Písně mrtvého snivce (1985)

Debutová zbierka poviedok jedného z najväčších súčasných autorov weird fiction, veľmajstra hororového žánru, spisovateľa, ktorý od osemdesiatych rokov minulého storočia spriada podivné príbehy, v ktorých z nočných môr vystupuje iracionalita existencie. Ligottiho svet obývajú posadnuté postavy všemož...

Info

Slov. názov Písně mrtvého snivce
Orig. názov Songs of a Dead Dreamer
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Debutová zbierka poviedok jedného z najväčších súčasných autorov weird fiction, veľmajstra hororového žánru, spisovateľa, ktorý od osemdesiatych rokov minulého storočia spriada podivné príbehy, v ktorých z nočných môr vystupuje iracionalita existencie. Ligottiho svet obývajú posadnuté postavy všemožných doktorov, umelcov, profesorov, psychiatrov a psychopatov, protagonisti žijúci v ošumelých anonymných mestách s pokrivenými domami a ulicami a pohybujúce sa v ťažko postihnuteľné grotesknej sfére, ktorú zdieľa s figurínami, bábkami a bytosťami, u ktorých si nikto nemôže byť istý, čo skrývajú pod maskou, alebo celým radom masiek. Len tu spoza okien hľadia strnulí panáci so šialeným výrazom v očiach, ktorí vedia svoje o márnosti ľudskej existencie.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2021: Hororové knihy

Radi sa bojíte? Pripravili sme si pre vás výber tých najlepších zahraničných prekladových hororov, ktoré na slovenskom a českom trhu môžete nájsť. Bu!

0 komentárov

Knihy mesiaca: máj 2021

Pripomeňme si pár skvelých kníh, ktoré vyšli v omnoho chladnejšom máji. Prinášame zopár tipov na dovolenkové čítanie :)

0 komentárov