Undead Unluck: stretnutie dvoch nešťastníkov

O tom, aké to môže byť, keď sa superschopnosť stane prekliatím, nám viac rozpovie zaujímavo vyzerajúci šónen Undead Unluck.
8HitBoy
Filmová história scifi
Kalifornské vydavateľstvo Viz Media patrí medzi fanúšikmi komiksu a mangy k tým najobľúbenejším. Okrem iného sa pravidelne snažia svojim čitateľom prinášať zaujímavé nové kúsky legendárneho japonského časopisu Shonen Jump. Ten nám v súčasnosti prináša skvelé kúsky ako Jujutsu Kaisen, My Hero Academia alebo One Piece. Jedným z najnovších, aj keď zatiaľ menej známych Shonen Jump kúskov je aj podarený príbeh Undead Unluck. V prvom zväzku tohto šónenu, obsahujúcom sedem kapitol, spoznávame svet ľudí, ktorí majú nadprirodzené schopnosti. Tie môžu byť jednak prospešné, ale niekedy svojim používateľom aj škodia!
Hlavná hrdinka tejto mangy, Fuuko, je taktiež nedobrovoľne obdarovaná nadprirodzeným darom. Ako zisťujeme krátko po začiatku príbehu, Fuuko, obrovská fanúšička rôznych romantických šódžo mang, dlhodobo túži po romantickom vzťahu ako z knižiek, ktoré tak dychtivo hltá. To však zrejme nikdy nebude možné, pretože táto mladá dievčina má nesmiernu smolu. Tá sa prejavuje tak, že prakticky ktokoľvek, koho sa za svoj doposiaľ nie príliš dlhý život dotkla holou rukou, umrel strašnou smrťou.
Uvedomujúc si, že nikdy v živote nezakúsi lásku so všetkým, čo k tomu patrí, Fuuko sa rozhoduje ukončiť svoj život skokom z mosta. Sympatické dievča je deprimované a nevie si predstaviť, ako by mohla naďalej existovať.
Undead Unluck (1.) Undead Unluck (1.)
Undead Unluck (1.) Disclaimer
Nebude to však také ľahké, keďže tesne predtým, ako sa jej podarí teatrálne svoj život ukončiť, ju zachraňuje obrovský, svalnatý a najmä kompletne nahý muž, ktorý nedopatrením počas záchrany dievčiny dostáva ranu veľkým nožom priamo do žalúdka. Tomu je to však už napohľad úplne jedno a je len šťastný, že mladučkú Fuuko zachránil. Vysvetľuje, že rovnako ako ona, aj on bol obdarený nadprirodzenou schopnosťou. Je prakticky nesmrteľný – rany sa mu hoja, odseknuté končatiny znovu dorastajú a pády z výšok preňho taktiež nie sú problémom. Fuuko je nadšená, že stretla ďalšieho človeka s podobným darom, ako má ona sama a veľmi skoro pochopí, že tak ako je nešťastie jej prekliatím, je nesmrteľnosť prekliatím pre muža, ktorého pomenúva Andy.
Andy nie je len takým obyčajným hrdinom, ktorý by zachraňoval dievčatká pred smrťou. On sa totižto dozvedel o nešťastí mladej Fuuko a rozhodol sa ho použiť vo svoj prospech. Ako som spomínal, nesmrteľnosť vníma ako prekliatie a napriek tomu, že sa už veľakrát pokúsil o samovraždu, nebol úspešný. Chce sa svojej novej priateľky preto dotknúť a zomrieť už konečne navždy. Má však jednu podmienku. Chce aby bola jeho smrť naozaj veľkolepá a taká, aby na ňu rozhodne nikto nikdy nezabudol.
Undead Unluck je naozaj podareným šónenom a ponúka čitateľovi všetko, čo od moderného kvalitného šónenu očakávate. Zábavnosťou, vizuálom a akčnými scénami sa vyrovná tým najpopulárnejším mangám súčasnosti, či sa už bavíme o už spomínaných My Hero Academia, Jujutsu Kaisen alebo trebárs Demon Slayer.
Zábavnosťou, dynamikou, akčnými scénami ale i zaujímavými postavami s originálnymi superschopnosťami možno hodnotiť Undead Unluck naozaj pomerne vysoko. Čitateľa zaujme pekná a prehľadná kresba, ktorá presne vie, kedy sa odviazať a kedy naopak spomaliť a dať dôraz na detaily. To však možno v súčasnosti pri moderných mangách považovať za bežný štandard.
Undead Unluck (1.) Undead Unluck (1.)
Undead Unluck (1.) Disclaimer
Ako čitateľ som si prvý zväzok Undead Unluck veľmi užil. Medzi najväčšie plusy príbehu radím práve skvelú ústrednú dvojicu Fuuko a Andyho, ktorí majú medzi sebou od samotného začiatku skvelú chémiu a spoločne vytvárajú mimoriadne charizmatický tandem. Rovnako ma bavili bojové scény, v ktorých nahý Andy demoloval všetkých útočníkov s charakteristickým širokým úsmevom na tvári. Bavil ma aj pozvoľný, ale o to šikovnejšie vykreslený worldbuilding. Neostáva mi iné, než konštatovať, že ak máte radi šóneny a hľadáte niečo neopozerané, Undead Unluck bude pre vás zásahom do čierneho. Manga ponúka skvelú voľnočasovú zábavu a ukazuje navyše obrovský potenciál do budúcna. Ak Fuuko a Andymu dáte šancu, rozhodne neoľutujete!

Yoshifumi Tozuka - Undead Unluck (1. zväzok)
Vydavateľstvo: Viz Media
Jazyk: Anglický
Počet strán: 192
Vazba: brožovaná
Rok vydania: 2021
ISBN: 9781974719266

Za recenzný výtlačok chcem ešte raz veľmi poďakovať obchodu s komiksami, mangou a merchom Nekonecno.sk
Ak pri nákupe použijete kód 8HITBOY, ušetríte 10% celkovej ceny!
Crew Manga
Crew Manga / Zdroj Disclaimer

8HitBoy

8HitBoy
私の最大の趣味はアジアのポップカルチャーとチェスです。

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB