Aelita (1924)

Na Mars, z ktorého sa stal totalitný štát, odletí hlavný hrdina z komunistickej Zeme, aby tu pripravil revolúciu a oslobodil tak marťanský proletariát od útlaku.

Info

Slov. názov Aelita
Orig. názov Aelita
Hodnotenie 60 % (1 hodnotení)
Anotácia Na Mars, z ktorého sa stal totalitný štát, odletí hlavný hrdina z komunistickej Zeme, aby tu pripravil revolúciu a oslobodil tak marťanský proletariát od útlaku.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Minirecenzie

Roland Axenberg @martiner 08.12.2020 09:32:47
6
Ťažko hodnotiť nemý film zo Sovietskeho zväzu po takmer 100 rokoch od jeho uvedenia, ale skôr som v ňom videl kritiku rôznych negatívnych javov vtedajšej spoločnosti ako plnohodnotné sci-fi. Nejaké sci-fi elementy sa dostavia až na konci, ale ich podanie je roztomilo naivné, v štýle Cesty na Mesiac, s patričnou dávkou ranne socialistickej propagandy.

Články

Klasické európske scifi filmy, o ktorých ste možno nikdy nepočuli

Filmári prišli na chuť scifi ešte začiatkom minulého storočia. A nielen tí americkí. V skutočnosti máme kopec scifáčov, ktoré sa odohrávajú aj v Rusku, Dánsku či Švédsku. Ak máte čas a chuť sa trochu ...

3 komentárov

Filmová história sci-fi, časť 1. (1900-1950)

Začíname nový seriál o histórii sci-fi filmov. V tejto časti si povieme niečo o filmových začiatkoch a najvýznamnejších sci-fi filmoch tohto obdobia.

9 komentárov

Videá

Ukážka -
Celý záznam -
Ukážka -