Šťastné a hrůzostrašné: Antologie štědrovečerních hororů (2021)

Vianočný čas, kedy temnota uchvacuje najväčšiu časť dňa a srdcu všetkých smrteľníkov prestupuje zvláštna zmes veselia i nepokojného očakávania, je dobou ako stvorenou na rozprávanie tajuplných a strašidelných príbehov. Predložená antológia predstavuje šesticu do češtiny doposiaľ nepreložených straši...

Info

Slov. názov Šťastné a hrůzostrašné: Antologie štědrovečerních hororů
Orig. názov Šťastné a hrůzostrašné: Antologie štědrovečerních hororů
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Vianočný čas, kedy temnota uchvacuje najväčšiu časť dňa a srdcu všetkých smrteľníkov prestupuje zvláštna zmes veselia i nepokojného očakávania, je dobou ako stvorenou na rozprávanie tajuplných a strašidelných príbehov. Predložená antológia predstavuje šesticu do češtiny doposiaľ nepreložených strašidelných vianočných poviedok od známych aj menej známych britských autorov 2. polovice 19. a začiatku 20. storočia na čele s Algernonom Blackwoodom a Charlotte Riddellovou. Príbehy nesúce sa v duchu klasickej viktoriánskej tradície, v ktorých sa často stiera hranica medzi naším a oným svetom, čitateľa zavedú do starých panských sídiel, kde nie je núdza o tmavé kúty a legendami opradené izby, aj na skalnaté pobrežie, ktorého nespútaná malebnosť učaruje mlad , Ktorý sa tu napriek neblahej povesti rozhodne usadiť. Zapálite sviečku a vkročte do sveta, kde smrťou nič nekončí.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2021: Hororové knihy

Radi sa bojíte? Pripravili sme si pre vás výber tých najlepších zahraničných prekladových hororov, ktoré na slovenskom a českom trhu môžete nájsť. Bu!

0 komentárov