Neuromancer (1984)

Ústrednou postavou románu je Case, počítačový zlodej, ktorý vstupuje do celosvetovej siete počítačov a manipuluje s uloženými dátami. Príbeh sleduje snahu dvoch mocných programov umelej inteligencie o nelegálny spojenie do jedného celku, schopného rozlúštiť posolstvo mimozemskej civilizácie.

Info

Slov. názov Neuromancer
Orig. názov Neuromancer
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Ústrednou postavou románu je Case, počítačový zlodej, ktorý vstupuje do celosvetovej siete počítačov a manipuluje s uloženými dátami. Príbeh sleduje snahu dvoch mocných programov umelej inteligencie o nelegálny spojenie do jedného celku, schopného rozlúštiť posolstvo mimozemskej civilizácie.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Články

To najlepšie za rok 2021: Science fiction knihy

Pokračujeme v sérii článkov snažiacich sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2021. Nech sa páči - to najlepšie z knižnej science fiction.

4 komentárov

100+ robotov v science fiction! (3/5)

Po krátkej víkendovej pauze pokračujeme s našou sériou článkov venovanou Karlovi Čapkovi a jeho Robotom!

1 komentárov

William Gibson novým veľmajstrom SFFH!

Včera preletela svetom fantastiky správa o novom veľmajstrovi science fiction, fantasy a hororu. Tým sa nestal nik iný ako William Gibson, jeden z otcov kyberpunku a autor legendárneho Neuromanceru z ...

0 komentárov

Cyberpunková klasika (Neuromancer – veľmi krátka recenzia)

Čo napísať o románe, ktorý bol už toľkokrát rozobratý na atómy, preštudovaný zo všetkých strán a znovu zložený do podoby procesora plného plošných spojov? Asi nič, no toto nemá byť siahodlhé pitvanie ...

0 komentárov