Dediči posmrtnej ríše (2022)

Súrodenci Galjam a Galjanka, ktorých dedičstvo je už od ich počatia vratké ako náklonnosť bohov; Agumd Zlopovestný, osirotený dedič šakľoveckej ríše, ktorý vyrastal pod sukňou Junky, mocnej vidmy a zlodejky života; Milija Svetlá, dedička Dračej noci, narodená s vláskami krehkými ako semiačka púpavy,...

Info

Slov. názov Dediči posmrtnej ríše
Orig. názov Dediči posmrtnej ríše
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Súrodenci Galjam a Galjanka, ktorých dedičstvo je už od ich počatia vratké ako náklonnosť bohov; Agumd Zlopovestný, osirotený dedič šakľoveckej ríše, ktorý vyrastal pod sukňou Junky, mocnej vidmy a zlodejky života; Milija Svetlá, dedička Dračej noci, narodená s vláskami krehkými ako semiačka púpavy, ktoré mohla obväzovať šatkami jedine jej matka, Ochrankyňa krehkosti, na vlastnej koži okúsila krutú ostrosť Junkiných úmyslov; Öissanna, dedička najvyššieho titulu v Dräkavrši – jaspani, ktorá žije nad najchladnejšou riekou Mer a trasie sa z horúčavy, ktorú do nej vniesol jeden z bohov. Títo všetci a mnohí ďalší zvedú boj proti vojsku vidiem a bylinkárov ozbrojených čiernymi silami a aj proti ľudskej, božskej i polobožskej nenávisti.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2022: Slovenská scéna

Prinášame vám prvý článok snažiaci sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2022. Nech sa páči - to najlepšie z domácej slovenskej scény.

0 komentárov

Dediči posmrtnej ríše: závan mýtov v slovenskej fantastike

Poďte. Potichu. Navštívime spolu svet, kde, ako kedysi v dávnych časoch, ešte intrigujú bohovia, miešajú sa do vecí smrteľníkov i ostatných spolubohov. Svet, kde sa ešte rodia hrdinovia, niekedy na ve...

1 komentárov

Ukážka: Dediči posmrtnej ríše

Dediči posmrtnej ríše je román nádejnej mladej autorky Dominiky Madro, ktorý koncom januára vyjde vo vydavateľstve Artis Omnis.

2 komentárov