Syn času (2018)

Čo je potrebné, aby sa z človeka stal upír? Na bojiskách americkej revolúcie sa Matthew de Clermont stretne s Marcusom MacNeilom, mladým vojenským lekárom z Massachusetts, a to v čase politického prebudenia, keď sa zdá, že svet stojí na prahu lepšej budúcnosti. Keď Matthew ponúkne mladíkovi šancu n...

Info

Slov. názov Syn času
Orig. názov Time's Convert
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Čo je potrebné, aby sa z človeka stal upír? Na bojiskách americkej revolúcie sa Matthew de Clermont stretne s Marcusom MacNeilom, mladým vojenským lekárom z Massachusetts, a to v čase politického prebudenia, keď sa zdá, že svet stojí na prahu lepšej budúcnosti. Keď Matthew ponúkne mladíkovi šancu na nesmrteľnosť a nový život, bez obmedzení vštepených puritánskou výchovou, Marcus sa jej chopí a stane sa upírom. Avšak jeho premena nie je ľahká a pradávne tradície a záväzky rodu de Clermontovcov sa zrážajú s Marcusovou hlbokou vierou v slobodu, rovnosť a bratstvo. Skok do súčasného Paríža, kde sa Phoebe Taylorová – mladá zamestnankyňa aukčnej siene Sotheby's, do ktorej sa Marcus zamiloval – chystá na vlastnú cestu k nesmrteľnosti. Hoci moderná verzia celého procesu pôsobí na prvý pohľad nekomplikovane, Phoebe s Marcusom čoskoro zistí, že úskalia čakajúce na človeka, ktorý sa chce stať upírom, sú rovnako zradné ako v osemnástom storočí. A tiene, ktorým Marcus unikol už pred stáročiami, ako aspoň veril, sa možno vrátia, aby ich prenasledovali obaja – navždy. Syn času rozpráva príbeh vášnivej lásky, a zároveň skúma aj silu tradície a možností nielen zmeny, ale priam revolúcie. Prepracovaný nadprirodzený svet a fascinujúce, zvoľna sa rozvíjajúce romance, ktoré urobili z trilógie Čas čarodejníc okamžitý bestseller, sú späť – tentoraz v inom dejinnom období a v osudoch preklenujúcich stáročia.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2021: Young Adult knihy

Ďalší zo série článkov mapujúcich to najlepšie z fantastiky za rok 2021, tentoraz z kategórie Young Adult SFFH literatúry.

0 komentárov