Fantázia 2022 (2022)

Antológia fantastických poviedok žánrov fantasy, sci-fi a horor. Výber najlepších poviedok slovenskej literárnej súťaže Martinus Cena Fantázie 2022. Zborník najlepších poviedok dvadsiateho ročníka prestížnej slovenskej ­literárnej súťaže zameranej na fantastické žánre sci-fi, fantasy a horor. Obs...

Info

Slov. názov Fantázia 2022
Orig. názov Fantázia 2022
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Antológia fantastických poviedok žánrov fantasy, sci-fi a horor. Výber najlepších poviedok slovenskej literárnej súťaže Martinus Cena Fantázie 2022. Zborník najlepších poviedok dvadsiateho ročníka prestížnej slovenskej ­literárnej súťaže zameranej na fantastické žánre sci-fi, fantasy a horor. Obsahuje tiež kompletné bodové hodnotenia 137 poviedok, ktoré sa dostali do porotcovského kola. Fantázia 2022 ponúka poviedky už známych slovenských autorov fantastiky, ale aj absolútnych nováčikov v žánri, usilujúcich o fantastickú kariéru. Zatiaľ čo ilustráciu na obálke zborníka pripravil umelec z mäsa a kostí, obrázky vo vnútri vytvorila umelá inteligencia! Začítajte sa a stretnite postavy z mytológií, legiend ale aj z bežného života, v ktorom však nie je niečo v poriadku. Vstúpte do sveta virtuálnej reality, holografických snov, do sveta, ktorý sa dá preprogramovať, do sveta čarodejníc, vlkolakov, vodníkov a upírov. Zasmejte sa na liečiteľovi opilcovi, na čarodejnici, ktorá si ubrala príliš veľa rokov, preneste sa do slovanskej minulosti cez archeologické nálezisko alebo na Devín z doby starého Ríma. So štvoricou zatratených zažite útok pirátov alebo sa vžite do hrôz predvečera rusko-fínskej vojny. Prežite útok krvilačných beštií na nehostinnej planéte či technickú pomoc kozmickej lode vyspelých mimozemšťanov, ktorí na oplátku získajú niečo, čo sami nepoznajú. Dvadsaťšesť fantastických poviedok vás prenesie do tých najfantastickejších svetov, v ktorých nechýba humor, láska, ale ani strach a hrôza. Odvážite sa vstúpiť?
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Články

Fantázia 2022 a ako sa mi páčili poviedky v nej? (recenzia)

Zborník naozaj z roka na rok utešene priberá na objeme a ten z 2022 obsahuje rekordných 26 poviedok.

0 komentárov

Fantázia 2022: megarecenzia

Čítali ste už Fantáziu 2022? My áno. V tejto recenzii sa obzrieme za vlaňajším ročníkom Martinus Ceny Fantázie a podrobne sa povenujeme zborníkovým poviedkam.

4 komentárov