc. scifi prozu tak 20-30 rokov dozadu - nejaky genialny vynalez,ktory sa zvrhol.Mas tu iba napad a aj keby bol rozvinuty..keby si tam dala dej!!!..aj tak by to bola len neoriginalna, no mozno aspon usmevna poviedka,ktora by sa na dlho tazko zapisala.Ale takto to je nist :( ..a navyse,nadhodit inu dimenziu s vybornym vyuzitim na sex a nerozvinut to dalej - ved to je hriech!!!! To sa nerobi :) ked ta tu tak prosime..tak bud tej lasky a dopis aspon nieco..trebars o sulozeni tulenov,gerontofilnych celebrit,cokolvek. Ide jar :) ..a inac - Krv bola lepsia. O dost..
19.04.2006
Nicki
draculin, dakujem velmi pekne za rady, mas pŕavdu, trosku na ospravedlnenie hadam len to, ze toto je strasne stara vec, len taky napad, rychlo napisany a hodeny na "papier":)) neviem, co ma to napadlo, tusim som chcela len zistit, ci ten napad za nieco stoji, ci ma cenu to rozvijat a hodila som to sem. Uz som viackrat povedala, ze to nebolo ferove, lebo sem patria dokoncene veci, ale co uz. Stalo sa. Uz sa polepsim:))
19.04.2006
SARS
draculin: Tá nedobrá bilancia je spôsobená tým, že k dobrej poviedke napíseš "Je super," priemernej "Tuna je chyba, toto je hrozné" a k "Toto je absolutne zle, lepšie by to bolo takto." Čím viac chýb, tým viac príspevkov ukazujúc na tie chyby, keď k tomu pridám len komentujúce a zbytočné príspevky (ako tie moje ;) a nedobytný autor. Polievka s dobre pomieša nechá variť asi pol roka a vznike Wewov Matrix (http://www.scifi.sk/poviedky/ ?s=812).
19.04.2006
SARS
Nicki: Nevadí, vo svete sa stávajú aj horšie veci :).
19.04.2006
žjuvka (Anonym)
Odvaha autorky prispiet troma poviedkami v takom kratkom case...., hm, o co to asi svedci? Zeby ju k tomu donutil zaujem vzdydobreporadiacich komentujucich? Alebo....
20.04.2006
Nicki
svedci to o mojej unahlenosti.... tie poviedky boli zaslane este kym som si precitala akykolvek komentar - sposobila to cakacia doba, ktora je relativne dlha
jedina nova je poviedka Krv, ostatne su o dost starsie veci
20.04.2006
Nicki
cize odpoved na tvoju nevyslovenu otazku je ano - keby som videla komentare skor, neposlala by som nic dalsie (aspon kym to neprerobim)
20.04.2006
draculin
urcite by ale nebolo na skodu,ak by si niekto zobral tieto rady tak nejak k srdcu...a povedzme po pol roku sem hodil v2.0 uz upravenej poviedky na porovnanie :)
20.04.2006
žjuvka (Anonym)
Hm, dobry napad. Aj tak mam pocit, ze svojimi dobre mienenymi radami viac pokazim ako vylepsim. Takze by si ich autori mali vsimat len tak na polovicu...., ale to vlastne plati o vsetkych komentaroch a komentatoroch.
20.04.2006
SARS
Zase mi šlohli nápad :(. Mal by som sa začať riadiť radou: "Public or Perish!"
žjuvka: Kritik kritizuje. Čo si z toho autor zoberie, záleží od neho.
20.04.2006
Nicki
aky napad? :))))
20.04.2006
SARS
Publikovať poviedku, prečítať kritiku, opraviť chyby a znova publikovať. Tak som chcel zlepšiť moju poviedku, ale na jednej stránke sa toho moc hodnotiť nedá :(.
20.04.2006
draculin
sars:)))) to mas este v pohode..fotrik pred zopar rokmi z nudy napisal knihu (mal obdobie brutus nudy)..a ked sa objavil Da Vinciho kod,tak vsetci krutili hlavou aka haluz - ze to vyzera jednoznacne tym inspirovane :))) Nuz a mne zobral iluzie Hamilton..som mal genialny napad na hard sci-fi..zohnal som si jeho Fallen Dragon a horko zaplakal.Nuz,ale on to aspon rozpisal o hodne lepsie :)
21.04.2006
žjuvka (Anonym)
Nepublikovat poviedku, neziskat ziadnu kritiku okrem svojej, opraviť chyby a znova ju nepublikovať.... ale to ja len tak, na nezasmiatie.
21.04.2006
SARS
žjuvka: Tomu sa hovorí "Šuflíková literatúra," hojne oblúbená u (večne) začínajúcich autorov :).
draculin: Keby niekto prečítal všetko kvalitné scifi sveta, určite by nič ďalšie nenapísal, pretože píše len originálne diela.
21.04.2006
žjuvka (Anonym)
SARS, myslím, že spomínaná literatúra zachránila presne toľko ľudských životov koľko aj zničila. Ale to asi aj tá publikovaná. No keby všetci iba písali a vzápätí to vydávali, neviem-neviem. Asi by hrozilo celoplošnejšie zrútenie sa ideálov viac autorov ako doteraz. Bože tá veta je nejaká divná. Ale času je tak málo....
22.04.2006
SARS
žjuvka: Zaujímavý nápad o ničení a záchrane ľudských životov literatúrov. Mala by sa rozpracovať vedecká teória: "Pôsobenie literátúry na zravotný stav ľudí." btw: Na to sú vydavateľstvá, aby nepublikovali všetci, len tí čo vedia a majú (ako dávať úplatky a známych na vysokých postoch :).
22.04.2006
draculin
a to mame este vydavatelstva ako Classic (blahej pamati), ktori dokazali vytlacit akukoklvek knihu tak,ze clovek sa mohol zmenit na slintajuce sialenca :) nuz a nastastie su mame napr. scifi.sk,kde moze ktokolvek cokolvke hodit - a je za to dobromyslene a efektivne skritizovany :)
24.04.2006
žjuvka
SARS, co tak studia na temu "Negativny vplyv myslenia na myslenie ľudí (....)". Ak by sa to potvrdilo, jedno je iste, tuto stranku zakazu. A to je viac nez dobre.
25.04.2006
SARS
žjuvka: Preto mnohí nemyslia a sú pozitívny (HIV :).
25.04.2006
žjuvka
Problém je v tom, že sa to šíri. Aj u mňa klesá imunita, teda podľa všetkého. Tažko nepodľahnúť, scifi.sk nám pomáhaj!!
26.04.2006
SARS
Hej, žjuvka. Máš pravdu: "Inteligencia na planéte konštantná, populácia rastie!"
26.04.2006
žjuvka
....alebo česť výnimkám (úplne a bezozvyšku megasebecká poznámka). Dúfam, že si pokračovanie tejto diskusie nebude brať Nicki príliš k srdcu, lebo ako sa zdá, nastal odklon od povôdného námetu. Merci please. Nie čokoládu, ale zľutovanie nad úbohými (zne)užívateľmi.
26.04.2006
SARS
Aby sme Nicki potešili vrátme sa k pôvodnému námetu: SEXU!
26.04.2006
draculin
Povodne som chcel navrhnut,aby si Nicki BRALA diskusie k srdcu a vsimla si aki sme uzasne zcitani a takmer dokonale ne-pisuci :) ale po sars-ovej poznamke.. spominany "sex" bol ledva naznaceny a ani sa nezacal. Nebolo by lepsie sa napriek jari tvarit aj nadalej asexualne a vysoko profesionalne? :)))
26.04.2006
SARS
Nech draculin zostane v promiskujite tradiciolalizmu ak mu to vyhovuje, ale podľa mňa sex je skutočné plodná téma, z ktorej by kľudne niečo mohlo vzísť :).
26.04.2006
draculin
Len tak mimochodom,ze sex v oblasti scifi sa vacsinou konci pre jedneho z ucastnikov tak nejak tragicky - stratenim sa vo virtualnej realite,pohltenim priserou zamaskovaniu za zenu,odovzdanim sa diablu..takze stale mam respekt :) A po poslednych sklamaniach - ze zjuvka je rodu muzskeho..uz sa len dozvediet, ze ty (sars!) si rodu zenskeho,ze cybr neznasa ST a ze Wewo je 40-rocny intelektual..pfff..
27.04.2006
žjuvka
Čo nie je môže byť, ale či by sa ktorýkoľvek spomínaný jedinec odvážil k tomu priznať a čo by bolo potom....
27.04.2006
SARS
draculin: Verme v štastné a plodné konce sexuálnych vzťahov ;). btw: SARS bol, je a vždy zostane rodu STREDNÉHO (aj keď sa skloňuje podľa vzoru DUB :).
27.04.2006
žjuvka
Verme v šťastné a plodné konce akýchkoľvek vzťahov. SARS, niekedy ti tvoj nick, čoby cudzie slovo trochu závidím. Mať tak pri prvej registrácii trochu viac rozumu, asi predídem mnohým pochybeniam. Aj keď neviem presne, na ktoré teraz myslím a či by sa dali reálne vysvetliť.
28.04.2006
SARS
žjuvka: Nemáš čo. SARS pôvodne bola myslená ako urážka od jednej nie veľmi prívetivej dievčiny. Naštastie to bolo v dobách, kedy som vytrvalo hladal nového Nicka pre mňa. A ako vidíš, našiel (a páči sa mi viac a viac :) btw: Nemali by sme nechať priestor Nicki a jej sexu a my by sme sa odpratali do privátne zóny (mail, ICQ).
28.04.2006
žjuvka
OK.
29.04.2006
SARS
...a vrátme sa k tomu SEXu
29.04.2006
draculin
blba otazka.. ale tu bol sex?? som nieco zmeskal? :)
02.05.2006
SARS
Nebol, ale mohol by byť ;).
02.05.2006
draculin
kua,kua..uz som bol navnadeny :( Mimochodom,prakticka otazka- za tieto tri dni som zvladol (okrem pitia,zrania,burania stropu a robenia plysaka nejakym detom) doklepat poviedku.A kedze som nalezite spokojny neviem,ci ju nechat este odlezat..alebo ju sem rovno svacnut,nech sa "potesi" aj osadenstvo scifi.sk? :)
02.05.2006
SARS
Hneď ju sem pošli, aspoň sa zasmejeme ;).
"And now something absolute different!" SEX! (4draculin)
Postavenie sexu a erotiky v súčasnej fantasy literatúre...
