Kniha noci (2022)

Nová temná fantasy o zlodejoch tieňov a tajných spolkoch od autorky Férskej ságy! Vo svete Charlie Hallovej môžete zmeniť svoj tieň - len tak pre zábavu alebo z kozmetických dôvodov -, ale aj zvýšiť jeho moc a vplyv. Dokonca môžete zmeniť svoje pocity a spomienky, ale manipulácia s tieňmi niečo sto...

Info

Slov. názov Kniha noci
Orig. názov Book of Night
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Nová temná fantasy o zlodejoch tieňov a tajných spolkoch od autorky Férskej ságy! Vo svete Charlie Hallovej môžete zmeniť svoj tieň - len tak pre zábavu alebo z kozmetických dôvodov -, ale aj zvýšiť jeho moc a vplyv. Dokonca môžete zmeniť svoje pocity a spomienky, ale manipulácia s tieňmi niečo stojí, niekedy dokonca celé hodiny a dni vášho života. Váš tieň v sebe ukrýva všetko, čo má zostať ukryté - vaše druhé ja, ktoré má občas svoj vlastný život. Charlie je drobná podvodníčka, pracuje ako barmanka a najmä sa snaží udržiavať si odstup od mocného a nebezpečného podsvetia, v ktorom sa obchoduje s tieňmi. Keď sa však vráti hrôzostrašná postava z minulosti, jej život sa obráti naruby. Budúcnosť zrazu vyzerá prinajlepšom neistá - a prinajhoršom žiadna. Charlie je rozhodnutá prežiť, a tak sa vrhá do víru tajomstiev a vrážd, čím si proti sebe poštve dvojníkov, nepredvídateľných miliardárov, zlodejov tieňov a dokonca aj vlastnú sestru - tí všetci totiž zúfalo túžia ovládať tieňovú mágiu.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Holly Black – Kniha noci (recenzia)

Vysokoočakávaná fantasy novinka z minulého roku. Holly Black sa presúva z jej zvyčajného sveta víl do amerického mesta. To, ako kniha obstála, sa dozviete v nasledovnej recenzii.

0 komentárov