Drsná mágia (2011)

Jake Sullivan, veterán z Veľkej vojny, nemá práve ľahký život - irónia u človeka, ktorý vie magicky meniť hmotnosť vecí vo svojom okolí. Stačí myšlienka, aby auto zdvihol rovnako ľahko ako pierko alebo vás rozdrvil klobúkom o váhe ochudobneného uránu. Ako neúspešný súkromný detektív, ktorého vojna a...

Info

Slov. názov Drsná mágia
Orig. názov Hard Magic
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Jake Sullivan, veterán z Veľkej vojny, nemá práve ľahký život - irónia u človeka, ktorý vie magicky meniť hmotnosť vecí vo svojom okolí. Stačí myšlienka, aby auto zdvihol rovnako ľahko ako pierko alebo vás rozdrvil klobúkom o váhe ochudobneného uránu. Ako neúspešný súkromný detektív, ktorého vojna a väzenie pre magické zločinca pripravili o ideály, asistuje dnes v rámci podmienečného prepustenia federálnej vláde pri zatýkaní magicky nadaných vrahov a vôbec sa mu to nepozdáva. Delilah Jonesová je banková lupička, ktorá dokáže holými rukami utrhnúť dvere trezoru a potom s nimi pretiahnuť po hlave každého, kto by ju chcel zastaviť. Je krásna, smrteľne nebezpečná, a čo je pre Jakea najhoršie, je to jeho bývalá priateľka a súčasný cieľ. Lenže o Delilah má záujem aj niekto ďalší a Jake sa náhle ocitá uprostred ďalšej vojny, aj keď táto sa vedie skryto v tieňoch a pomocou mágie. Tajná spoločnosť chrániaci Magicky Aktívne už dlhé roky bojuje s kancelárom Tokugawom, najmocnejším mágom sveta, ktorý navyše fakticky ovláda celé japonskej Impérium. A kancelár sa práve chystá vyviesť túto vojnu na svetlo v záblesku najničivejšie magické zbrane, akú kedy ľudstvo poznalo.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Čo ak... Druhá svetová vojna inak

8. mája 1945 skončila v Európe Druhá svetová vojna. No čo ak by to bolo inak? Príspevok k 75. výročiu ukončenia najkrvavejšieho konfliktu.

10 komentárov