02.05.2006
draculin
Hmm,stav erotiky, sexu a pribuznych aktivit je v dnesnej fantasy vcelku dost tristny.Vo vacsine pripadov sa zialbohu obmedzuje na opis vnadnatej devy,hlbokych pohladov (nie prienikov!) a roztuzenych naznakov.Za tym klasicky nasleduje "rano po TOM",takze sa aspon nechava priestor pre fantaziu citatela:) Vnadnata deva je pripadne vymenena devou stihlou,svalnatou,atletickou alebo vznesenou.Niekedy je dokonca naznacene,ze spominane vnadnate telo obsahuje aj vyssiu signalnu sustavu a je schopne urcitych dusevnych aktivit..takze pre "ranom po TOM" je aspon niekolko stran hlbokomyslenych dialogov a opisov dusevnych stavov,resp. fobii a traum z minulosti.Sex s bradatou a frigidne zalozenou trpaslickou tusim nikto nikdy neskusal opisat.Ako partner byval kedysi casto vyuzivany svalovo obdareny jedinec muzskeho pohlavia - nastastie bez vyraznejsich mozgovych kapacit,co pomahalo urychleniu deja.Vzhladom na umelecke sklony novych autorov a stupajuci pocet autoriek fantasy vsak aj muzske postavy dostavaju nieco ako charakter, takze zbytocnych stran pred aj tak zamlcanych sexom stale len pribuda..psychologia tu je dvojmo.Ani mne by sa po tom asi nechcelo vykonavat postelne judo:) Raz za cas vsak je mozne natrafit na skutocne chutovky..typu: vztah dvoch homosexualnych orkov a ich milostny trojuholnik pri spoluziti Conanovym bratrancom z tretieho kolena :)
02.05.2006
žjuvka
Fiha, draculin sa nam tu akosi odusevnuje. Ale co uz, povedane skratka, ma pravdu, ako takmer vzdy. Ale poradte o svetaznali, je vobec k dostaniu nejaky citaci material z oddelenia SF/FAN, kde by bol sex opisany sposobom povznasajucim ducha, ale hlavne telo? Myslim cosi nad urovnou osmackej biologie typu '' vedel, ze aj ona to chce, aj ona, aj ona, aj on a proste vsetci niekde v magickom prostredi neznamej rise/planety/medziplanetraneho kontajnera s odpadom,atd '' Chcem vidiet nieco co viem, ale inak.
02.05.2006
SARS
draculin: To znamená, že je čo dobiehať :). Čo cudný elf v meste plnom trpaslických nymfomaniek ;).
žjuvka: A čo napr. Ona nechcela, ale ja áno. Musela a spravila to. Po tom ma zožrala :).
02.05.2006
draculin
trpazlicke nymfomanky..to je namet na horor krizeny s nejakym pornom?? boze,kam to len sklzavame!!! :)
02.05.2006
SARS
Až na samotné dno existencie, po krajné medze inšiprácie :).
02.05.2006
žjuvka
Hm, draculin sa nam prejavil ako lahko znechutitelny, na druhej strane iste znamky kladneho-moralneho-hrdinu-javi aci clovek (?). No to su mi veci. Zeby dalsia skryta superschopnost?
03.05.2006
draculin
zjuvka.. sice som neporozumel,ale tusim ze ide o kompliment.tak diky:) btw-pokrocilo sa nejak s tym sexom..alebo sme zostali pri trpaslickach? Hmm..a podla Tolkiena ci kieho frasa mali byt aj bradate..
03.05.2006
SARS
Trpaslík o trpasliciach: "Když nemá dobré fusá, tak je to stejně o ničem." Tak prejdime k niečomu vzešenejšiemu. Elfie konkubíny na panovníckych hradoch.
03.05.2006
draculin
hm,vzhladom na vznesenost elfov,pomale pohyby,nadpozemsku krasu,ovaldanie tajomnej magie a dokonale neprejavovanie citov (Sapkač je jedna z mala vynimiek) asi tito tazko zapadaju do sfery "sex vo fantasy" :) viem si ich predstavit ako medituju na hlbsim vyznamom spajania tiel dvoch nizsich zivocichov s cielom uspokojenia nizkych pudov..ale aby sa toho dobrovolne zucastnovali???
04.05.2006
žjuvka
Sex medzi elfmi coby vyssia metafyzicka aktivita? Hm, tazko povedat. Pravdou vsak je, ze elfovia boli v literature dlhodobo mystifikovani, takze nizsie aktivity ako chodenie na zachod, prezieranie sa ci ine jednoduche pohyby proste odpadaju. Nasa kultura je masivne zasiahnuta krestanstvom, aj ked sa to popiera, ak si precitate cosi z indickej alebo cinskej literatury, take cosi tam nenajdete. Sex vseobecne je u nas povazovany za nieco spinave, cize s elfmi a inymi nadbytostami nezlucitelne. Sapkowsky a ine tvorive poryvy, klobuk dole a nielen klobuk.
04.05.2006
SARS
žjuvka, čo hovoríš. Sex je čistý a vznešený, hlavne z elfkami ;).
06.05.2006
žjuvka
Prosim audio-video. Alebo aspon nedrazdi moje nervove zakoncenia podobnymi autentickymi predstavami....
09.05.2006
SARS
Vždy lepšie ako nadržané trpaslice a skřetí orgie. btw: Spolu napíšme Kamasutru podľa Tolkiena ;).
09.05.2006
draculin
Obavam sa,ze v Tolkienovy sa nesmilnilo ani nahodou..tam deti nosil vzneseny bocian :) ..ehm..a video zaznam elfskych orgii??? kua,scem!
09.05.2006
žjuvka
Tak vzneseny bocian, hm? A co potom nosilo deti skirtom? Nevzneseny nazgul?
09.05.2006
Saťo
Nemyslim si ze u nas je sex povazovany za nieco spinave. Preto je pre man viac nez zlucitelny s elfmi. Co si mylite, ze co sa odohrava v urobach hory osudu- ludsko elfsko trpaslico orksky grupak :-)))
09.05.2006
žjuvka
Sato, to s tym myslenim sexu to bolo myslene vseobecne. Proste malokto s tym chvali, najma ked to nestoji za nic. A kto vie, kolko prispievatelov by sme tu napocitali nebyt faktu, ze je to tu striktne anonymne? Inak pri tom grupaku si zabudol na draka, teda to bejvalo, ked bol este mlady a pouzitelny.... Ach, to boli casy, hned isla robota od ruky a vraj zlaty vek trpaslicej tvorby....
