D aneb Příběh dvou světů (2020)

Dhikilo sa narodila v krajine, ktorá formálne neexistuje, ale snaží sa cítiť ako doma v Cawberon-Sands, mestečku na pobreží Anglicka. Svojich rodičov videla naposledy ako úplne malé dieťa a to nie je jediné, čím sa odlišuje od svojich spolužiakov v škole. Všetko zvláda až do dňa, keď z jazyka zmizne...

Info

Slov. názov D aneb Příběh dvou světů
Orig. názov D: A Tale of Two Worlds
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Dhikilo sa narodila v krajine, ktorá formálne neexistuje, ale snaží sa cítiť ako doma v Cawberon-Sands, mestečku na pobreží Anglicka. Svojich rodičov videla naposledy ako úplne malé dieťa a to nie je jediné, čím sa odlišuje od svojich spolužiakov v škole. Všetko zvláda až do dňa, keď z jazyka zmizne písmeno D. Proste sa vytratí z každého slova, ktoré ho predtým obsahovalo – akurát si to všimne jedine Dhikilo. Jeen by si myslel, že strata jedného malého písmena nebue v kažoennom živote prestavovať taký roziel. Lenže ono to robí problémy, až je nakoniec situácia zúfalá. Našťastie sa Dhikilo dá dohromady so záhadným profesorom a spoločne sa vydajú písmeno D zachrániť. Dokáže diktátorovi Gampovi zabrániť v zničení celého jazyka? A podarí sa jej odhaliť, kto je a kam vlastne patrí?
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Best of 2023: Prekladová detská a Young Adult fantastika

Ak máte radi YA či detskú fantastiku, tak mrknite na náš zoznam Best of 2023, kde sme sa zo všetkých vydaných v minulom roku snažili vybrať tie najepšie tituly.

0 komentárov