Ďáblův potok (2020)

Asi dvadsaťpäť kilometrov od mestečka Stauford v Kentucky sa nachádza Diablov potok. Podľa miestnej legendy u neho stával kostol Cirkvi svätých hlasov nášho Pána – sekty smrti, v ktorej Jacob Masters kázal evanjelium bezmenného boha. A ako u väčšiny legiend sa aj tu medzi koreňmi a kosťami nájde zr...

Info

Slov. názov Ďáblův potok
Orig. názov Devil's Creek
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Asi dvadsaťpäť kilometrov od mestečka Stauford v Kentucky sa nachádza Diablov potok. Podľa miestnej legendy u neho stával kostol Cirkvi svätých hlasov nášho Pána – sekty smrti, v ktorej Jacob Masters kázal evanjelium bezmenného boha. A ako u väčšiny legiend sa aj tu medzi koreňmi a kosťami nájde zrnko pravdy. V roku 1983 sa pri Diablovom potoku odohrala hromadná samovražda a kostol zhorel. Prežilo len šesť Jacobových detí a ich starí rodičia, ktorí sa svojmu bývalému pastorovi postavili na odpor. Deťom sa začalo prezývať „staufordská šestica“, a hoci ich dospievanie poznamenala neustála pozornosť a výsmech okolia, za tridsať rokov už na nich skoro všetci zabudli. Ich ťažký údel je minulosťou a po Jacobu Mastersovi ostali len strašidelné historky, ktoré sa rozprávajú pri táboráku. Jack Tremly, jeden zo staufordskej šestice, sa po smrti babičky Imogene do Staufordu vracia, aby vysporiadal dedičstvo. Objaví tam však aj tajomstvo, ktoré mu Imogene predtým zamlčala, tajomstvo, ktoré sa týka jeho otca a kostola. Tajomstvo, ktoré už nemôže zostať dlhšie pochované.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Knihy mesiaca: december 2023

Posledný deň roku! December patrí k chudobnejším mesiacom, čo sa týka titulov. Vydavatelia doťahujú svoje resty a časť kníhm ktoré nestihli vydať, presúvajú na január. Napriek tomu, je z čoho vyberať!

0 komentárov