09.05.2006
SARS
Júúúj! Zachádza to do absolútnych extrémností. Predstavte si Švédcku trojku elf, trpaslica a bocian. To je iná sila! PS: Na víkend idem do Stredozeme, tak nesiem zabudnúť kameru. Len pre teba draculin ;).
09.05.2006
SARS
btw: Nicki musí byť rada, že jej poviedky sú najdiskutovanejšie. Už len 75 príspevkov a predbehneme Wewov Matrix (V duchaplnosti príspevkov sme ho už predbehli ;), tak to nepokazme. Pre Nicki (tej musí padnúť sánka, keď znovu zavíta na tieto stránky :)!
09.05.2006
draculin
drak? DRAK??? Sa obavam,ze pri drakovy by vyraz "rozpaleny" ziskal celkom novy vyznam:) a teraz si predstavte particku zhulenych elfov ako ako organizuje dokonalu swingers party v hobitej osade :o)))) SARS: ratam s tebou chlape,tak nesklam!!! A co sa tyka Nicki..kedze sa priznala ze je dokonala panna (dostala to do vienka)..a inzenzivne sme tu rozoberali smrtelne obetovania panien..neviem,neviem ci sa este vrati :( No v kazdoj pade - NICKI,anciáša,prisaham ze ta nebudeme obetuvavat :))) ..teda..asi :)
09.05.2006
žjuvka
Ziadna sanka nespadne tak hlboko ako moralka tejto diskusie :) Len tak dalej....
09.05.2006
Saťo
Hlboky pokles mortalky vravis, tak sa ju pokusim este znizit. Obrina s Hobitom to by este slo, ale Obor s Hobitkou????
09.05.2006
žjuvka
Hmm.... pedofilne chutky elfov, pripadne preco navstevoval Gandalf kraj a ine pribehy. Aj tak sa mi sutaz o najvacsiu amoralitu zda nanajvys divna. Nejde o to.
09.05.2006
SARS
Môj súdok inšpirácie a originality zíva prázdnotou, tak žiadne prasačinky odo mňa :(, len odpovede. draculin: Nesklamem ťa, tak po víkende ;). žjuvka: Tá už spadal pod bod mrazu a ešte nižšie. Saťo: Hobitka slúži ako prezervatív :). the others: žjuvka má pravdu, táto súťaž je síce zábavná k niečomu inému ako fantasy pornu to nevedie. Rád by ma zaujímali možné kríženia medzi jednotlivými rasami (polelf, etc).
09.05.2006
žjuvka
Takze zasa sme pri genofondoch, no skvele, to zjuvka rad/a/o. Hm.... ked teda prehliadneme niektore technicke detaily vzniku danych pol-bytosti, dalo by sa ocakavat, ze vysledny produkt bude vyssej kvality ako vychodiskovy material. Tym myslim fakt, ze geny sa zvyknu pekne podoplnat a malo by z toho vyst nieco pekne, zdatne, s najlepsimi vlastnostami oboch.... rodicov (?). Ale ked tak nad tym premyslam, asi to nie je take jednoduche a to nielen preto, ze to (ako vzdy) moze dopadnut presne opacne, ale aj preto, ze nemozno celkom rozlisit, ktore vlastnosti su tie dobre. Ked si teda zoberieme fakt, ze nieco pol- je vynimocne, mohlo by to byt aj vynimocne nanic.
10.05.2006
Nicki
ja som len zvedava, kto sa ako prvy na tejto stranke necha zviest a napise fantasy p**** :))))))))))))))))))))))
10.05.2006
draculin
heeeeeej..povodne to mala byt eroticka fantasy..a nie fantasy p**** :o))))) pritvrdzujes nam tu zaner!!! :)
10.05.2006
žjuvka
No a prečo nie? Pri mojich vlastných skúsenostiach s Ms.Censorship sa mi zdá, že všade plávajú len také divné odvary a oničomnosti. Takže kto zlomí tabu? Prosím o umeleckú úroveň, pormo si môžem napísať aj doma.
11.05.2006
Nicki
umelecka uroven? :)))))
inak je krasne, ze toto je takmer najkratsia poviedka (ci uryvok) a ma takmer najviac komentarov... podme to oslavit!
11.05.2006
draculin
Nicki: pozyvas? :o))) a nahodou..ak je mucenie oznacovane ako "utrpne umenie"..tak fantasy erotika by kludne mohla byt umenie..ehm,ake vlastne?
12.05.2006
SARS
Toto som nečakal :). Fantasy porno od Nicki, a ešte hrané ;). Nemôžem sa dočkať :)))). btw: Na oslavu je ďaleko, na dobeh Wewovho Matrixu potrebujeme 63 príspevkou.
12.05.2006
žjuvka
62. A toto je súťaž alebo čo? Nestačí skvelá úroveň našej sexuchtivej skupinky? Bože, dobre, že to nevidí Freud, ten by si zmlsol....
12.05.2006
SARS
Freuda to doho neťahaj. V hrobe musí fungovať ako závodná klimatizácia (cyberstromizmus).
SEX, SEX, SEX, SEX.... (V dávnych dobách som čítal quasi-fantasy erotickú poviedku: http://www.fandom.sk/print.php ?id=2161). PS: 61 a klesá ;).
