Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo (1990)

ZRNKO PRAVDY Geralt objaví odľahlé sídlo, kde ho privíta neobvyklý majiteľ - netvor s ľudskými spôsobmi. Toto stvorenie ho pozve dovnútra a porozpráva mu príbeh svojej rodiny, svoju minulosť a svoje prekliatie. Ak ho ťarcha jeho zločinov odsúdila na podobu netvora – to je rozsudok ako z rozprávok –...

Info

Slov. názov Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo
Orig. názov he Witcher: A Grain of Truth & The Witcher: The Lesser Evil
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia ZRNKO PRAVDY Geralt objaví odľahlé sídlo, kde ho privíta neobvyklý majiteľ - netvor s ľudskými spôsobmi. Toto stvorenie ho pozve dovnútra a porozpráva mu príbeh svojej rodiny, svoju minulosť a svoje prekliatie. Ak ho ťarcha jeho zločinov odsúdila na podobu netvora – to je rozsudok ako z rozprávok – mohlo by sa v tých fantastických príbehoch nachádzať zrnko pravdy s radou, ako uniknúť osudu a dosiahnuť vykúpenie? MENŠIE ZLO V zapadnutej dedine požiada Geralta miestny čarodejník, skrývajúci sa vo veži, o službu. O život sa mu usiluje tvora, mladá žena narodená pod kliatbou Čierneho slnka, a zaklínač ju má zabiť. Ono dievča potom Geraltovi rozpráva úplne iný príbeh, v ktorom je skutočným netvorom sám čarodejník. Spáchal totiž nevýslovné činy na základe svojich poverčivých predstáv. Vzhľadom na to, že sa tvár zla neustále mení, musí Geralt – či už z vlastnej voľby alebo z donútenia – urobiť rozhodnutie, ktoré môže viesť jedine k tragédii.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Knihy mesiaca: február 2024

Vo februári sme sa dočkali hneď niekoľkých skvelých šťavnatých noviniek, ale pár reprintov. Výber tých najlepších knižných a komiksových kúskov za fenruár 2024 je tu! :)

0 komentárov