Prvý človek (2018)

Pohľad na život astronauta Neila Armstronga a jeho legendárnej vesmírnej misie, ktorá ho viedla k tomu, že sa stal prvým človekom na Mesiaci, 20. júla 1969.

Info

Slov. názov Prvý človek
Orig. názov First Man
Hodnotenie 90 % (1 hodnotení)
Anotácia Pohľad na život astronauta Neila Armstronga a jeho legendárnej vesmírnej misie, ktorá ho viedla k tomu, že sa stal prvým človekom na Mesiaci, 20. júla 1969.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Minirecenzie

Veronika Valent @Veronika Valent 05.11.2018 21:57:59
9
Prvý človek Hoci skutočným autorom filmu o Neilovi Armstrongovi bol sám život, režisér Damien Chazelle jeho pre svet najvýznamnejšiu dekádu spracoval na naozaj vysokej úrovni, a to od prvých tónov až po ten posledný. Psychologické, priam umelecké pasáže sa striedali s drámami rodinného a pracovného charakteru. Ryan Gosling snáď nikdy nebol vážnejší, navonok pokojnejší ako práve v tomto filme. Určite to pre neho nebola jednoduchá úloha, ale zvládol ju výborne, rovnako ako jeho filmová manželka, Claire Foy. Dôraz na detaily a reálne znejúce, miestami až hrôzostrašné zvukové efekty vo mne rezonujú dodnes, takisto ako pocit klaustrofóbie a nebezpečenstva. Vysoko hodnotím cit, s ktorým režisér dokumentaristicky spracoval politické pasáže, a tým nepokazil svoje dielo o míľniku ľudstva pre mnohé diela americkej produkcie typickým prehnaným patriotizmom. Na záver musím dodať, že som dávno nebola na filme o vesmíre, ktorý by ma tak vtiahol do deja už od prvých minút a ktorý by vo mne zanechal takú obrovskú „stopu“ obdivu voči jeho dobyvateľom. Odporúčam každému náročnejšiemu divákovi. Za mňa 9/10

Články

Prvý muž

Otvorili sa dvere na module a zavládlo absolútne ticho

0 komentárov

Pocit úžasu Jurka Malíčka (október 2018)

Fantastika je pre ľudí, čo ich realita nudí, zvykol som si zaveršovať, keď mi niekto znova položil otázku a nerozumel odpovedi. 42, samozrejme.

0 komentárov

Videá

Trailer - 1