12.05.2006
žjuvka
Pozriem, zhodnotím, napíšem. Díky za tip.
13.05.2006
SARS
Asi malá časová rezerva. Inokedy by si napísal príspevok o rozsahu 1000 slov :). btw: Ako sexujú upíry a čo z toho vznikne, keď sa pridá človek ;).
13.05.2006
žjuvka
Čo ja viem? Žeby marcus? :)
16.05.2006
SARS
Nie, marcus je Boh. Pán všetkých (upírov). Niečomu tak ohavnému by ani pohlaď nevenoval. btw: Existuje vôbec poloupír (iný ako Blade) a upír čistej krvy (stvorený v lone vyvolenej).
16.05.2006
draculin
ovsemze dolezita otazka je - sexuju upiri vobec?? V zasade: upir ako nemrtvy asi nebude mat teplotu okolo tych prijemnych 36,7C..takze pre zenu by to bolo ako sulozenie s makrelou.Uznajte,ze s takymto handicapom sa tazko nadvazuju hlbsie vztahy:))
16.05.2006
SARS
draculin, nemal som česť čítať Draculu (no chystám sa :), ale nebolo to o sexe a orgiách? Len namiesto... kúsali krásne devy do ich ladných krčkou. Tak prečo si trochu neužiť s kurvami i pannami? Hlavná myšienka bola upír s upírkov. Medzi rodové párenie (obaja sú studení, komu to vadí ;).
16.05.2006
draculin
Draculu som cital a o nic si neprisiel-nuda ako sviňa:) a tusim v literature 19.storocia sa nesulozilo..hmm.Tou mojou poznamkou som ale narazal prave na modernych upirov co su premeneni na hryzave vrecia testosteronu...keby devy (lahsie aj tazsie) poctivo zahryzavali - nech sa paci.Ale nieeee!! Oni ich zvadzaju,pretahuju..a podobne.A fakt nikde som necital ani v TV/filme nevidel "staznost" na to,ze ako mrtvola je aj studeny :o)
16.05.2006
SARS
To robia tie feromóny ;). btw: Zaujímavý je vznik "drakočloveka." Sexovať s drakom, toľkú odvahu u ludí obdivujem :).
17.05.2006
draculin
Ha! Co sa tyka "drakoludi",vysvetle nie je uplne jednoduche - draci vacsinou totiz vyzadovali panny,nie? Tak potom nie je problem ich nejak ukecat (pripadne s pouzitim sily alebo Sily) aby spolupracovali na krizeni druhov. Akurat som sa nikde nestretol s dracicou,ktora by pozadovala panicov..jasny sexizmus!! :)
17.05.2006
žjuvka
Náhodou, v čínskej literatúre je kopec príkladov spolužitia drakov so smrteľnými ženami, a že by boli nespokojné, to sa tam veru nepíše. No a deti mali tiež výhodu, rôzne nadprirodzené schopnosti, dlhovekosť.... páni, jeden by si dal povedať. Ja osobne si myslím, že problém spolužitia iných druhov je najmä v tom, aby plodom lásky nebol nejaký degenerát. To viete, genetika nepustí. Ale ak sa zadarí, väčšinou to stojí za to.
17.05.2006
SARS
Lenže čínania nemali bohov, ale drakov. Podstate je to isté (antická mytológia :). Pýtam sa pretože mám vlastnú teóriu a chcel som vedieť ako je to inde ;). Čo sa týka mojej prestavy drakov, uvidíme v budúcich dielach :).
17.05.2006
žjuvka
Tešíme sa na tú teóriu, ja osobne ich zbožňujem, veď vieš (a ich popieranie ešte viac, ale budem sa snažiť ovládnuť to....) Takže do toho!
18.05.2006
draculin
Hmm,xlpapi..dalsi technicky problem: nepoznam presne rozmery cinskych drakov,ale predpokladam ze velkost mali nieco medzi 2xkrava az mensi stegosaurus.Takze cisto "technicky" by spajanie sa so zenskou samickou malo pre dotycnu asi dost bolestive..ba priam fatalne nasledky.Alebo by boli draci vyrazne poddimenzovani.. alebo by sa menili na svarnych mladencov? Hm,v europskej mytologii sa vlastne ani nemenili..na co im sakra boli tie panny??
18.05.2006
SARS
Sex s činskymi drakmi je podobný ako Dia s Európov v antickej mytológii. Dobrá deviantka, keď sa vyspala s býkom ;). Panny... tie potrebovali udatný "ritieri" (inak riťolezci) aby ich zachránili od prekiatia panenstva a získali pol kráľovstva do svojej zbierky (a princeznu k tomu do háremu :).
18.05.2006
draculin
kapitan nariadil novy smer-zoofilia?? :o)) z praktickeho pohladu..taky byk je predsa len kompatibilnejsi ako nieco aspon 10x vacsie..ee. A zase uznaj - mladu,krasnu pannu s bohoatym venom a kompletnym chrupom bude niekto zachranovat..keby drak uniesol 60-rocne vladnuce strasidlo zesneho rodu..kto by sa unuval?
18.05.2006
SARS
Hej, drak musí byť skutočne slepý, keď unesie takú obludu :).
18.05.2006
žjuvka
Prečo nie? Nový smer, gerontofília u drakov sa črtá. Aj keď mi nedá nepoznamenať, že zatiaľ nič nevieme o špeciálnej výbave drakov pre prípad znásilňovania panien.... toto by sa fakt po fyziologickej stránke oplatilo preskúmať. Na druhej strane by ma zaujímalo ako bežný drak zistí, že dotyčná je panna, teda hneď na prvýkrát, bez sexu. Žeby nový, nepreskúmaný dračí zmysel? Aj keď pri jedle je to asi jedno.
