Sny (2007)

Píše sa rok 3589, tisícpäťstvo rokov po ničivej vojne ľudského Spoločenstva proti brutálnej mimozemskej civilizácii Dokonalých. Spoločenstvo vojnu o prežitie vybojovalo, teraz sa však objavilo ešte väčšie nebezpečenstvo. Hrozba existencie celého vesmíru leží v srdci galaxie. Je to Prázdnota sama....

Info

Slov. názov Sny
Orig. názov The Dreaming Void
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Píše sa rok 3589, tisícpäťstvo rokov po ničivej vojne ľudského Spoločenstva proti brutálnej mimozemskej civilizácii Dokonalých. Spoločenstvo vojnu o prežitie vybojovalo, teraz sa však objavilo ešte väčšie nebezpečenstvo. Hrozba existencie celého vesmíru leží v srdci galaxie. Je to Prázdnota sama. Existuje milióny rokov, neustále sa rozpína všetkými smermi a požiera všetko, čo mu stojí v ceste – planéty, hviezdy, galaxie. Pôvod Prázdnoty je neznámy, rovnako ako jej tvorca a účel. Ani Raielovia, najstaršia a technologicky najvyspelejšia rasa v galaxii, nedokázali odhaliť tajomstvo Prázdnoty. Jediným spojením s Prázdnotou sú Sny. Sny, okolo ktorých povstal náboženský kult, ktorý chce do jej vnútra vypraviť Púť. Nikto nevie, či Púť prinesie záchranu alebo skazu. Môže však expanziu katastrofálne zrýchliť a preto vyprovokuje aj reakciu mimozemských susedov. Spoločenstvo smeruje k ďalšej kríze.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

To najlepšie za rok 2021: Science fiction knihy

Pokračujeme v sérii článkov snažiacich sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2021. Nech sa páči - to najlepšie z knižnej science fiction.

4 komentárov