Mexická gotika (2020)

Potom čo Noemí Taboadová dostala zmätený list od svojej novo vydatej sesternice s prosbou o záchranu, zamieri do odľahlého domu na mexickom vidieku. Nie je si istá, čo v ňom nájde - manžel jej sesternica, pohľadný Angličan, je cudzinec a Noemí o ňom tuší len málo. Noemí je navyše veľmi nepravdepo...

Info

Slov. názov Mexická gotika
Orig. názov Mexican Gothic
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Potom čo Noemí Taboadová dostala zmätený list od svojej novo vydatej sesternice s prosbou o záchranu, zamieri do odľahlého domu na mexickom vidieku. Nie je si istá, čo v ňom nájde - manžel jej sesternica, pohľadný Angličan, je cudzinec a Noemí o ňom tuší len málo. Noemí je navyše veľmi nepravdepodobnou zachránkyňou: jej elegantné šaty a červený rúž sa hodia skôr pre koktejlové večierky než amatérske vyšetrovanie. Je však zároveň vzdorovitá, múdra a má nezlomnú vôľu. A nebojí sa ani záhadného manžela svojej sesternice, ani jeho otca, starosvetského patriarchu, ktorého Noemí fascinuje; a dokonca ani domu samotného, ​​ktorý napáda Noemíiny sny víziami plnými krvi a skazy. Jej jediným spojencom v tomto nehostinnom príbytku sa zdá byť najmladší syn, plachý a nežný muž, ktorý pôsobí, že chce Noemí pomôcť, ale tiež by mohol skrývať temné rodinné tajomstvo. Pretože za múrmi domu je veľa tajomného. A Noemí, okúzlená desivým, ale zvodným svetom za múrmi, možno čoskoro zistí, že túto záhadnú usadlosť nie je možné len tak opustiť.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Články

To najlepšie za rok 2021: Hororové knihy

Radi sa bojíte? Pripravili sme si pre vás výber tých najlepších zahraničných prekladových hororov, ktoré na slovenskom a českom trhu môžete nájsť. Bu!

0 komentárov

Finalisti Nebula Award 2020

Spoločnosť Science Fiction and Fantasy Writers of America ohlásila finalistov 56. ročníka Nebula Award.

3 komentárov