Útok Titanov (2013)

Je to už vyše 100 rokov, odkeky ľudí napadli Titani. Titani sú obrovské tvory, ktoré vzdialene pripomínajú ľudí. Avšak nie sú inteligentní a ich jediným záujmom je zožrať každého človeka, ktorého stretnú. Ľudstvo nimi bolo takmer vyhubené a donútené stiahnuť sa do miest, ktoré sú obklopené systémom ...

Info

Slov. názov Útok Titanov
Orig. názov Šingeki no Kjódžin
Hodnotenie 80 % (1 hodnotení)
Anotácia Je to už vyše 100 rokov, odkeky ľudí napadli Titani. Titani sú obrovské tvory, ktoré vzdialene pripomínajú ľudí. Avšak nie sú inteligentní a ich jediným záujmom je zožrať každého človeka, ktorého stretnú. Ľudstvo nimi bolo takmer vyhubené a donútené stiahnuť sa do miest, ktoré sú obklopené systémom troch Hradieb – Hradby Maria, Hradby Rosé a Hradby Sine. Tento systém hradieb dovolil ľuďom pokojne žiť posledných 100 rokov. Možno až príliš pokojne, pretože väčšina z nich zabudla na nebezpečenstvo, ktoré za hradbami číha.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Minirecenzie

Dávid Novotný @keyko 06.04.2014 14:19:58
8
Prvý diel riadna namotávka, po celej prvej sérii mierne vytriezvenie. Dostavil sa mierny pocit sklamania z toho, že v podstate je to neustále pobehovanie hore dole, od jednej zdrcujúcej prehry k ďalšej a vlastne sa nič, čo by posunulo príbeh výraznejšie ďalej, nedeje. Na 25 dielov by to chcelo viac rozvinúť niektoré dejové linky naznačene v úvode, alebo skrátiť o pár epizód. Čo ma trocha zarazilo je, ako ľudstvo na pokraji vyhynutia žije na relatívne vysokej úrovni, mestá čisté, krásne vystavané a napriek neustálemu útlaku a prehrám sú prostriedky na dobre vybavenú armádu a nažehlené uniformy. Myslím, že storočia prakticky neustáleho vojnového stavu by sa na takejto civilizácii podpísali a element rozkladu spoločnosti a biedy by bol zaujímavým obohatením, robiacim svet uveriteľnejším. Stále však ide o nadpriemerné anime, plné zvratov, postavy zomierajú možno ešte vo väčšom počte než v GoT a je zaujímave sledovať ich vyrovnávanie sa so všadeprítomnou smrťou a postupné dospievanie a uvedomovanie si nutnosti polupráce pre vyšši zmysel. Pár momentov je skutočne super, keď človek pozerá a čuduje sa čo sa to vlastne stalo a poprípade si dá chvíľku na predýchanie. Uvidíme, či sa dočkáme aj druhej série, a ak áno, či sa o svete titanov a ich úmysloch dozvieme niečo viac.

Články

Prehľad zimnej anime sezóny 2021

2020 je za nami a s novým rokom začína aj nová sezóna anime seriálov. Zimná nádielka je tentokrát ozaj bohatá.

5 komentárov

Titani idú do finále

Záver obľúbeného anime Útok Titanov sa blíži do svojho záveru skôr, než sme očakávali.

0 komentárov

To najlepšie za rok 2019: Najväčšie anime trháky 2019.

2019 sa nám končí a to znamená jednu vec. Spätný pohľad na anime, ktoré boli za posledný rok odvysielané. Napriek občasným výkrikom, že médium upadá sme tu aj tentokrát mali kvantum skvelých šou. Nie ...

0 komentárov

Anime Útok Tianov bude spracované aj ako hraný seriál

Úspešný fenomén Attack on Titan(Útok Titanov) sa čoskoro dočká nielen filmového, ale aj seriálového spracovania.

0 komentárov

Nový trailer pre hraný Attack on Titan

Najprv manga, potom anime a teraz sa Attack on Titan už škriabe ako hraný film aj do kinosál! A veru, je sa na čo pozerať. Film síce ťaží najmä zo špeciálnych efektov, ale robí to viac ako obstojne.

0 komentárov

Universal Studios otvorilo zábavný park pre anime fanúšikov

V meste Osaka otvorilo Universal Studios park inšpirovaný anime seriálmi Evangelion, Šingeki no Kjódžin a hernou sériou Resident Evil a Monster Hunter.

0 komentárov

Attack on Titan výstava

Ak máte radi mangu alebo anime Útok Titanov, zaleťte si do Tokia na túto výstavu. Trvá do 25. januára.

0 komentárov

Marvel/Attack on Titan crossover

Marvel už párkrát vzal do rúk mangu. Teraz ide do veľkého.

0 komentárov

Cosplay of the Day - 27.07.2014

Postavili by ste sa Titanom?

0 komentárov

Attack on Titan - pekne drahá figúrka

Pokiaľ sa vám po Vianociach niekde povaľuje 1 200$, môžete si dopriať ako darček figúrku jednej z postáv z anime Attack on Titan.

3 komentárov

Anime Jar/Leto 2013 - Šingeki no Kjódžin (Útok Titanov)

Pokiaľ vás nudia šťastné konce a lezie vám na nervy, že hlavným postávam sa v seriáloch takmer nikdy nič nestane, Šingeki no Kjódžin by mohlo byť práve pre vás. Anime je plné akcie, krvi a roztrhaných...

3 komentárov

Obrázky

Videá

Trailer - Attack on Titan Final Season | Official Trailer
Trailer - Final Season
Trailer - Attack on Titan Season 3 Part 2 Trailer - Official PV
Trailer - Attack on Titan: Counter Rockets
Trailer - 2
Celý záznam - park 2
Celý záznam - park 1
Ukážka - Crunchyroll - VIDEO: Universal Studios Japan Opens "Attack on Titan" and "Evangelion" Attractions
Trailer - Attack on Titan trailer