Jiný kraj (2023)

Iný kraj môže znamenať exotickú prírodu, ale aj odlišné mravy, neobvyklé zvyky a zákonitosti, iných ľudí, myšlienky, osudy. Antológia Iný kraj je výberom poviedok žánru fantasy, sci-fi a hororu, ale napriek tomu sa venuje témam, ktoré hýbu súčasným svetom. Problémy osobnej identity, ochrana životnéh...

Info

Slov. názov Jiný kraj
Orig. názov Jiný kraj
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Iný kraj môže znamenať exotickú prírodu, ale aj odlišné mravy, neobvyklé zvyky a zákonitosti, iných ľudí, myšlienky, osudy. Antológia Iný kraj je výberom poviedok žánru fantasy, sci-fi a hororu, ale napriek tomu sa venuje témam, ktoré hýbu súčasným svetom. Problémy osobnej identity, ochrana životného prostredia, problémy v rodine alebo intenzívny chov hydiny. Morské panny plávajú medzi igelitovými vrecúškami, mágovia experimentujú na deťoch s mentálnym postihnutím, kmeň žijúci na obrovskej ľadovej kre uteká zo svojej domoviny, pretože prichádza doba topenia… Obsah poviedok je často kritický a varujúci, ale neraz sa na konci mihne iskrička nádeje. Alebo aspoň rozkošné mačiatko. Fantastika je bohatá na fantáziu, ale to neznamená, že sa v nej utápa. Práve to chce dokázať zborník Iný kraj, ktorý dávali dohromady autorky Tereza Kadečková a Tereza Matoušková. Fantastika, či už sa jedná o fantasy, sci-fi alebo horor, dokáže spracovávať súčasné témy a akcentovať ich spôsobom, ktorým to klasické žánre nevedia. V knihe nájdete celkom 11 dôkazov.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Knihy mesiaca: február 2023

Rok 2023 sa postupne rozbieha a spolu s ním i vydavateľstvá. Výber z tých najzaujímavejších žánrových kníh a komiksov prinášame v nasledujúcom zozname :)

0 komentárov