Zakliaty kláštor (2022)

Šarkan sa vracia. Po trinástich rokoch v zámorí, kde bojoval vo vojne Severu proti Juhu a strážil zákon v západnom pohraničí, mieri Adam Šarkan naspäť na rodný Gemer. Jeho sestra Júlia ho prosí o pomoc s pátraním po svojom manželovi. Zeman Henrich Belohorský totiž záhadne zmizol počas hľadania bájne...

Info

Slov. názov Zakliaty kláštor
Orig. názov Zakliaty kláštor
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Šarkan sa vracia. Po trinástich rokoch v zámorí, kde bojoval vo vojne Severu proti Juhu a strážil zákon v západnom pohraničí, mieri Adam Šarkan naspäť na rodný Gemer. Jeho sestra Júlia ho prosí o pomoc s pátraním po svojom manželovi. Zeman Henrich Belohorský totiž záhadne zmizol počas hľadania bájneho pokladu červených mníchov niekde v horách za Jelšavou. Stopa vedie aj na faru v neďalekých Drienčanoch, kde sa k výprave pripoja miestny znalec povestí Pavol Dobšinský a jeho pastorkyňa Zuzana Kráľovičová. Cestou vysvitne, že Henrichovo zmiznutie by mohlo súvisieť s nedávnym prepadnutím zásielky peňazí pre správu coburgovského panstva. A čosi vie aj obávaný barón Horváth, ktorý vlastní dom zakázaných potešení a vraj sa paktuje s pochybnými živlami.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2022: Slovenská scéna

Prinášame vám prvý článok snažiaci sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2022. Nech sa páči - to najlepšie z domácej slovenskej scény.

0 komentárov

Westernový Šarkan a gemerský Zakliaty kláštor

Na knižnom trhu sa objavila ďalšia kniha Juraja Červenáka, nový román pôsobí ako balzam na dušu a zahreje čitateľov počas chladných dní prichádzajúcej zimy.

0 komentárov