19.05.2006
SARS
Zvrháva sa to do absolútnych perverzností. Čo proti tomu fetishpornforum.com ;). Koniec hry, tu už prestáva sranda! Postúpme Krok späť a (vy)vráťme k čistému a vznešenému sexu. Ten skutočne v súčastnej aj minulej fantasy chýba. Prečo? Autorov spútavajú morálne zábrany? Alebo jednoducho Tolkien to nespomínal? Čas zmeniť beh dejín fantasy svetov. Sex s nami! (toť heslo naše :).
19.05.2006
Saťo
No jeden z dovodov preco v sucasnej fantasy sex chyba , by mohla by aj naha o co najsirsi zaber citatelov. Toť moja domnienka.
20.05.2006
SARS
Saťo: Ak mysliš značku 18 v červenom krúžku, tak to by som nepovedal. Sex vo scifi literatúre sa vyskytuje relatívne často, ale na žiadnej som nevidel spominaný znak, či podobné upozornenie. Skôr Tolkienov odkaz. Aj keď od LOTRa prešiel ten čas, stále mnohé fantasy romány sa podobajú ako vajce vajcu. Skupina hrdinov (alebo jeden) putuje po rovnakom podobnom fantasy svete za niečím, najčastejšie veľkým zlom, ktore sa chystá podrobiť celý svet. Daň s klišé je aj spomínaný sex, pretože Tolkien sa mu sikovne vyhol. Reprodukuje len názor iných, pretože som prečítal len 2 fantasy diela (jedno bolo LOTR ;).
20.05.2006
draculin
Mnoo.. fetishpornforum.com nepoznam,ale necham sa od Sarsa poucit:) za druhe - s decentnym obchadzanim sexu vo fantasy suhlasim (vsimnite si,ze to sa tyka vacsiny literatury - inac to je alebo porno,alebo "skandalozna" kniha o ktorej hned vsetci kecaju a idu sa pototo..). Uprimne povedane - zakladom mojho nazoru je,ze draka v zivote asi nezachlostim..takze sa viem zmierit so situaciou, ze budem mat zivot so sexom a bez drahov..a fantasy len s tymi drakmi:) A na zaver - nesuhlasim s tym hodnotenim faktasy!! Ok,vacsinu regalov zabera Eddings a jemu podobni,co jest preste ten magorov motajucich sa niekam,pripadne a hlupom janovy co sa arcimagom a kralom stal.Na druhej strane..skus nieco od Martina,Gaimana,Schweitzera,Ke arneyho,Holdstocka..to uz je UPLNE ine kafe :)
22.05.2006
žjuvka
Draculin, cize stara citatelska struktura sa prejavila! Vyborne, vsetko zozeniem, dam zbohom skole, jedlu, spanku a podobnym nezmyslom a hor sa do citania. No smola. Ale aj tak, napriek mojim nevelmi obsiahlym znalostiam scifi a fantasy sa mi nepodarilo natrafit na vec, ktora by do seba komponovala sex na " tyy yo" urovni. Sama nuda, sama voda. No co uz, asi malo citam.
22.05.2006
SARS
draculin, dikes za tip. Zaradím do poradovníku (ktorý postupne naberá gigantický rozmerov ;).
žjuvka, a veľa diskutuješ ;).
btw: A čo sex v scifi. Nie je absencia až tak znateľná. No pochválte sa. Aké naj... scifi dielko ste čítali :).
22.05.2006
žjuvka
SARS, ze to hovoris akurat ty.... teda o tom diskutovani. Nevadi, cakame (najma) na draculinove stavnate, ale pritom chrumkave tipy.
22.05.2006
SARS
Vidím, že sa to zvrháva na niečo nechutné. Tak osobné veci dáme stranou a počkáme si na draculinov návrh do diskusie ;).
22.05.2006
draculin
Ale kurniiiiik..ved pisem,ze sex v scifi/fantasy prakticky ani nie je..ale nie je ani vo vacsine inej literatury,takze sa nemusime citi nejak okradnuti o ten pozitok:) Tie knihy co som spominal malo byt "dobre" fantasy (podla cisto subjektivnych kriterii ovsemze)..a nie fantasy so sexom :) to si mozem radsej kupit vo vypredaji nejakeho markiza de Sade za 35,- Sk :)
23.05.2006
SARS
draculin. Skús čítať pozornejšie. Tentoraz sa pýtam na SCIFI poviedky s nádychom sexu (či dokonca erotické).
Na nete som čítal poviedku o sexem medzi dvoma androidmi (názov mi už vypadol).
23.05.2006
draculin
ehm,musim citat pozornejsie - som precital ze ide o poviedku kde je "sex medzi dvoma asteroidmy" :)) a uz dumal co k tomu inteligentne napisat:)..ale aj ked ide o urcite zaujimavu temu,tusim sa musime zmierit s tym,ze spominane aktivity budeme skorej praktizovat ako o nich citat. (aj kedze som pelargonia,cakam na vcielku!!).
23.05.2006
SARS
...a tí čo nerobia, nech aspoň píšu ;). Nečítal, ale asi tak nejak vznikla naša matička Zem :).
23.05.2006
lusy
Neviem, či tu môj názor ako názor doteraz nezúčastnenej prispievateľky zaváži, ale ja som zase čítala, že naša Zem je vlastne vajíčko čakajúce na oplodnenie. Ale čo sa stane ak sa tak stane, to sa tam už nepísalo, bol to len taký nápad.
