Hviezdna brána (1994)

Pri vykopávkach v Egypte je objavený kovový prstenec, ktorý jednoznačne nepatrí do tejto epochy. Po zistení, že sa jedná o hviezdnu bránu, ktorou sa dá cestovať vesmírom, je na vzdialené miesto vyslaný vojenský tím, ktorého úlohou je zistiť, či obyvatelia danej planéty môžu ohroziť Zem.

Info

Slov. názov Hviezdna brána
Orig. názov Stargate
Hodnotenie 90 % (1 hodnotení)
Anotácia Pri vykopávkach v Egypte je objavený kovový prstenec, ktorý jednoznačne nepatrí do tejto epochy. Po zistení, že sa jedná o hviezdnu bránu, ktorou sa dá cestovať vesmírom, je na vzdialené miesto vyslaný vojenský tím, ktorého úlohou je zistiť, či obyvatelia danej planéty môžu ohroziť Zem.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Col. Jonathan \'Jack\' O\'Neil Kurt Russell
Dr. Daniel Jackson James Spader
Skaara Alexis Cruz
Catherine Langford Viveca Lindfors
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Minirecenzie

Aldeberan @Aldeberan 03.10.2018 23:26:47
9
Jeden z prvých filmov, ktoré sme ako rodina mali na VHS a jeden z prvých sci-fi filmov vôbec, ktoré som videl ešte ako malý chlapec. Jednoduchý priamočiari dej, pekné efekty, dobré herecké výkony, kvalitná 90. kinematografia. Naviac základ frančízy, na ktorej veľa z mojich rovestníkov vyrastalo na prelome 90. a 2000. rokov.
Domenus @Domenus 04.01.2009 15:03:05
10

Články

Filmová história sci-fi, časť 6. (1990-2000)

Koniec milénia znamená aj koniec jednej éry sci-fi filmov plných skvelých nápadov, bombastických akčných scén a prelomových efektov. Prichádza posledné obdobie, po ktorom už nič nebude také ako predtý...

16 komentárov

Videá

Trailer - Trailer 1
Trailer - Theatrical Trailer