Rybář (2016)

Na severe štátu New York vyteká z priehradnej nádrže Ashokan potok, o ktorom sa veľa nevie – vlastne ani to, ako je tam dlho. Dutchman's Creek je prudký a zradný, má strmé brehy, a za prísľub hojného úlovku v ňom už údajne nejeden športový rybár zaplatil najvyššiu cenu. A potom kolujú medzi miestnym...

Info

Slov. názov Rybář
Orig. názov The Fisherman
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Na severe štátu New York vyteká z priehradnej nádrže Ashokan potok, o ktorom sa veľa nevie – vlastne ani to, ako je tam dlho. Dutchman's Creek je prudký a zradný, má strmé brehy, a za prísľub hojného úlovku v ňom už údajne nejeden športový rybár zaplatil najvyššiu cenu. A potom kolujú medzi miestnymi ešte iné príbehy – také fantastické, že snáď ani nemôžu byť pravdivé. Abe a Dan, kolegovia postihnutí krutými ranami osudu, ktorí v rybárčení hľadajú liek na svoje straty, ich najskôr považujú len za ďalšie historky, akými sa to okolo vody odjakživa hemží. Čoskoro sú však aj oni vtiahnutí do príbehu staršieho ako samotná priehrada, do príbehu o tajných dohovoroch, dlho skrývaných tajomstvách a záhadnej postave známej ako Der Fischer, Rybár. Každý z nich sa musí znovu vyrovnať s tým, čo už raz stratil, a s cenou, ktorá sa platí za šancu získať to späť.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Poďte si zarybárčiť! Recenzia Langanovho Rybára.

Dávid sa pozrel na dva roky starý, ale výborný horor Rybář od Johna Langana z vydavateľstva Fobos, ktorému minulý rok vyšla rovnako skvelá zbierka hororov.

0 komentárov

To najlepšie za rok 2021: Hororové knihy

Radi sa bojíte? Pripravili sme si pre vás výber tých najlepších zahraničných prekladových hororov, ktoré na slovenskom a českom trhu môžete nájsť. Bu!

0 komentárov