24.05.2006
SARS
lucy, K vajíčku sú potrebné aj pohlavné orgány. Ani si nechcem predstaviť s akým obrovským nástrojom dojde k opodneniu :)))).
24.05.2006
draculin
Hm,co tak intertelarna falusoidna megakonstrukcia vybudovana davno zaniknutou bezmennou rasou..ktori na vytvorenie spominaneho planetarneho oplodnovadla potrebovali hmotu celeho jedneho hviezdneho systemu? Co sa tyka velkosti..bola by velka..velmi velka.. Sposob pohonu som este nedomyslel,ale skuste si predstavit ako by tento aparat posobil v akcii :o)))
24.05.2006
SARS
Orgazmus, ehr... tak asi vznikla mliečna cesta :)))
24.05.2006
lusy
A to ste ešte nepočuli niečo také ako IVF?! Totiž in vitro fertilisation - (mimotelné) oplodnenie v skle, aj keď to sklo by som sem pre zjednodušenie nápadu neplietla. Takže zoberieme vajíčko - šup a pekne do skúmavky s ním, teraz nejaké spermatogóniá... a je to! No a rozmery, zanedbateľný problém! Stačí len nájsť to správne laboratórium.
24.05.2006
draculin
ehm..pocul som uz o tom..ale napriek mojej laske k scifi a novym myslienkam sa mi to zdalo natolko neromanticke,ze to radsej ani nepsominam :o)) hmm..a to laboratorium by muselo byt velke..fakt velke.. V kazdom pade,na dnes sa s vami lucim :)
24.05.2006
lusy
Slová na rozlúčku od pracovne vyťaženého človeka. No čo, aj ja asi končím, zajtra skúška a tak... Ale po nej sa budem snažiť opäť zjaviť. Tak zajtra.
24.05.2006
SARS
IVF? Neverila by si, ale poznám, tak som vznikol :))). Sorry, ale dneska mám nejakú bujarú náladu, tak to neber osobne ;). draculin a už spakoval, tak aj ja pôjdem. PS: Veľa štastia do skúšky ;).
24.05.2006
draculin
joooo...blahozelam k bujarej nalade a drzim palce na skuskach :o))))))) a pomaly sa dostavam do stavu Z :o/
25.05.2006
lusy
Uuf, už je po skúške. Nevyspatosť totálna, tých monitorov je okolo mňa akosi veľa a všetky rozprávajú... Inak k tomu nášmu vesmírnemu IVF, je dosť možné, že je už po tom a Zem by sa podľa všetkého mala začať deliť. Ale aký je tu minimálny časový interval a či sa to už nezačalo, neviem. No a čo sa z toho narodí, to je tiež záhada.
25.05.2006
žjuvka
Blahoželám, ale nepreháňaj to, prepínanie na scifi nôtu niekedy má charakter nečakaných objavov, ale ešte častejšie končí na JIS, takže radím ti, choď radšej spať.
25.05.2006
lusy
Veď dooobre! Chceš si tu zostať a hviezdiť sám, to od teba nie je pekné, ale môžeš to povedať priamo. Ale :)) Asi máš pravdu, zívam tak, že pomaly nevidím. Tak snáď zajtra po osviežujúcom spánku.
25.05.2006
draculin
Heeej! Tak uz sa nehadajte vy dvaja! Co je toto..rypat do seba,ok..ale predhanat sa kto napise nezrozumitelnejsi prispevok? :o))
25.05.2006
SARS
K žjuvkovi a lusy sa nevyjadrujem. Proste sa našli ;). Ani pomyslieť čo z toho vznikne :).
25.05.2006
lusy
Ale SARS a nechceš sa najprv spýtať zúčastnených, čo tým sledovali? Veď je to zábava, aj keď uznávam, že na niečo také by predsa len mohlo byť ICQ vhodnejšie. Ja osobne sa už budem snažiť vyjadrovať len k veci (podľa možností). Dúfam, že žjuvka tak isto.
26.05.2006
Nicki
vsimnite si, kooh poviedky maju najviac prispevkov (hanbiaci sa smajlik)
27.05.2006
lusy
Fň, sebecká autorka žeby? Dúfam, že nie Nicki, ale uznávam, koho by také čosi nepotešilo? A ešte začiatočníka... A aj keď sa väčšina diskusií netýka priamo poviedok pod ktorými sú, tak by sme vlastne mali byť autorom vďační za poskytnutie priestoru. Tak ďakujeme za pôvodný námet. No a keď ide o počet príspevkov, tak sa niet čo čudovať, chytľavá téma...
27.05.2006
draculin
ze by bol wewov rekord prekonany? Blahozelam :) ..hm..a z tohoto pre vsetkych vyplyva - ze ak chcete mat spustu absolutne offtopic prispevkov,treba pisat o sexe.Len v naznakoch,aby tunajsie osadenstvo mohlo zapajat svoju fantaziu a zvrhle predstavy :)
29.05.2006
SARS
draculin, bohužail ťa musím schladiť. K Wewovmu Matrixu zostáva ešte 12 príspevkom, ale dobiehame ;). Čo sa týka sexu, pred nedávnom som čítal "Sex a/nebo pan Morrison." Skvelá poviedka o skutočnosti, že pohlavné orgány sú niečo odporné a nechutné. Prečo??? Od 60 rokov prešla dlhá doba, ale stále mýtus pretrváva. Je čas ztrnúť všetky múry!
29.05.2006
lusy
A nielen mury, podla vsetkeho. Do pretekov o najzvrhlejsiu nadzvrhlost sa zapajat nemienim, ale treba uznat, ze vnimanie sexu ako takeho je v nasej spolocnosti nadalej zvlastne. No to tu uz bolo povedane. Tak, kdeze je ten mur a kdeze ten statocny zvrhavac?
