Dobrodruh Conan (2022)

Kniha Dobrodruh Conan predstavuje slávneho bojovníka stvoreného divokou fantáziou texaského spisovateľa Roberta E. Howarda v barbarovej najdivokejšej podobe počas jeho dobrodružnej cesty plnej krvavých bojov, trúfalých činov a lásky nespočetných žien. Conan tu pátra po podivuhodne brúsených drahokam...

Info

Slov. názov Dobrodruh Conan
Orig. názov Dobrodruh Conan
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Kniha Dobrodruh Conan predstavuje slávneho bojovníka stvoreného divokou fantáziou texaského spisovateľa Roberta E. Howarda v barbarovej najdivokejšej podobe počas jeho dobrodružnej cesty plnej krvavých bojov, trúfalých činov a lásky nespočetných žien. Conan tu pátra po podivuhodne brúsených drahokamoch, bráni hranice Aquilonie proti pomstychtivým piktským kmeňom, objavuje pirátsky poklad, bojuje proti nemilosrdným ľudojedom a zaplieta sa do krvavej občianskej vojny v rozľahlých sieňach zabudnutého mesta. Zbierka obsahuje poviedky Služebníci Bit-Jakinovi, Za Černou řekou, Černý cizinec, Zambulští lidožrouti a Rudé hřeby v novom preklade Romana Tilcera s prihliadnutím na pôvodné Howardové texty. V dodatkoch okrem iného nájdete v českom preklade doposiaľ nepublikované pracovné verzie autorom nedokončenej poviedky Vlci za hranicí, posmrtne vydané poviedky Černý cizinec a preslávené novela Rudé hřeby.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

To najlepšie za rok 2022: Fantasy

Minuloročná nádielka fantasy bola extrémne bohatá a tak sme sa rozhodli počet tých najlepších fantasy titulov rozšíriť. Nech sa páči, najlepšie fantasy knihy minulého roku :)

0 komentárov