Podobenství o rozsévači (1993)

Píše sa rok 2025. Lauren Olamin žije so svojou rodinou v jednej z mála bezpečných štvrtí, ktoré na predmestí Los Angeles ešte zostávajú. Za múrmi tejto stráženej enklávy sa jej otec, kazateľ, a hŕstka ďalších pokúšajú zachrániť posledné pozostatky civilizácie rozvrátenej drogami, chorobami, vojnou a...

Info

Slov. názov Podobenství o rozsévači
Orig. názov Parable of the Sower
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Píše sa rok 2025. Lauren Olamin žije so svojou rodinou v jednej z mála bezpečných štvrtí, ktoré na predmestí Los Angeles ešte zostávajú. Za múrmi tejto stráženej enklávy sa jej otec, kazateľ, a hŕstka ďalších pokúšajú zachrániť posledné pozostatky civilizácie rozvrátenej drogami, chorobami, vojnou a trvalým nedostatkom vody. Kým otec sa snaží ukazovať svojim nasledovníkom správnu cestu, Lauren zvádza boj s hyperempatiou, stavom, vďaka ktorému je mimoriadne citlivá na bolesť iných. Po náhlej strate svojej rodiny i domova je nútená vydať sa s hŕstkou utečencov za neistou vidinou bezpečia. Počas náročnej cesty v nej vyklíči prevratná myšlienka, ktorá môže zachrániť ľudstvo.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2021: Science fiction knihy

Pokračujeme v sérii článkov snažiacich sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2021. Nech sa páči - to najlepšie z knižnej science fiction.

4 komentárov

Knihy mesiaca: máj 2021

Pripomeňme si pár skvelých kníh, ktoré vyšli v omnoho chladnejšom máji. Prinášame zopár tipov na dovolenkové čítanie :)

0 komentárov