29.05.2006
draculin
Tu poviedku nepoznam..takze sa nejak neviem stotoznit s vyhlasenim,ze v 60-tych rokoch boli pohlavne organy nieco vyrazne nechutne :)) Asi mam na vec prilis moderny nazor,ze moj pocit je skor opacny..ehm..co vsak uz nespada tak do scifi ako skor do reality :)
29.05.2006
SARS
draculin, spomínaš mladosť. 60 roky, toľko nezáväzných možností a ty aka elegantý tajný agent KGB infliltrujúc americké univerzity. To boli časi...
29.05.2006
draculin
nuz,byt ruskym agentom,tak urcite chcem infiltrovavat americke univerzity! žjóva!!! hm,tak teda v buducej inkarnacii... :)
31.05.2006
draculin
..len pre uplnost musim dodat,ze 60-roky si predsa len nepamatam (veru,lusy..zase AZ taky stary nie som:)
31.05.2006
SARS
draculin, nie žjóva, ale žjuvka ;). (onedlho by sa mal znova objaviť na scéne :).
31.05.2006
draculin
takze zjoova zjuuvka:) co s nim vlastne je?teleportoval sa het?
31.05.2006
lusy
Hadam nam to sam objasni, ked sa zase reteleportuje spat. Ak sa. Ale aj tak tu chyba. Ked nie napadmi, tak aspon do poctu. Tento triumvirat (draculin, SARS, ja) je uz trochu dost pochybny... chceme tetrarchat!
01.06.2006
draculin
matriarchat,patriarchat,oligar chat..krymsky chanat :)) a my tu nie sme vladnuca vrstva,ale len najukecanejsia :)
01.06.2006
SARS
lusy, ten "triumvirát" ma dostal :))). draculin, nie najukecanejšia, len nevieme čo s časom ;). btw: žjuvka príjde... možno, ak neabsoloval "Amazonian experience," na čo som ho nahováral, to by ho stálo hlavu ;).
02.06.2006
draculin
myslis tym lov na anakondy s perspektivou politickej kariery?? :)) tak vela stastia..vraj je z hadov dobre frikasse.A s casom nahodou viem co..co tak trebars venovat sa zarobkovej cinnosti??
02.06.2006
SARS
draculin, skús druhý význam slova amazonian, lebo skôr "Experience with amazons" :))).
02.06.2006
draculin
tak toto uz znie trosku lepsie - az na ten odhlaveny koniec. PRedsa len uznajme,ze hlava nie je len na capicu...bez nej sa tazko je,cumi do PC,ani ten oralny sex nestoji potom za vela :)
02.06.2006
Nicki
njavaic prispevkov.....
02.06.2006
draculin
fakt??? tak blahozelam! :)) ..vyhravas..ehmň..no proste nieco brutalne,neopakovatelne a dychberuce :o))..vyhru si mozes narokovat v mojej temnej krypte...
02.06.2006
SARS
Nicki, varujem ťa! Pred sladkými slovami draculina zvotcu. Pod zámienkov výhry naláka do svôjho dúpä a potom... eh, necháme čitatelovu fantáziu pracovať ;).
06.06.2006
lusy
No draculin, predstavuješ si to akosi brutálne ľahko. Lákaš nevinné devy pod zámienkou odmeny za neexistujúci triumf vo virtuálnom závode... o najviac prispevkov. Mám skromný pocit, že Nicki bude stačiť aj ten samotný a tvojmu lákavému volaniu z hĺbok zeme odolá. Mysli, mysli draculin, lebo budeš ďalších 1000 rokov sám, krátiť si dlhý čas prispievaním do diskusií podivného rázu a zamerania..!
06.06.2006
draculin
Co mi tu kazite moje aktivity?? :o)) takto sa draculin namaka ako kon a figa z toho.. A inac,uz ja hlupy Jano zistil ze ta "lahsia" cesta je nespravna..ale musel som ju vyksusat.Ako na to teraz kukam,asi mi nezostane nic ine ako zachovat tradicie - a spominane nevinne (pre mna kludne aj vinne) devy proste do krypty UNASAT pod ruskom noci :)
07.06.2006
žjuvka
Pochopil, že iba lákať znamená sa márne flákať, vybrať sa pod rúškom noci a na krídlach temných mocí je to čo si pre zmenu, zasluhuje odmenu.... veľa šťastia draculin, dúfam, že ťa moje básnické resumé neodradilo od činu.
08.06.2006
draculin
Mňa tvoj rým lacný veru neodradí..bo do krku nežného,hryzák môj..priam medzi žilu a temnu sa zaradí !
08.06.2006
lusy
Draculin, s rýmovačkami radšej nezačínaj, stačí byť krvosavcom a poriadne. Inak ak už hľadáš niečo na zahryznutie, tak skús radšej artériu než žilu, hoci vlastne neviem akú krv uprednostňuješ. Ale aj tak obdivujem tvoju schopnosť mať sa k činu, len tak ďalej...
10.06.2006
SARS
Pekne sa situácia vyvíja. žjuvka znova chytil básnický dych... a draculin ho zase stratil ;). Vyrazila mu ho lusyna nedobitnosť. Škoda, zase musíš prežívať len na konzervách (krvných ;).
12.06.2006
lusy
Kiež by sa vôbec vyvýjala, draculin sa na najbližšie slnečné dni zašije do temnôt svojej krypty a my tu hore, zase nič. Inak žjuvka, do tej tvojej básničky by sa za to odmena hodilo ešte " sladká, teplá, červená..." nie?
12.06.2006
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.