Nonstop (1958)

Aký je vlastne svet, v ktorom žijú hrdinovia Aldissovho románu, príslušníci polokočovného kmeňa Greenov? Má alebo nemá nejaké hranice? Prečo je rozdelený na nesmierne množstvo palúb? Odkiaľ prichádzajú záhadní Obri a Votrelci? A čo je pravdy na povestiach o údajnej supercivilizácií na Prove? Niekoľk...

Info

Slov. názov Nonstop
Orig. názov Non-Stop (alt. Starship)
Hodnotenie 40 % (1 hodnotení)
Anotácia Aký je vlastne svet, v ktorom žijú hrdinovia Aldissovho románu, príslušníci polokočovného kmeňa Greenov? Má alebo nemá nejaké hranice? Prečo je rozdelený na nesmierne množstvo palúb? Odkiaľ prichádzajú záhadní Obri a Votrelci? A čo je pravdy na povestiach o údajnej supercivilizácií na Prove? Niekoľko ľudí sa, v snahe nájsť na tieto otázky odpoveď, vydá na ďalekú cestu. To, čo nakoniec zistia, je až príliš fantastické. Nonstop spracováva novým, originálnym spôsobom obľúbené téma svetovej sci-fi literatúry - osudy ľudí na veľkom kozmickom korábe, ktorého let trvá už niekoľko generácií.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Minirecenzie

Roland Axenberg @martiner 22.07.2021 15:53:08
10
Alfa a omega románov o viacgeneračných vesmírnych lodiach. Aldis tu naplo uplatnil svoju neskutočnú fantáziu hlavne tým ako dokázal vytvoriť prepracovanú hierarchiu spoločnosti uzavretej v blúdiacej lodi a tiež ako majstrovsky postupuje pri odhaľovaní jej záhad. Prečítané doslova na jeden nádych.